počítač nespustím když vložim pamět Ram

Dobrý den,mám základní desku Asus M2R32-MVP,používal jsem paměr Ram 2x1G,teď jsem si koupil 2G ramku stejná frekvence 800hz,když jí dám do třetího slotu,tak mi nenaběhne systém.Zustane mi obrazovka systém se spouští.Win 7 profesional.Děkuji za každou radu.

Obrázek uživatele Stiletos

Vyndej ty původní a zkus spustit jenom s tou novou jestli je OK,jestli nejsou parametrově CL a napětí stejný nemusí spolu taky komunikovat....

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

tak když tam dam akorát tu 2G ram,tak funguje,kdyz tam necham 2G a jednu 1G tak taky funguje,ale jakmile tam vlozim tu třetí,tak mi nenaběhne Win.

Obrázek uživatele Stiletos

Těžko radit, nech tam tu novou a s těma dvěma pak kombinuj jestli není jedna vadná,může bejt v háji klidně i slot na MB tak ty taky měnit,eventuélně tam nafrkej všechny odpoj Pc od sítě vytáhni na ca 5 minut CMOS baterku pak vrať a zkus zapnout co to udělá.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

tak jsem stim různě čachroval a pořád nic,jakmile tam prostě jsou tři tak systém nenaběhne.a je jedno v jakym jsou slotu ty dvě,takže asi slot špatnej nebude a co se týká těch pamětí tak taky se dvěma různýma to jede,ale jakmile tam píchnu tu třetí jedno jakou,tak systém nenaběhne.
Tu baterku jsem zkoušel,nic.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,

ve většině případů tři paměti fungují, ale občas ne. Kor když jsou moduly odlišné.
Je totiž třeba dodržet pravidlo dual channel, tzn dva páry pamětí kdy paměť v slotu A1 je identická paměti ve slotu B1 a A2=B2. Typicky nevadí, pokud má jeden pár jinou velikost, ale musí mít shodné ostatní parametry (napětí, latence, frekvence). Lepší kvůli kompatibilitě je stejná velikost, ještě lepší stejný výrobce a nejlepší identický model.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.