Padání systému při zátěži

Zdravím,
už přes měsíc se snažím vyřešit jeden problém-
když dlouhou dobu hraji nějakou náročnější hru, po chvíli se počítač vypne a někdy
po té co ho znovu zapnu, mi Windows načte opravu spouštění systému s hláškou
"Počítač nejde spustit." a proběhne test a pokus o opravu, která nic neopraví, a když nahlédnu do diagnostiky, tak je tam error 0x490. Znovu zapnu počítač a vše je už zase v pořádku. Nejvíce se mi to stává u cs:go- nejdelší pokusy o stream trvaly kolem 17 minut (většinou padá po 5 minutách nebo po přehození lišty (alt+tab) ze hry na plochu. Bez streamu můžu hrát přibližně 1-3 hodiny, ale někdy mi to spadne až po 5 hodinách hrání.. A taky u gta 5- to si nezahraji ani 10 minut. Opravdu nevím, čím by to mohlo být. Zkoušel jsem znovu přeinstalovat win na 32gb SSD. Poté jsem i odpojil SSD a nainstaloval systém na jeden z dvou HDD. Neúspěšně. Zkoušel jsem i jinou grafickou kartu- ASUS R7 270. Přepastovával jsem CPU, ale teploty ani dříve nepřesahovaly 80°C. Ramky jsou nastavené v biosu na 1333MHz- v biosu nemám nastavený XMP profil na zvýšení taktu ramek, ale mohl bych to zkusit, třeba i podtaktovat :). Budu moc rád za každou radu.
------------------------
WIN 7 64 BIT
ASUS M5A99FX PRO R2.0
AMD FX-8320 3.5GHz
- COOLERMASTER GEMINII 2 M4
MSI R9 270 2GB
SSD ADATA Premier Pro SP600 32 GB
WDC WD1600AAJS- tady mám teď win
Seagate Barracuda 7200.12 ST3320418AS 320GB 7200 RPM
Fortron RAIDER 750W

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,

jako vypadá to na 99% přehřívání. Když to není CPU ani GPU, tak to ještě může být základní deska... A může to být taky vydným nebo přehřívajícím-se zdrojem. Máš možnost prubnout ještě jiný zdroj? Případně zařídit extremní větrání PC a zkusit kam až dojdeš se stejnou zátěží (třeba to GTA V)?

Obrázek uživatele Stiletos

Já bych řek z 90% ten předimenzovanej šmejd PSU co sis pořídil,zkus jinej klidně i nějakej 400W jestli máš možnost si půjčit.Ovladače chipsetu atd máš doufám nainstalovaný po přeinstalkaci OS.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.