Opravdu výkoné PC ????

Zdravim,
mám problém.Totiž jde o to,že si nejsem jistý,jestli má moje sestava výkon jaký by měla mít...Kámoš má GeForce8600GT a dvoujadro od intelu a starsi hry (napr.:NFS Carbon,atd)mu jeli naplno a v pohode.Kdezto me ne.

Tady je moje sestava:
Procesor= INTEL Core 2 Quad Q6600 2,4GHz, 8MB, 1066MHz, socket 775, BOX
Operační systém= MS WIN VISTA HOME PREMIUM CZ
Základní deska= MSI P45 NEO-F, s.775, 4xDDR2, PCIE, GLAN, ATX
Operační paměť= 2 x KINGMAX RAM DDR2 2GB 240pin PC6400 800MHz (chip Kingmax)
Grafická karta= MSI N9800GT-T2D512-OC PCIE 512MB DDR3 2xDVI
DVD-RW mechanika= SAMSUNG DVD±R/±RW/RAM SH-S223F SATA, černá, bulk
Čtečka, FDD mechanika= SAMSUNG čtečka karet interní černá All in 1 xD, microSD slot, USB slot
Síťová karta= 10/100/1000
Klávesnice= Genius KB-09e PS/2, metalic
Myš= Genius NetScroll 110, PS/2 - černá
Chladič na CPU= AKASA chladič CPU AK-965 pro Intel s.775, 9,2cm fan, černý, heatpipes
Provedení HAL3000 CoolerMaster Elite 330, černostříbrný
Pevný disk= SAMSUNG 750GB HD753LJ/7200/32MB/SATA300
Zvuková karta= integrovaná 8.1
Zdroj FORTRON zdroj 400W ATX-400PNF, 12cm fan, PFC

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

noo.. ty by jsi měl kamaráda dát výkonem do kapsy :D
jako sestava je to hezká, ale ten zdroj!!??
ty bys potřeboval tak 550W.. divim se, že to vubec nezamrzá..
ovladače máš správně nainstalované?

Obrázek uživatele Kubula

No predpokladam za jo kdyz to vse bez problemu bezi...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

kdyby vše běželo bezproblému, tak máš na Carbonech stovky FPS.. projistotu stahni nové ovladače na grafiu a desku z www.msi.com.tw

Obrázek uživatele Kubula

Ovladace by meli byt nove.Kdyz jsem si nainstaloval FarCry2 musel jsem si nainstalovat nejnovejsi ovladace na gafiku,pak to bezelo.Jinak na ty strance se moc nevyznam,ale ovladace by meli byt nove.Mohlo by to byt tim zdrojem???Slysel jsem,ze pokud grafika nema dostatecny prikon,je snizen vykon,ale mela by to hlasit,ne?Kamos to tak mel.Koupil si novou,zapojil ji ale nemal dostatecnej zdoj tak mu to napsalo ze grafika nejede naplno...ale jela.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, může to tim býd.. zkus silnější.. ale ve většin+ě případů (hlavně u grafik s externim napájenim) když neni dost příkonu, tak se to ani nezapne, bo je černej monitor.. příčuinou to ale být může.. zkus tak 550W jesli seženeš u nákýho kámoše..

Obrázek uživatele Kubula

No to asi nezkusim,pocitac je jeste v zaruce.Spis jestli neexistuje nejaka ulita na mereni vykonu nebo tak neco...aby mi to zjistilo jaky min prikon potrebuji.

Obrázek uživatele harryharry

nepřídeš mi moc chytrý, Tobias ti radí velmi dobře... jestli chceš hrát hry (podle extrémního výkonu asi chceš) tak musíš mít :

nové ovladače grafické karty (já aktualizuji každý měsíc)
directX 10 - to snad máš
zdroj minimálně 500 W!!!!!!!

a pokud se budeš bát porušit záruku tím, že počítač otevřeš, tak se budeš muset smířit s tím, že si pořádně nic nezahraješ a nebo dáš minimálně 1000 Kč v nějakém servisu, výměna zdroje je opravdu jednoduchá

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To: harryharry: mě nepřipadá, že by Kubula svými činy dokazoval, že není chytrý, spíš ty neradíš přílliš dobře.. :o
výměna je sice jednoduchá, ale stále je servis levnější, než rozbitý počítač.. :D
já osobně jsem ale záruční pečeť odříznul žiletkou, a i tak mi to v servisu uznali ;)
DX10 vubec není potřeba, protože jej podporují pouze Visty a jen málo her..
ovladače taky nejsou to nejlepší.. třeba nejpovedenější catalysty jsou zatím 8.6, které podávají aj nejlepší výkon ve hrách, novější verze jsou slabší, ale pro kompatibilitu je to spíš lepší aktualizovat na kompatibilní verzi..
zdroj je také individuální dle karty, karty bez externího napájení se obejdou i se 400W zdrojem..
To Kubula: když je PC v záruce, nebudeme do něj zasahovat, dej ho do servisu, ať tě to otestujou a když to bdue třeba, tak daj lepší zdroj.. pokud to ale dělá odzačátku, je to chyba neodpornosti techniků, kteří špatně odhadli spotřebu grafické karty.. nezaručuju ale, že je problém právě zde..

Obrázek uživatele Kubula

No ten servis bych bral radsi az jako tu posledni moznost.Spis tak mozna kdyby mi neco nebo nekdo spocital jaky min prikon pro sve komponenty potrebuji,mam pocit ze jsou pro to nejake vzorce,nemilim-li se...Kdyz se ale prokaze ze opravdu pro sve PC potrebuji vetsi zdroj,mam narok na vymenu za silnejsi,ne?Asi si to necham od nekoho spocitat,nebo si to udelam sam,do servisu se mi to zase na mesic posilat nechce,kdyz ani nevim,jestli se nemilim...

Obrázek uživatele harryharry

to Tobias : myslím si, že pravdu mám, minimálně se zdrojem a ovladači... nevím jak je to u jiných značek, ale moje Nvidia po každém updatu neskutečně ožije... a v kvalitě zdroje to je rozhodně taky.. vyměnil jsem 400W EUcase za 500W KME a rozdíl byl značný, počítač nepadal a nesekaly se mi hry jako je Crysis nebo Far Cry 2 (mám starší počítač) a vzhledem k tomu, že Kubula má OS Vista, nevím proč by neměl využít DX 10?! Ale máš pravdu, je lepší si zaplatit v servisu, než počítač odepsat.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nojo, zdroj hraje velkou roli, ale záleží na značce!!! Eurocase to neni zdroj, to je velká baterka :D
EC je nekvalitní jak větnamci.. napětí kolísavé, maximální výkon zdroje je tak 75% oproti psanému, učinnost nesahá ani na 60%.. je to tak aby komp co nejdřív odešel.. pokud je počítač stabilní na 600W EC, tak postačí 450W Fortron ;)
co se ovladačů týče, ano, většinou jsou ovladače lepsí novější, ale je známý fakt, že ATI odjakživa s ovladači bojuje a to už musí být, aby udělali dobrý ovladač (8.6 je)..
ale pokud tvoje grafika zvýší výkon po každém novém ovladači, tak to už jsi určitě postoupil výkonem o celou řadu, je li to grafika starší než dva roky (vývojem).. ;)

Obrázek uživatele Kubula

Takze problem teda bude ve zdroji?Trochu jsem brouzdal po netu a nasel stranky pro vypocet celkového výkonu potřebného pro vybrané komponenty.Zadal jsem tam to svoje a vyfluslo mi to 550W.Tech mich 400W bude teda asi fakt malo,co?Proc se ale pocitac nijak nebrani...Nic nehlasi...to je nejake divne,musim se nekoho poptat.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

neexistuje vzorec, který by ti spočítal spotřebu.. vše je teoretické, nebo se to zjistí měřením.. závisí to na vytížení daného hardware a množství HW v PC vubec..
počítač neví, jak velký zdroj potřebuje, navíc zdroj je samostatná část počítače, nepodléhá driverům ani kompatibilitě, nijak se počítači nehlásí a nedá se skrz něj identifikovat.. pokud jsi ale PC tak koupil, tak ten, kdo ho sestavoval moc pozor nedával..
je to na tobě, ale servis nebo reklamace je nejlepší volba, navíc, díky chybě technika (pokud tit o tak uznaj) by si to mohl mít zadara ;)

Obrázek uživatele Kubula

No dit od toho je to v reklamacni lhute,s tim ze to bude zadara pocitam,ale chtel bych mit aspon trochu jistotu ze s tim neco udelaji...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, ale když si servis a reklamaci nechtěl..

Obrázek uživatele Kubula

Ale jo,jenze kdyz ja to tam poslu,zase to tam dudou mit mesic a pak mi to vrati a nic s tim neudelaji,a ja budu mesic bez kompu,tak chci mit jistotu ze s tim aspon neco udelaji...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, to jim musíš napsat.. že požaduješ výměnu zdrojeprotože současný nedostačuje..

Obrázek uživatele Kubula

No a nedostačuje??????

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no s největší pravděpodobností ne, kdyřž ztuhne při jakýkoliv náročnější akci.. pokud oni zjistí, že to zdroj neni, budou to muset řešit dál.. prostěš to dej do reklamace a je to..

Obrázek uživatele Kubula

No asi jo,uz se na to tesim...

Obrázek uživatele Kubula

Tak jsem kontaktoval prodejce a ten mi rekl ze pry do pocitacu ktere prodava instaluje pouze zdroje,ktere pry pocitace dostatecne utahnou a ze to musi byt necim jinym,tak co s tim mam delat?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, tak zjevně nenainstaloval:D normálně to reklamuj a že to nefunguje..

Obrázek uživatele Kubula

No rekli mi,ze poslou 500W a ze se to tam zkusi dat,a ze kdyz to bude dobre tak ze ho tam nechaji...

Obrázek uživatele Kubula

Takze,ted uz tam mam 700W zdroj a nemyslim ze by se tim pocitac nejak extremne zrychlil...teda,trochu to rychlejsi asi bude ale stejne si myslim,ze to neni tak rychle jak by melo,co s tim teda.Zdrojem uz to nebude,nemuze ten vykon byt nejak trvale omezen,teda jako schvalne nastaven tak aby picitac stacil predchozimu zdroji,a ted kdyz mam vetsi,aby se to nastavilo tam max,nebo tak neco...diky

Obrázek uživatele Kubula

Tak jak teda,co ted?

Obrázek uživatele Kubula

halóóóóóóó........pomóóóóóóóóóc

Obrázek uživatele TheALuminium

Pokud mi popíšete co se tu řeší tak Vám snad pomohu :???: nebyl jsem tu, když jste zakládal toto téma, tak ani nevím o co se jedná a jak se pokročilo ...

Obrázek uživatele Kubula

No jedna se o to ze moje sestava(viz prvni prispevek) neni ani zdaleka tak vykonna jak by mela.Vymena 400W zdroje za 700W zdroj nepomohla,a tak uz nevim co s nim...

Obrázek uživatele TheALuminium

Stavěl jste si ho sám, nebo jste to nechal dělat nějaké odborníky?

Obrázek uživatele Kubula

Pocitac jsem koupil uz jako hotovou sestavu od firmy HAL3000.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak to by vše mělo jet správně, pokud neudělali technici chybu :-) otestujte výkon například 3DMarkem a porovnejte body s jinými uživateli na internetu a pokud se budou nějak kriticky lišit, tak sestavu reklamujte.

Obrázek uživatele Kubula

Takze,vyzkousel jsem ten 3D Mark.Nejak se v tom neorientuju,takze nevim,jak sem dopadl...ale v porovnani oproti ostanim kamaradum dost spatne.Vyplivlo mi to: "3DMark Score 11369 3DMarks".

Obrázek uživatele Kubula

Halóóóó... slyší mě někdo? Rád bych tady vyřešil svůj problém,když mi teda pomůžete...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.