opakovaně se restartuje pc

ahoj řešim teď problém s pc které se neustále restartuje.postupuje to asi tak že zapnu pc a naskočí obrazovka kde je popsáno proč rovnou nenaskočil operační systém a pak jsou tam 4 volby stav nouze,...a poslední je spustit systém běžným spůsobem.pokud zvolím jakoukoli volbu počítač se opět restartuje a naskočí opět tato černá obrazovka.zkusil jsem vyměnit hdd přeinstalovat systém a vyměnil jsem i ramky a bez úspěchu.nyní poslední fáze je taková, že když už se mi začíná objevovat logo operačního systému (to první přinormálním zapnutí pc) tak se pc samovolně vypne.jsem již v koncích s vědomostma můžete někdo poradit?děkuji

Obrázek uživatele MBlask

pokud není chyba v hardisku bude nejspíše jinde, např zdroj nebo deska

Kdy problém začal? Neměnil jste hardware? Možná by pomohl reset biosu nebo manuální přenastavení desky pomocí jumperů

lze tedy nainstalovat systém normálně a s kompletním formátováním?
Jaký je to systém? pokud je to například windows XP zkusil bych linux

A jaký je to počítač?

Obrázek uživatele sierus

omlouvám se za časovou prodlevu mé odpovědi, ale nebyl čas.problém začal tak že jeden den se počítač vypnul zcela normálně a druhý den již nenaskočil.jedná se o winxp a bohužel nejde ani nainstalovat nový i po zformátování disku.zkusil jsem disky vyměnit a dal jsem do pc disk kde operační systém fungoval a dále jsem vyměnil i operační paměti.vše bez výsledku.jakým způsobem bych měl restartovat bios?mam podezření na nějaký problém v základní desce.pokud by to byl zdroj asi by pc ani nenaskočilo.to se mi již také stalo.
prosí proto ještě jednou o radu jak restartovat bios.děkuji

Obrázek uživatele TheALuminium

Jakým způsobem nejde OS nainstalovat? Píše to nějakou chybu? Toto vypadá buď na zdroj, nebo základní desku, nebo i možné přehřívání.

Obrázek uživatele Peca

Vyndejte baterii na několik minut ze základní desky, tím byste měl resetovat bios.

Deska by to mohla dělat, ale předtím si zkuste ještě půjčit nějaký jiný zdroj a vyzkoušel i to. Napište ještě stáří PC a konfiguraci ať víme blíže o čem mluvíme.

Obrázek uživatele sierus

když nainstaluju os tak jde vše dobře až do doby kdy se má restartovat počítač.nahlásí to že chybí soubor s příponou exe a vrátí se to zpět na restart.jak zjistim konfiguraci počítače?jinak zdroj vemu z druhýho počítače a zkusim to.a i to s tou baterkou zkusim.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.