Nová RAMka, závislost mezi RAM, MB a procesorem

Zdravím,
potřebuji poradit. Ve svém stolním počítači mám ramky 512 MB (2x 256MB), což mi nestačí a potřeboval bych je vyměnit za RAMky s vyšší pamětí nejlépe 2 GB (2x1GB) nebo hůře 1GB (2x512MB). Mám tuto základní desku: http://www.alza.cz/zakladni-deska-asus-p5pe-vm-d65938.htm
Novou paměť už mám také vyhlédnutou: buď: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43137 a nebo http://www.mironet.cz/1024mb-ddr-400mhz-adata--retail-kit-2x512mb--cl3+d...

dotazy:
1) Můžete mi potvrdit, že tyto paměti jsou s danou MB kompatibilní? Pokud ne, byl by někdo ochoten napsat typ paměti, který by fachal?
2) bude možno tento tyto nové typy pamětí používat spolu s procesorem Intel Celeron D 2,66GHz?

Díky za odpověď. pepca.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

defacto by měly fungovat obojí tyto paměti, ale zaručit ti to nemohu.. kouknu ještě do oficiálního QVL listu, ale počítám, že jej k této desce už ani nenajdu, navíc jsou tam většinou ramky, které u nás ani nekoupíš..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jj, já si taky myslím, že by fungovat měly. Teď jde o to jak je to s tím procesorem....v tom se já moc nevyznám. Poradí někdo, prosím?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

počítám, že mšá Windows XP Home..

co máš v plánu na počítači dělat? práces s videem či hraní her? nebo je internet? na takový běžný provoz ti gigovka stačit musí, na náročnější věci už procesor nemá, ale jsou programy, kde by jsi 2GB využil..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Občas kreslím něco v CADech a nebo v inventoru. Ten program sice rozchodím i na ttěch 512, ale je to mnohdy utrpení, no. Nový počítač se mi zatím kupovat nechce, protože mám v tomhle už tak pěkně zabydlené, programy atd. atd.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jee :)) kdyby mě se nechtělo kupvoat nový proto, že ho mám zabydlený a en proto, že na něj nemám peníze, to by bylo fajn :D

no v tom inventoru a CADu by se dalo využít i hodně přes 2GB (to ti deska nedovolí), ale to bys musel dělat větší projekty a tam by spíš byla problémem grafická karta..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No, asi opravdu koupím tu 1 gigovku (2x512MB) a naperu to tam. To stojí tak okolo té tisícovky a třeba za nějaký ten rok koupím nový comp.... Je pravda, že do toho staříčka už se mi taky moc investovat nechce.

:)) haha, to je ten druhý problém.....hlavně v něm mám hodně prográmků (ne moc legálních :-?) a nemám k nim už instalačky.....

Myslíš tedy, že když tam dám ty jednogigovky, tak procesor může zůstat taký jaký tam je?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

moc lepší procesor tam nedáš a když, tak bude strašně drahý..

napadlo tě koupit ty ramky v bazaru?

bohužel, o nelegálním SW zde ani nemluv, nebo tě vyženu :)) ale rozhodně jsou cesty, jak je sehnat znova..a programy nejsou zrovna velká věc, většina jsou freeware programy, stažitelné za pár sekund ze stahuj.cz

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Bazar radši ne, u elektroniky dávám přednost novému zboží. Maximálně snad kdyby to bylo od nějakého příbuzného, abych mu to mohl když tak omlátit o hlavu. :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tam seženeš podobné ramky za 200.. nemá smysl cpát do tohodle dědečka drahé nové věci, které po koupi nového už nevyužiješ.. bazar taky nemam rád, ale plýtvat penězi, to není pro mě..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.