nová RAM => "modrá smrt"

Nedávno jsem si koupil 3. paměť RAM 512MB (v Pc už mám 2x128). Vložil jsem jí do třetího slotu. Po zapnutí počítače chvíli jel (cca 5 minut) a pak přišla "modrá smrt" :-( Také se mi stávalo, že jakmile jsem zapnul nějakou aplikaci nebo hru přišla hned modrá smrt a aplikace se nespustila. Proto jsem novou RAMku vytáhl a počítač zase funguje! :cool:
Poraďte, prosím.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak za prvé: může to způsobovat základní deska, kde by snad stačil reflashovat BIOS, v horším případě je další sběrnice pro RAM špatná, ale tyto kombinace bych doporučil vyzkoušet později. Za druhé: může být ta RAM poškozená, může se stát cokoliv, takže by bylo dobré jí otestovat například Mem Testem, který najdete zde http://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/ostatni/ultimate-boot-cd/?g[hledano]=boot&g[oz]=4.1.1&g[up]=ISO
stačí vypálit na CD, nabootovat a pak vybrat mem test a hlídat si PASS a ERRORS, zkuste jen s tou 512 RAM a pak zkuste i ty 2 další k tomu a pak jen ty 2 128 RAM a když budou chybovat tak je vyzkoušet po jedné. To PASS znamená úspěšný cykl kontroly paměti tak to nechte projet tak aspoň třikrát a za třetí: to může být typ RAM od jiné značky , která se s těmi 128 RAM nebude shodovat, takže spolu nepojedou.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.