Notebook se nenabíjí

Zdravím,
před 10 dny jsem si pořídil notebook Lenovo Ideapad Y580 a včera jsem jej poprvé dlouho používal na baterii a dnes jsem ho chtěl nabít, ovšem objevil se problém, jenž jsem popsal tímto (snad přehledným způsobem):

Baterie se vybíjí, notebook běží -> připojení zdroje -> nic, Win hlásí zdroj nepřipojen -> úplné vybití baterie, hibernace Win -> připojení zdroje -> ntb nelze spustit, nenabíjí se -> odpojení zdroje na 15 minut -> připojení -> nic (3krát pomalu zabliká červená kontrolka baterie) -> odpojení zdroje -> vyjmutí baterie -> zapojení zdroje -> zapnutí ntb -> ntb se spustí -> vypnutí -> vrácení baterie -> ntb se spustí a nabíjí se.

Problém je v daný moment vyřešen, ale jakmile v průběhu nabíjení ntb odpojím od sítě, nebo ho nechám nabít a pak s ním odejdu třeba na zahradu a on běží na baterii, tak se to celé opakuje znovu.

Podezřívám baterii nebo zdroj, ale v těchto věcech se moc nevyznám.

V čem může být tedy problém?

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, problém může být vnapájecím zdroji v baterce, nebo smaotném napájecím obvodu desky. Chtělo by to vyzkoušet na jinou baterii tvůj adaptér a tvojí baterii jiný adaptér. Je možné, že baterie má nějaký blbý kontakt s protipoly na desce a bude stačit vyreklamovat baterku. Nejprve bych to zkusil s někým prohodit a zkusit.

Obrázek uživatele GSMAN

Bohužel nebylo s kým zkusit. V pobočce, kde jsem to kupoval jsme zkusili jen jiný zdroj a i při něm se závada projevila. Tudíž notebook šel na reklamaci s žádostí o odstoupení od smlouvy (vešel jsem se do těch 14ti dnů), protože při používání jsem zjistil, že vynechává jedno USB.
Takže teď čekám až mi vrátí peníze a budu vybírat něco jiného...

Obrázek uživatele Michal Čížek

uf to teda bylo o fous, alespon trochu štěstí v neštěstí

Obrázek uživatele GSMAN

No ale nevim z čeho vybírat :)) Obávám se, že než mi ty peníze vrátí, tak nic lepšího za ty peníze nebude a tento notebook už je beznadějně vyprodán...

Obrázek uživatele GSMAN

Tam mají jen starší verzi a ještě k tomu v bazaru.
Ten můj byl tady tento: https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y580-metal-gray-d371208.htm
a ten už u nás nabízí pouze BSComp

Obrázek uživatele Michal Čížek

ahaaa, Tomáš ti jistě najdě adekvátní náhradu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No jedině pak Y500.
Škoda, žes ho tak rychle vyměnil (já také zkoumal pár věcí, a vyměnil jsem 2x a peníze mi dali na ruku zpět), mohls se stavit a zkusit to spárovat s mým...

Obrázek uživatele GSMAN

Že bych si udělal výlet do Písku? To mě, pravda, nenapadlo a možná toho budu litovat. No uvidim, třeba se něco do té doby objeví.

Pánové, zatím vám oběma moc děkuju. Třeba to bude mít i happy end :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.