notebook nevidí dvd mechaniku

Ahoj, mám problém s dvd mechanikou v notebooku. notebook ji vůbec nevidí (bios, logicky ani system). Nic jsem s počítačem nedělal, najednou prostě zmizela. Zkoušel jsem mechaniku odpojit a vrátit a nic, nevim co bych ještě zkoušel dalšího, tak mi prosím někdo poraďte. Díky :)

konfigurace notebooku:
ASUS F3Jc
Intel mobile Core 2 Duo T5500 1.6GHz
chipset Intel i945PM
Windows XP Home SP2

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud jsi ji odpojoval.. máš možnost ověřit její funkčnost v jiném NTB?

Obrázek uživatele Seann_K

zatím ne,snad se k tomu dostanu :)

Obrázek uživatele Mahuta

Ahoj, mam stejnej problem z mechanikou.Normalne slapala a jeden den nic. Pak na chvili naskocila a ted uz dlouho nic. Zmizela ikona z Tento PC i ze Spravce zarizeni. V BIOSu ji najde,Windows to chrousta a pak odpoji,ze nejde ani otevrit,nez najede tak jde. Je to na ASUS F5N, OS Windows XPpro SP3. Jeste zajimavost,od te doby mi po restrtu naleza novy hardware PRINTER(nikdy ani nebyl pripojen),nelze nalezt hardware a pri storno to sem tsm otevre mechaniku. Pres Registry jsem to zkousel zpravit stejne jak pomohlo jinym ale prislusny radek se u mne nenachazi.
Diky za radu M.

Obrázek uživatele Seann_K

Tak mě nejspíš oděšel radič...měl jsem možnost vyzkoušet jinou, funkční mechaniku a taky jí to vůbec nenašlo. Volal jsem na tech support ASUS a po popsání problému mi ten pán řekl prakticky bez váhání, že to bude řadič. Asi se s tím nesetkal poprvé..takže asi tak no...

Obrázek uživatele TheALuminium

Seann_K: Díky za napsané řešení.
Mahuta: zkoušel jste jestli například instalační CD systému reaguje při bootování?

Obrázek uživatele Mahuta

Zkousel,XP i Ubuntu zpocatku jakoby cte,pak to bios zakaze a zacne najizdet Windows. Ze zdroje na ktery dam: odesel radic nebo mechanika-cteni?! cilena zivotnost!! Tenhle pojem se objevuje cim dal castej. No jeste to zkusim preinstalovat pres externi mechaniku. :cool:

Obrázek uživatele TheALuminium

Zkuste a pak napište. Pokud ale máte ale notebook v záruce není nic jednoduššího než ho reklamovat, pokud mechanika nefunguje. Po mechanickém zásahu do ntb by už záruka platit nemusela.

Obrázek uživatele Mahuta

od ledna po zaruce.... Dam vedet.....M.

Obrázek uživatele Mahuta

....trochu pozde ale... vyzkousel jsem externi mechaniku,preinstaloval s ni Wokna,pote i Linux,mechanika se na jedno pouziti rozbehla(stacila nainstalovat Nero) a opet skoncila. Externi take nechce uplne spolupracovat-vypadava a ve vlastnostech disku je 0 kapacita a 0 volne, prubehu vypalovani to hlasi chybu cteni(ale to muze byt lecos),pote je ji treba odpojit a zapojit a zase chvili cte. Z nabidky ale nemizi.Myslim ze problem jsou radice. Da se to zjistit a opravit? Dik za odpoved M. :shock:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

řadič by byl problémem desky a celou desku měnit je poněkud nákladné..

ale to by měl padat i disk, ne jen mechanika (pokud jsou na stejném řadiči).. dobrá dedukce, ale tohle se dá ověřit už jen specializovaným servisem.. pokud ale jinde ta externí mechanika jde normálně, problém je uvnitř tohoto NTB..

Obrázek uživatele Mahuta
[40791] Radice

Diky za reakce,mam jeste jeden dotaz ohledne problemu s radici. Daji se nejak restartovat ci jinak ozivit ? Treba napr do zakl. nastaveni apd? Uvitam jakykoli postreh. Diky M.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ne.. jejich nastavení je sice částečně v BIOSu ale takhle by to jejich fukci neovlivnilo.. a jelikož řadič je součást čipu čipsetu, nelze s ním udělat nic.. řešením je POUZe výměna celé základní desky (pokud by se problém s řadičem potvrdil) a to vyjde velmi draho, pokud ti to neuznají že se na to vztahuje záruka..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.