nenaběhne pc když zapojím grafiku

Koupil sem si nové součástky na pc mám na mysli základovku(Gigabyte MA770T-UD3P 770 AM3, DDR3, SATA2, GLAN, 1394, PCIE2.0), 4jádrový procesor(AMD Phenom II X4 955 Quad-Core, AM3, 3,2GHz, 125W, Black Edition), zdroj(Fortron ZDROJ FSP400-APN 400W 80PLUS ATX), RAM (DIMM DDR3 4096MB 1333MHz (2x2048MB) Kingston CL9)2krát, HDD(SEAGATE BARRACUDA LowPower 1TB SATAII/300 32MB 5900RPM), Grafickou kartu(PowerColor HD4870 1GB DDR5, 2x DVI, HDTV, PCIE2.0, Stalker Edition). A první den mi to jelo v pohodě a druhý den už to nejde nastartovat. Respektive když ho zapnu tak se všechno roztočí ale jakoby na poloviční výkon, když odpojím všechny komponenty a nechám jen práve základovku+ procesor a k tomu grafickou kartu která má svoje konektory ke zdroji tak to furt nejde. Ale když odpojím ty konektory od zdroje z grafiky a nechám ji ve slotu tak to běží zase stanratně. Mohl byste mi poradit jak zjistit čím to je?

Obrázek uživatele Peca

V první řadě bych vyzkoušel silnější zdroj cca 500W kvalitní

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to jsi vybíral sám?
jsem rád, že jsi si ještě napsal, že procík bere 125W :) teď si tipni, kolik sežere čipset desky, ram modul, disk, mechanika a nějaké ty fany :) už tak dostaneš celekm slušné číslo 250W v maximální zátěži.. a teď si zkus zjistit, kolik asi tak pápne ta HD4870 :D pokud tipuješ 180W, tipuješ +- správně :)
-->
jak je možné, že k sestavě s maximální spotřebou cca 430W jsi si koupil jen 400W zdroj?
Fortron Blue Storm II 500W by byl ideální, avšak v případě čtyřjádra, které určitě budeš taktovat, by stačit tak uplně nemusel a Corsair HX620 by byl vcelku namístě..

Obrázek uživatele Peca

HX620 dobrej, ale pěkně drahej. Ne že by za to nestál to ne, ale pokud koukne na peníze tak např. takovej TX650 je dobrou volbou, pokud není kladen důraz na odpojitelný kabely

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

ale čím to je že to jeden den běželo v poho a druhý den nic? to mi nejde do hlavy

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

upřímně mě také ne.. :D ono je to taky náhoda - zrovna si na startu veme grafika víc než včera ale zdroj to nemá, takže se to ani nezapne.. stihl jsi ji, včera, když to ještě šlo, pořádně vytížuit ve hře, tam by ti to teoreticky mohlo dělat trable a vyhazovat, případně vypínat počítač nebo mrznout..

Peco, jediný rozdíl mezi HX a TX jsou modulární kabely?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

mno sice hru nějakou sem nehral ale jelikoz sem instaloval na virtulálním pc windowsy a na standartně jsem eště valil asik jednu instalaci normál a dále eště nějaké práce na netu vytížení procesoru bylo tedy 50% až 40% průměr ale to jen tak na půl hodky a to estly vůbec

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

jinak nevěděli byste o méně finančně náročném zdroji ale stejně výkoném? ted po tom co sem to vše koupil tak sem ted finančně trochu špatně mám na mysli tak zdroj do 1300

Obrázek uživatele Peca

No jenom v kabelech to není. HX620 má např. 3 12V větve oproti TX650, který má jednu zato zase pěkně výkonnou a jsou tam i další rozdíly.
Ve finále je HX o něco lepší, ale taky si za to zaplatíš.
Avšak TX650 je také velmi dobrý a spolehlivý, má dobrý poměr cena/výkon. Stojí asi o nějaký 700 míň a odvede stejně dobrou práci.

Jinak tady bych ten silnější zdroj zatím jen vyzkoušel, aby jsme určili příčinu i když to nejspíš bude jím. Jinak do 1300 moc nic moc kvalitního nebude. U takovéto sestavy by se vyplatilo trochu zainvestovat do zdroje tak min. těch 550W.

Něco opravdu levnýho co bych se nebál tam dát:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58714

ale spíše už něco lepšího, třeba:
http://www.alza.cz/zdroj-ocz-stealthxstream-600w-d93999.htm

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, vyzkoušet bude lepší - pokud máš tu možnost.. ale zkoušet to s 500W EuroCasem by asi nic nevyřešilo!
ono za tu kvalitu si platíš - to je rozdíl mezi obyčejným zdrojem, jehož hodnoty jsou jen papírové, a kvalitním zdrojem, jehož hodnoty odpovídají realu.. pak jak říká Peca už je jen ještě vyšší kategorie s pár výhodama navíc, ale ta se moc nevyplatí..

ozkošuej ten droj, můžeš ho, tuším do 14dnů vrátít..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

hele a co říkáte na zdroj MODECOM CARBON 620ATX (620W,20+4 PIN,PFC,14cm)??

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

MODECOM fakt neznám :) jinejm značkám než Fortron, Corsair, Seasonic, Chifetec, Tagan a OCZ nevěřim :)

Obrázek uživatele psychocowboy

mode com sou polaci pokud dobre vim... ale to je tak vsechno... za me bych doporucil jako minimum 550W, kde bude mensi rezerva, nicmene sel bych jeste vys pro dusevni pohodli (>600W)... je lepsi mit naddimenzovane a platit o pulsta mesicne vic nez platit nove komponenty... jinak vyrobce doporucuji Fortron a CoolerMaster, pomerove cena/vykon jsou top... a hlavne hlidej polozku vykon, aby byla min. 80+...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.