Nejde zapnout pc (*VYŘEŠENO*)

Zdravím lidi, mám takový problém, dnes ráno se mi vypnul pc a uz nejde vůbec zapnout. Myslel jsem si, ze je to zdrojem(400W), tak jsem zdroj vymenil, ale pc porad nereaguje ani vetracky se nepohnou vubec nic. Je mozne ze odesel zdroj a vzal sebou i základní desku?

Obrázek uživatele MBlask

Začal bych resetem biosu. Odpojit vše nepotřebné, např. mechaniky a HDD + kontrola ostatní kabeláže. Když nepomůže zkusit zdroj naprázdno.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, tak možné je všechno, odpoj zdroj a na tom 24-pin konektoru propoj kusem drátku zelený drát s černym, měl by se ti rozjet větrák na zdroji, pokud to takto půjde, konektor připoj a udělej to samé s připojenou desko, propoj musí být trvalý, jakmile ho odstraníš, zdroj se vypne. Uvidíme jestli nastartuje takto.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ja se prave do biosu vubec nedostanu, ten pocitac nejde zapnout, nereaguje. Vyzkousel jsem odpojit i hdd i mechaniky, dal tam funkční zdroj a furt nic. Tak nevim kde je chyba, jestli mi odesla zakladni deska? Jeste dodam, ze den predtim mi zacal zdroj smrdet a pak dalsi den uz se to vyplo. Tak jsem ten zdroj vymenil, ale uz to stejne neslo. Ale nevypada nic ze by bylo spalene, tak nevim.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Michal Čížek: Ok zkusím to.

Obrázek uživatele kolomlyn

Resetování BIOSu pomocí vyndání baterky na pár minutek. Tohle myslel

Obrázek uživatele MBlask

ano, když to smrdí je to podežřelé. Bios myslím na desce - je tam pravděpodobně baterie - tu je potřeba na chvilku vyndat. Vedle baterie bývá jumper CMOS na dvě tři pozice - tak ten přehodit. Zapnout pc - ten pravděpodobně nic neudělá a pak ten kolík přehodit zpátky.

http://blog.thepcmechanic.org/wp-content/uploads/2011/08/cmos.jpg

no a pak se uvidí jestli se deska probere

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Děkuji všem za radu, pc už funguje. Předal jsem ho kamarádovi, ten zjistil, že mám špatný jenom zdroj, základní deska je v pořádku, hodil mi tam akorát jinej zdroj a pc už normálně funguje, přitom mě to s jiným zdrojem nefungovalo, asi jsem něco špatně zapojil. :-)

Obrázek uživatele Michal Čížek

:))