Nejde zapnout PC (*VYŘEŠENO*)

Vážení,
mám následující problém: jednoho krásného dne jsem pustil počítač (Duron 900Mhz, deska Transcend TS AKT4/A, paměť 128MB a 256MB 133Mhz) a ono nic. Zkusil jsem znovu a nic.
Rozdělal jsem bednu, připojil k síti, zapnul zdroj - zelená diodka na ¨mootherboardu svítí. Stisknul jsem Power On a větráčky (procík, zdroj, chipset) sebou trhly, v počítači luplo a nic. Pak už nereagoval-jen ta diodka na desce pořád svítí. Zkusil jsem podržet zapínací tlačítko (jako bych chtěl počítač natvrdo vypnout) a pok jsem znovu zkusil zapnout - opět se větráčky jen párkrát otočily spíš setrvačností a nic. Zkusil jsem odebrat postupně všechny komponenty až zbyl jen processor a deska. Pořád stejné. Zkusil jsem zdroj v jiném počítači - je ok. Zkusil jsem CMOS reset - nepomohl. Všechny kondíky vypadají nepoškozeně...
Do počítače jsem koupil před půl rokem disk a bednu se zdrojem (starý zdroj asi vyhořel - podle zápachu). Počítač celý půlrok fungoval bez problémů. Nechce se mi vyhazovat všechny komponenty - byť pradědeček je to super počítač na surfování a práci a já nemám peníze na nový.
Může mi někdo poradit?
Díky moc.

Obrázek uživatele TheALuminium

A den předtím než se Vám nepodařilo spustit počítač, jste s ním něco prováděl? Tím je myšleno jestli jste třeba například neinstaloval nějaký nový software, nebo jestli nemáte domácí zvířátko, které by si spletlo počítač se záchodem :-) , je to sice zvláštní, ale opravdu jsem zažil případ kde byla chyba právě kvůli zvířátkům. Prostě bych potřeboval vědět jestli se v PC, těsně před nefunkcí neprováděla nějaká aktualizace či změna softwaru anebo hardwaru.

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[9649] re:

TheALuminium wrote:
...
Počítač se záchodem :D :D :D :D :D :D :D :lol: Tak to se ti povedlo, to je fakt paráda ...
la wrote:
...

Podle mě to vypadá na chybu v základovce. Jestliže zdroj je na 100% v pořádku, počítač nijak nepípá - to by svědčilo o špatně zapojeném nebo fungujícím hw, tak jedině bych to sváděl na základovku.
Ještě jak píšete, že se jedná o starý počítač ... Co takhle baterčička na základovce? Není už stará a nefunkční? Možná by stálo za to, jí vyměnit ... Tím by se tento stav dal také vysvětlovat ... :x

Obrázek uživatele Jones
[9650] RE:

Teda zkouset zdroj metodou pokus omyl je dost brutalni.
Pokud chces z PC zachranit co nejvic odnes ho do servisu. Kdyz budes postupne zkouset dily v jinem PC muze se stat ze znicis i to.

Pokud to chces zkusti doma tak postupuj takhle... vem zakladni desku sundej z ni vsechno vcetne procesoru a ram odpoj kazdy konektor. Vse vycisti, konektory prostrikni Kontaktolem (da se koupit v drogerii, stoji tusim 70Kč, slouzi na oziveni kontaktu, samo si precti navod). Potom zapoj pouze procesor a zdroj a manualne (plochym sroubovakem) asi na vterinu zkratuj piny pro zapojeni startovaciho spinace. Naschval to nedelej spinacem... muze se stat ze je vadny spinac a timhle potupem to vyloucis... Pokud se vetrak roztoci a bude trvale plynule tocit mas vyhrano. Deska by mela vydavat ton protoze nebude mit RAM (neni to ale jiste nebot muze byt rozbity nebo deska tuto fci nemusi mit). Pak muzes postupne pridavat dil za dilem a ve chvili kdy PC nenaskoci si nejspis objevil vadny dil. To muzes jeste prezkouset tak ze vyndas vse krom RAM a procesoru a dilu u ktereho si skoncil a zkusis PC spustit. Kdyz nenabehne je to na 99 procent vadny dil.
Kdyz PC uz napoprve je to temer jiste deska a doporucil bych Ti obejit bazary a najit si jinou. Cena servisu by nejspis prekrocila cenu te desky.
Muze se take stat ze vsechno pujde... potom byla chyba v nekterem z kabelu, kontektoru, kondiku.
Jo abych nezapomel nema deska funkci pro detekci otevreni skrine??

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[9651] PC

Mám stejný problém

Obrázek uživatele Honza

Nejdřív sem si řikal, že je chyba ve zdroji, ale pokud svítí diodka no stejně bych pro jistotu zkusil dat do pc jinej zdroj - pokud máte tu možnost, jinak asi bude někde chyba na zakladovce :cool:

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Mám také ten problém, stalo se mi ale to že při vypínaní pc nabíhali aktualizace s tim ze se pc sám poté vypne. Nechtěně jsem zavadila o šňůru od prodlužováku a vše bylo vypojeno s elektriky, když jsem pak pc zapínala už se rozsvítila jen zelená dioda a dál se nic nerozběhlo ani nereagovalo :-( co dál nevím :-( budu vděčná také za každou radu.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

gerbel wrote:
Mám také ten problém, stalo se mi ale to že při vypínaní pc nabíhali aktualizace s tim ze se pc sám poté vypne. Nechtěně jsem zavadila o šňůru od prodlužováku a vše bylo vypojeno s elektriky, když jsem pak pc zapínala už se rozsvítila jen zelená dioda a dál se nic nerozběhlo ani nereagovalo :-( co dál nevím :-( budu vděčná také za každou radu.

Hm, to je nepříjemná situace. Byla ukončena činnost na HDD uprostřed procesu, tak bych asi hledal chybu tam. PC skutečně po naběhnutí nic nedělá? Na monitoru neproběhne ani MS-DOS, prostě nic?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ne vůbec nic , uplně mrtvo jen ta zelená diodka svítí.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Aha, no tak bych zkusil otevřít pc, odpojit přebytečnou periférii - můžete i HDD, nechat jen grafickou kartu a zkusit jestli proběhne alespoň ms-dos. Pokud ani v tomto případě ne, tak bych hledal problém asi právě ve zdroji. Pokud ms-dosu proběhne, tak pak bych připojil HDD a to už naběhnou i windows ...

Obrázek uživatele gerbel

Ahojky, tak vše přebytečné jsem odpojila a nic pořad mrtvo, ale jak byla otevřená bedna tak tam na základovce svítí červena diodka a venku na bedně pořád ta zelená, mám domluvenej vyskoušet ten jiný zdroj jak jsi psal tak hned jak to vyskoušim tak napíšu...kéž by to bylo v tom zdroji.

Obrázek uživatele gerbel

Tak hotovo, bylo to vážně zdrojem vyskoušeli jsme jiný zdroj a pc se krásne rozběhl, jsem moc rada a moc děkuji za rady.Opravdu díky :-)