nefunguje zápis na dvd ram

Nefunguje mi zápis na dvd ram,jen se pripraví zápis.Kdyz to chci zapsat objeví se průvodce zápisem na disk CD a dále se zobrazí že disk cd není zapisovatelný nebo je plný.Disk je zformátovaný.

//Edit (jome) -> přesunuto; špatná sekce

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Napadají mě hned dvě příčiny tohoto problému.
1/ Pokud vypalujete přes vypalovací program Nero, ujistěte se, že máte po spuštění programu nahoře v záložkách zaškrtnuto DVD. Pokud totiž budete vypalovat na DVD disk, ale s možnostmi CD zápisu, Nero vás k vypalovacímu procesu samozřejmě nepustí. Tuto chybičku dělá většina uživatelů.

2/ Pokud to tímto není, na řadu asi přichází spíše HW podpora. Ujistěte se, že vaše vypalovačka podporuje zápis na DVD-RAM. Pokud nevíte jak to zjistit, napište nám typ vypalovačky sem ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Vypalovačku mám LG GSA 4165 B,jedná se mi o přímý zápis na dvd ram bez nera.Před nějakou dobou mi to fungovalo bez problémů.Měl jsem zavirovaný počítač,možná,že to má souvislost.

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[9580] re:

Asi jste se zapomněl nalogovat že?! 8)

Typ vypalovačky je samozřejmě v pořádku v ohledu na náš problém - vypalování DVD-RAM podporováno.
Co se týče zavirovaného pc: na vypalovačku to jistě nemá žádný vliv. Uvedl jste, že vám nejde přímé vypalování, tedy vypalování přes OS. :shock: Já tedy toto vypalování nemám rád, protože mám problémy i s normálními CD, když používám OS k vypalování. :x Je fakt, že by mohl mít vir vliv na stabilitu systému, tedy porušení nějaké fce k vypalování. Zkuste vypálit tento disk (DVD-RAM) přes vypalovací program, například přes již zmiňovaném Neru . Jde to??! :?:

Obrázek uživatele Jones
[9581] RE:

Hm melo by stacit vypnout sluzbu IMAPI... neboli SLuzba modelu COM pro zapis na disk CD.

Jdi na START->SPUSTIT napis MSCONFIG a dej enter.

Na zalozce sluzby zrus zaskrtnuti u vyse jmenovane sluzby a vse potvrd a restartuj PC melo by ti to jit.

Jinymi slovy aby jel DVD RAM musi byt integrovane vypalovani systemu WIN vypnute.

Umi to i DVD RAM drivery od Panasonicu (hlidaj to sami) dal to jde vypnout jeste normalne pres klikani ale tim zpusobem se to obcas samo znova pusti.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.