Nechce pc startovat

Na zakl. desku intel 915GEV jsem dal novej hard disk 750Gb sata a jak ho zapnu tak vypíše tohle víz foto. No jak se to ukáže tak ho restaruji pomoci ctrl alt a del a vše načetne bez problému. Delá to pouze když se pc zapne. Kdo poradí kde je chyba? Nemůže to být stým že jsem skoušel jiný disk IDE? Kdo poradí??? No foto nejde vložit. Tak to napišu: reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device . Prosím poradte co stým.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, v BIOSu sekce boot nastav bootování z HDD.

Obrázek uživatele softim

To mám nastavení. Jinak sata disk mám v porte 3 doufam že to nevadí. Jinak mám DVD - rom v IDE

Obrázek uživatele Michal Čížek

předpokládám, když jsi dával nový disk, proběhla nová instalace systému?

Obrázek uživatele softim

Ano instalace probehla uspešne. A pak jsem boot 1 bod DVD zmenil na hdd v biosu. Nemám skousit jiný port? Nebo reset BIOSU? Ale když jsem připojil původný hdd IDE tak sata disk byl tam v BIOSE ale windows se spustil z IDE disku ne ze SATA disku. I když jsem měl na obou windows 7.

Obrázek uživatele Michal Čížek

aha, je tam ještě jedna položka s diskama, kde na prvním místě musí být nastaven nový disk, je to jiná položka než pořadí bootování disk, cd mechanika atd.
V té položce diku bude k vidění všechny připojené HDD a ty volíš pořadí. Popř. ten sata disk píchni do portu 1

Obrázek uživatele softim

Ok,děkuji. Už je to v pořádku. Resetoval jsem bios,dal sata do portu 1 a nastavil bios. Jen se začal přehřívat procesor v BIOSE 100 C a na bedne co mám diplay tak 55 C a pres speed fan 100 C. Chladič čistý a není videt že by se přehříval chladič. Ale vetrák jde max. Hry nehraju. Tak doufam že je vše v pořádku,když jede. Ale hlučnost je přiliš vysoká.

Obrázek uživatele kiko261

Keby mal procak viac ako nejakých 73 stupňov tak ti buď odíde hneď alebo sa ti v lepšom prípade len vypne PC, takže bude to asi tých 55C a aj to je dosť a pri plných otáčkach chladiču už ani nehovorím..., mám 6jadrové CPU FX 6300 (TDP 95W) a tento chladič http://www.alza.sk/gelid-solutions-tranquillo-revize-2-d342666.htm mi ho v pokoji chladí na 27 až 33 C pri +- 800 RPM.
Čo sa týka toho chladiča je kompatibilný aj s tvojim socketom, je k nemu dodávaná aj teplovodivá pasta a chladí naozaj super, takže odporúčam ti ho zakúpiť a vymeniť za ten čo máš teraz.

Obrázek uživatele softim

Ale chladič není moc teplý. Tak závada bude nekde jinde. V procesoru mám sondu která vede na display. Jen neco je s procesorem nebo nevím co. Nebo vetrák jde na maximum. A to mi na windeows xp nedelalo. Delá to jen ve windows 7

Obrázek uživatele Michal Čížek

Asi bych to preventivně přepastoval, i sonda je jen komponenta.

Obrázek uživatele softim

Vše ok a teplota taky.

Obrázek uživatele Michal Čížek

takže to locknem jo :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.