náhlé zpomalení PC

zdravim prosím o radu mám PC-MSI-7168,athlon3000+,1gb ram, geforce-7600 GS 512mb PCI-E,HDD sata 120g.po pul roce se mi náhle začav výrazně zpomalovat system-XP-profi chtel jsem to přeinstnout ale formátování HDD trvalo nezvykle dlouho ukončil jsem ho asi po 5ti hodinách kdy bylo hotovo cca 4% hned jsem vyzkoušel druhý hdd 40gb IDE a rychlost byla stejná zkusil jsem tyto dva HDD napíchnout do svého PC a chovali se vzorně ještě jsem uvažoval o CD-ROM ale i při výměně nedošlo ke zlepšení napadá mě jestli na MB odešel řadič nebo jestli není vadný zdroj a taky by to mohl být vir v biosu pro jistotu jsem bios vyndal a odpojil i baterii ale furt nic.Máte někdo podobnou zkušenost? dík

Obrázek uživatele TheALuminium

Zkoušel si vyměnit sběrnice?

Obrázek uživatele tonda686

samozřejmě. Nechal jsem to formátovat 2 dny potom se mi povedlo nainstalovat WIN xp.Taky ovladače a td.Ale je to stále pomalé.A divný je že využití CPU je stále 100% při teplotě 58.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak to vidím jedině na tu vadnou sběrnici na MB, protože zdrojem to být relativně nemůže, v biosu mít vir můžeš, ale choval by se jinak a po odpojení jak si sám napsal by se vymazala paměť CMOS, takže by to mělo být vpořádku a nic jinýho na to vliv nemá, takže nejspíše ta MB.

Obrázek uživatele tonda686

No já si to myslim taky ale ještě se chci zeptat, jak by se to chovalo, kdyby odcházel procesor mohlo by to mít podobný příznaky?

Obrázek uživatele TheALuminium

To ne, procesorem to být nemůžu, za prvé bys to rozhodně poznal na průběhu bootování PC a za druhé je to nejmíň možná věc, která nebude fungovat správně.

Obrázek uživatele tonda686

tak jo jdu do nový desky.ozvu se jak to dopadlo zatím moc dík měj se.

Obrázek uživatele TheALuminium

Jasně nemáš za co. Ještě mě napadá poslední věc co můžeš s tou deskou udělat .... reflashovat BIOS.

Obrázek uživatele tonda686

no ještě jsem to nezkoušel ale teorii znám, taky nemám co ztratit tak nakonec proč si to nevyzkoušet.

Obrázek uživatele TheALuminium

Přesně tak a ještě mě dnes napadla asi poslední věc, z této stránky :
http://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/ostatni/ultimate-boot-cd/?g[hledano]=ultimate%20boot%20cd&g[oz]=3.4&g[up]=Full
si můžeš stáhnout obraz disku na kterém jsou uloženy všechny možné zkušební nástroje, jak na MB tak na CPU i paměť apod. . Je to bootovací CD, tak stačí jen obraz vypálit na CD a restartovat PC samozřejmě. Víc už mě asi nenapadne :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.