Monitor nejde na kabel DVI-D (*VYŘEŠENO*)

Zdravím, mám tento problém - najednou (po roce bezproblémového provozu) nenajel monitor LG - LCD Flatron W2486L propojený s PC kabelem DVI-D , ale ihned po zapnutí se přepne do Stand-by a nelze jej probudit.
První mě napadl kabel DVI-D - připojil jsem jiný monitor k tomuto kabelu a ten bez problému naběhl (tím bych vyloučil kabel DVI-D i zbytek PC).Pak jsem zkusil propojit monitor LG s grafikou (ATI 5870 Vapor) kabelem HDMI - monitor bezproblému funguje. Ještě jsem zkusil analogový vstup signálu do monitoru LG propojením analog.kabelem se starším PC s integrovanou grafikou a monitor opět bezproblému jede.Takže abych to shrnul-podle mého laického názoru se zdá , že nefunguje DVI vstup do monitoru.Zkoušel jsem konektorem DVI u vstupu do monitoru různě viklat, povytahovat ap. a nic. Dá se ještě něco zkusit nebo mám LG odvézt na reklamaci ?

Obrázek uživatele tatik

Závada o vánočních svátcích je obzvlášť nemilá. Pokud je monitor v záruce, reklamoval bych jej. Problém nemusí být je v samotném konektoru, ale někde dál na desce.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkousel jsi ten monitor přes DVI připojit někde jinde?? pokud taky nenajede, tak je to pak jeho DVI vstupem, takže reklamovat, nebo propojovat do HDMI..

Obrázek uživatele JKADER

Díky za rychlou reakci ..."na desce" - rozumím správně na desce monitoru ? Ještě bych se zeptal jestli je obecně lepší provozovat monitor přes kabel DVI-D nebo HDMI , nebo jestli je to jedno (kupříkladu v návodu k tomuto monitoru je napsáno, že kabel HDMI pro připojení k PC není podporován ???? a má se používat pro propojení se set-top-boxem popř.videem ap. a přitom se zdá , že s PC beproblému funguje - používám ho teď od poruchy asi týden a žádný problém)

Obrázek uživatele JKADER

To Tobias - to jsem nezkoušel, nemám další PC v DVI výstupem, ale jak jsem napsal, zkusil jsem na DVI kabel od PC jiný monitor a ten jel.Myslíš,že by přece jen byla možnost, že to bude někde na cestě signálu (kabel, grafika ,PC ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

myslím, že odešlo něco v monitoru, co rpacuje s DVI vstupem, ale nemůžu to potvrdit, dokud ho nedoneseš ke kámošovi a nezkusíš.... každopádně používat přes HDMI lze uplně stejně jako přes DVI :))

Obrázek uživatele Michal Čížek

obrazový signál z DVI je totožný s HDMI, v HDMI je po stejných drátech posílán i AUDIO signál, takže při zapojení PC - DVI / Monitor HDMI musí být zapojení funkční, kdežto obráceně PC - HDMI / Monitor DVI se obraz zobrazit nemusí a to, protože si se zvukovými daty neporadí.
Jinak není žádný důvod, proč by neměl monitor s PC na HDMI fungovat.
Uvidíš, až monitor připojíš na jiný PC, nebo jiné zařízení DVI kabelem, pak budeš mít jasno.

Obrázek uživatele JKADER

Jasně zítra to zkusím u kámoše a pokud ani tam nepůjde tak na reklamaci.Taky mně napadlo, že bych mohl dál jet na HDMI , ale vzhledem k tomu, že je ještě v záruce tak nebudu riskovat, že za rok odejde i ten HDMI.

Obrázek uživatele Michal Čížek

je to jiný vstupní obvod, takže odejít nemusí, ale proč mít v zařízení jiný vstupní obvod rosekanej, když ho můžou zadarmo opravit a v budoucnu se třeba bude hodit.

Obrázek uživatele JKADER

Je jasno, po připojení k jinému PC s DVI výstupem přes jiný kabel DVI stále stejná závada-monitor ohlásí, že vstupuje do Power saving mode a obraz se neobjeví - takže reklamace.
Díky všem za Vaše názory