Modrá smrt/zamrznutí pc

Ahoj,
poslední týden jsem začal mít problémy s pc. Pravidelně každej den alespoň 1 dostanu buď modrou smrt, anebo se počítač najednou vždycky sekne a nejde dělat nic jinýho než restart. Pokud zrovna hraje nějaká hudba, když se pc sekne, zvuk se hodí do smyčky, která zní jak když mi někdo v pokoji vrtá zeď.
Co se týče toho restartu, ten většinou pomůže, ale občas se pak taky pc nechce spustit a pomůže až vypnutí a následný zapnutí zásuvky (mam zásuvku s vypínačem elektriky)

Podle podobnýho článku co tu je jsem si stáhl program blue screen view. Tady je připojenej screen.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, jaká je sestava, napiš i zdroj výrobce a jeho watáž. Toto může způsobovat více věcí. Kolik je modulů RAM.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Procesor: amd dual core Athlon 64 6000+
Grafika: GeForce 9800 GT
RAM:A Data 2 moduly, po 1GB
OS Win7 32b
MB: Asus M3A78
Zdroj: ModeCom FEEL III-400ATX 400W

Obrázek uživatele Michal Čížek

nech PC projet scenerem ESET scener http://www.eset.cz/cz/domacnosti/produkty/online-scanner/
myslím, že bude na vině ten zdroj, půjč si na zkoušku nějaký značkový zdroj, žádný eurocase a jiné šmejdy. Fortron, corsair, nebo alespon nějaký poměrně nový zdroj.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Mno, s půjčením zdroje to bude problém, nemam totiž kde si ho půjčit.. respektive od koho.. vzhledem k tomu, že bych ho potřeboval alespoň na dva dny.
Eset zrovna jede, ale myslim, že vir nenajde žádnej, zrovna dneska jsem pouštěl antivirus..

pokud jde o ten zdroj, jediná šance by pro mě byla jen rovnou koupit novej, protože v mojem okolí neni nikdo kdo by měl a) novější zdroj než já, všichni maj starší počítače než já b) by byl ochotnej být bez zdroje 2 dny

je tedy něco co bych mohl udělat pozatim jinýho, abych vyřadil ze hry jiný možný příčiny, před tim, než bych šel možná zbytečně kupovat novej zdroj?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

.. tak jsem se spletl a Eset našel 10 infekcí.. 3 trojský koně a Win32/Open Candy aplikace a pak asi 4 varianty infiltrace Win32/Toolbar.Widgi aplikace. Většina z nich v aplikacích nainstalovaných v Program Files. Všechno smazáno .. nicméně si myslim, že tam asi problém nebyl, jelikož infekce se nacházely ve složkách aplikací, který už jsou v PC nainstalovaný dlouho, ale počítač začal zamrzat takhle až poslední 2 týdny.

Obrázek uživatele Michal Čížek

to je špatné, udělej ještě test RAM, návod je uvnitř memtest86 DOS http://www.ulozto.cz/10168586/memtest-dos-zip , každý modul zvlašt alespon 3 hodiny, pak oba dohromady.
Dál pomocí kompresoru vyčistit (vyfoukat) chladič CPU, GPU a profouknout zdroj, nesundavej chladiče, jinak budeš muset nanést novou teplovodivou pastu, je možné, že se PC začíná s přibívající venkovní teplotou přehřívat.
Pokud by někdo byl pak ochoten si stebou zdroj vyměnit, budeš alespon vědět, jestli na jiném PC s tvojim zdrojem se neobjevuje podobný problém, ale viděl bych to na teplotu, nebo zdroj.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ten test Ram ještě zkusim, ale teď nebudu několik dní doma, tak až pak.. nicméně si myslim, že tou teplotou to nebude, vzhledem k tomu, že se modrá smrt objevila i po pár minutách co sem pustil PC.. a po následným restartu už celej den vydržel v pohodě.. kdyby se tak extrémně přehříval, tak bude furt a nevydrží pak celej den.. včera jsem i kontroloval teploty a všechno je v normě..
osobně bych to viděl na Ram nebo ten zdroj..
jinak na softwarovej problém to nevypadá? btw co ta tabulka z blue screen vieweru? z toho nejde nic vyčíst?

Obrázek uživatele Michal Čížek

jde, chyby padali různorodě, takže nejde s jistotou říct, že to je problém bud systému, nebo HW, právě nestabilita vyvolaná zdrojem takto podobně rozhazuje systém, ale vždy to chce testnout výměnou

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak situace s PC se dost vyhrotila a začlo to enormně padat, takže mi nezbyde než to rovnou vzít do krámu ať se v tom pošťouraj, protože to začlo padat tak 3x denně a házet modrý tabulky s chybou Bad_pool_header etc.. bohužel sem nebyl přes týden doma, tak se s tim musela potýkat máma..
Uvidim, co mi řeknou v opravně, pak dam kdyžtak vědět, kde byla chyba..

Obrázek uživatele Michal Čížek

Bad_pool_header říká, že nějaká HW má závadu, pokud se BSOD objevuje nyní jen s touto hláškou, zkus sem dám ještě jednou screen z blue screenu.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Vždycky se neobjevuje s ní.. objevilo se to jen jeden den asi 3x po sobě.. teď mi to zrovna zase zamrzlo, ale normalně sem restartoval, i když se při spouštění Win zase sekl na úvodní obrazovce...

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak to začíná být jasnější, stáhni HD Tune trial 5 www.hdtune.com/files/hdtunepro_500_trial.exe spust, klikni na záložku HEALTH a udělej screen, s největší pravděpodobností hapruje disk, tak se mrknem, jestli to screen potvrdí.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Napadlo mě to samý ještě než si to psal.. mezitim sem to udělal, tady je screen.. vypadá to možná na špatnej kabel, podle toho, co říká ta hláška...

Obrázek uživatele Michal Čížek

ano, kabel, nebo samotný řadič, kabel vyměn a zkus připojit nejprve na stejný konektor v desce, pokud to bude padat dál, píchni ho na jiný.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

tak ... vyměnil sem kabel a píchl ho do jinýho řadiče.. při spuštění win se instalovaly ovladače usb, disku atd.. vše ok až na jeden ovladač, který když se zrovna instaloval, tak celý pc zamrzlo.. tak sem kabel píchnul do dalšího řadiče, pak se vše spustilo ok.. tak budu čekat, jestli se přes den objeví zase nějakej problém...
nicméně, ještě sem spustil ten disk health program, a furt mi tam svítí ta hláška z předchozího screenu .. to tam má být? nevim jestli to referuje na ten problém před tim, než sem vyměnil ten kabel, nebo jestli se tam objevila znovu :shock:

Obrázek uživatele Michal Čížek

to je vpořádku, to tam zůstane po celou životnost disku, jakmile to něco vyhodnotí už to tam zůstane, takže nyní jen sledovat ty čísla ve sloupci DATA jestli nenarůstají, pokud ano, bude třeba vyzkoušet jiný disk.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak včera vydržel počítač celej den bez zamrznutí.. ale stejně mam pocit, že něco furt neni v pořádku.. pustil jsem včera nějakou hru a občas při tom začal disk trochu vrčet, načež ve hře byl lag.. to se opakovalo několikrát, až to jednou při tom lagu celá ta hra spadla, vypla se a byl sem na ploše.. dneska se mi pro změnu při sledování seriálu zničeho nic samovolně restartoval pc.. ten kabel, kterej sem vyměnil nebyl novej, měl sem ho tu v krabici, byl na něm předchozí disk.. možná bych měl zkusit koupit kabel úplně novej..

Obrázek uživatele Michal Čížek

To můžeš, ale myslím, že nyní to už kabelem nebude, spíš bych řekl, že to nakoplo elektroniku na disku, nebo systém, pokus se půjčit jiný disk, nebo komplet přeinstalovat systém na tomto.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak dnes sem koupil fungl novej kabel k disku, vyměnil a po spuštění pc se počítač asi 3x po sobě sekl.. musel sem restartovat vždy, až sem ho přepojil na jinej řadič, tak teď drží...
Spustil sem teda HD tune, abych se podíval na tu tabulku.. původní hodnota byla 35474, nyní je 35479 v tom sloupci DATA, ve kterém byl předtím ten warning kvůli kabelu. Vypadá to teda, že by mohl zlobit disk?

Obrázek uživatele Michal Čížek

mohl, ale i řadič na desce, sleduj ty data trochu déle

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ok, budu... co se týče těch řadičů, je jich tam 6, je nějaká pravděpodobnost, že by se poničily skoro všechny? .. protože dneska sem jich vyzkoušel několik a vždycky se objevil nějakej probloblém, dokud sem nezůstal u jednoho řadiče, na kterým to drží bez zamrzání... zdá se mi, že to je dost nepravděpodobný a že to spíš vypadá na disk.. taky mě dnes zarazilo, že jsem vyhodil 30 souborů do koše a když sem ho otevřel, bylo jich tam jen 8.. ale podle volnýho místa na disku, se smazalo všech 30..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak kabel nakonec nic nevyřešil, pc začalo zamrzat šíleným stylem, minimálně teď 3x za den.. ať kabel píchnu do kterýhokoliv řadiče...

Napadlo mě, jestli by nemohl být problém softwarovej, nějaká chyba ve Win.. jednou dřív jsem měl podobnej problém, po nainstalování SP1, se počítač taky vždycky timhle stylem sekl a zamrzl..musel sem SP odinstalovat a až pak se to hodilo do normálu...

Nevim, jak vyloučit, jestli to je systémem, nebo špatným diskem.. Tu základní desku sem už vyloučil, protože neni možný, že všech 6 řadičů by bylo špatných..

Připojuju ještě další screen z bsv, tabulka se už začíná pěkně plnit.. zítra hodlám jít s PC do servisu, máš ještě nějaké rady?

Obrázek uživatele Michal Čížek

Všechno se to týká disku, řadič disku bych prozatím vynechal, máš tam sice 6 konektorů, ale ty vedou z jednoho čipu. Zkoušet a testovat, jiný disk s novou instalací, tento disk s novou instalací, nebo tento disk na jiném PC.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak jsem si dnes přivezl PC zpátky ze servisu.. problém tedy nakonec byl ve zdroji, kterej tam dělal bordel, disk a ostatní komponenty jsou prý v pořádku.. zdroj je tam novej Fortrom 550.. takže teď už snad bude všechno OK.. tak dík za rady ;)

Obrázek uživatele Michal Čížek

jojo, na začátku jsem otom mluvil, hlavně aby to šlapalo :))

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobrý den,

mohl by mi prosím někdo poradit kde je problém ??? Začala se mi objevovat modrá obrazovka někdy i 10 do hodiny. Zde přikládám obsah složky minidump + výpis z programu bluescreen viever. Předem děkuji za nápady a odpovědi.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, způsobuje to ovladač TCP/IP, nemáš v PC nainstalován nějaký PC Tools Internet Security, nebo něco podobného?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Michal Čížek wrote:
Ahoj, způsobuje to ovladač TCP/IP, nemáš v PC nainstalován nějaký PC Tools Internet Security, nebo něco podobného?

Zdravím,

vím jen o ESET NOD 32 ANTIVIRUS 5 jinak nic jiného si nejsem vědom že bych instaloval. Každopádně tento problém byl i na starém OS.Momentálně jedu na WIN7 64.

Obrázek uživatele Michal Čížek

jak jsi připojený na net? wifi, nebo LAN?
aktualizuj ovladače jak wifiny pokud je , nebo sít. karty.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Michal Čížek wrote:
jak jsi připojený na net? wifi, nebo LAN?
aktualizuj ovladače jak wifiny pokud je , nebo sít. karty.

LAN od UPC. Momentálně aktualizováno a čekám co bude.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.