modrá smrt - kde je chyba?

Dobrý den, potřeboval bych poradit, nechal jsem si postavit PC z komponentů zakoupených ve společnosti alfacomputer, konfigurace viz. http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_121I0 10KAI0116UN01008Q010IYL0115RK010W5C01155I0117FE011 8BE0111P101 . Problém je v tom že při běžné práci na PC, nejčastěji instalace programů, spouštění her se mi zobrazí modrá obrazovka která odkazuje na soubor: minidump a WER-32027-0.sysdata . Vůbec nevím čím to může být, ale Pc mi padá čím dál tím častěji. Dávám tu i soubory kterých se to týká. Poradíte mi někdo? Díky předem

Obrázek uživatele Michal Čížek

Zdravím, stáhněte si toto http://www.softpedia.com/get/System/Back-Up-and-Recovery/BlueScreenView.... , prozatím nás bude zajímat co je v horní polovině okna.

Obrázek uživatele drpepa

takže tady jsem nahrál scan mého problému. V tomto se nevyznám. Nevíte v čem ej chyba?

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jaký je OS? předpokládám W7 64bit
toto způsobilo pád do BSOD:
atikmdag.sys-součást ovladače GK
HDaudbus.sys-potřebný ovladač pro sběrnici High Definition Audio

Je potřeba aktualizovat na nejnovější verzi ovladač GK, pokud tam už je, tak zkusit instalace starší verze ovladače, to samé u zvukovky.
Dál uvidíme

Obrázek uživatele drpepa

tak jsem aktualizoval ovladač grafiky a zvukové karty, ale modrá smrt opět vyskakuje ale s jiným, problémem viz. screen. Už nevím kde je chyba :(

Obrázek uživatele Michal Čížek

OS je legální? toto může způsobovat i vireček, každopádně se hádá nějký HW a kolabuje ovladač. Zkus nainstalovat tento balíček http://support.microsoft.com/kb/916595/cs
Nech projet PC i tímto, ještě před instalací toho balíčku http://www.eset.cz/cz/domacnosti/produkty/online-scanner/

Obrázek uživatele drpepa

tak jsem zkusil ještě přeinstalovat OS windows 7 64 bit, 2 hod. po přeinstalaci systému jel počítač jak má, instaloval jsem tam důležité programy včetně ovladačů, zkoušel jsem hrát hry jako crysis 2, mafia 2, fear 2, battlfield 2 a všechno jelo jak má, jenže bohužel při instalaci hry toca race driver 3 se mi opět objevila modrá obrazovka :( ovladače jsou stažené z originálních stránek. Chyba viz obrázek.

Obrázek uživatele Michal Čížek

takže ted BSOD skáče, ikdyž hra neni zaplá?

Obrázek uživatele drpepa

ano přesně tak, navíc začala se mi zobrazovat modrná smrt pravidelně, když zapnu antivirový program avast, tak asi po 5 min se přepne do modré obrazovky ale zase s chybou NETSY.sys

Obrázek uživatele Michal Čížek

BSOD po instalaci hry, nebo instalaci ovladačů, třeba volantu?
Ted, když se udělá návrat bodu v čase, přestane BSOD? Hra je legální? Asi ti nedokážu poradit nic jiného, než to neinstalovat, nikde jsem ani nezahlíd problém s touto hrou takový jako máš. Co tu hru instalovat a spouštět v režimu kompatibility staršího OS?

Obrázek uživatele drpepa

BSOD se zobrazuje při instalaci hry, při instalaci programů, při spuštění antivirového programu avast. Je možné že by byl vadný disk?

Obrázek uživatele drpepa

BSOD se zobrazuje při instalaci hry, při instalaci programů, při spuštění antivirového programu avast. Je možné že by byl vadný disk?

Obrázek uživatele Michal Čížek

vadu disku zjistíš prográmkem HD Tune, záložka health, ale disk bych vyloučil, pokud PC šlapalo dobře do instalace této hry. Tam bych spíš hledal zakopanýho psa.

Obrázek uživatele drpepa

takže chyba nalezena, byl špatný RAM modul, který ikdyž pod testem memtest prošel, tak v jiném PC dělal to samé, tím pádem tuto diskuzi uzavírám. Díky za rady

Obrázek uživatele Michal Čížek

Tak asi opravdu RAM, jak dlouho byl memtest spuštěn? Nejlépe je to nechat celou noc testovat.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Modrá smrt mě začala trápit poslední dva dny, před tím snad nikdy. Přečetl jsem si pár rad a nainstaloval program SpeedFan, který měří teplotu procesoru. Dalším testovacím programem ORTO jsemn zatížil procesory. Po chvíli teploty na procesorech značně stouply, větrák se točil naplno a počítač umřel.
Odkryl jsem kryt, vzal stlačenej vzduch a chladič u ventilátoru pořádně profouk. Prachu z toho lítalo jak při písečné poušti na Sahaře a od té doby mám pokoj.

Obrázek uživatele simiruz
[64694] modrá smrt

Zdravím,

od koupě PC se mi objevuje cca 1x za týden modrá smrt, skládal mi ho známý, na kterého se už bohužel nemohu obrátit. Postavil stejnou sestavu několikrát, ale problém je pouze u mně.

Zkoušel jsem memtest cca 5 hodin a vše bylo v pořádku

Jednou se stalo, že mi nenaběhl systém protože nemohl najít HDD, přepojil jsem ho do jiného slotu a pak se to rozeběhlo, modrá smrt se ale objevuje dále, prosím o radu

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, takto to vypadá, chybu USB, jdi na stránky výrobce desky a stáhni aktualizované ovladače pro USB, nebo chipset.

Obrázek uživatele simiruz

Dík, instaloval jsem aktuální ovladač chipsetu (ovladač USB tam neměli), ale je z roku 2009, takže už tam asi byl (PC mám půl roku), počkám týden a uvidím jestli to zase spadne :)

Ve správci zařízení mám všechny položky v sekci Řadiče sběrnice USB s ovladačem z roku 2001 a automatická aktualizace nic nenajde, dá se s tím něco dělat?

Obrázek uživatele simiruz

Tak týden jsem čekat nemusel, spadlo to dneska...

Jak bych měl, prosím, postupovat dále?

Mám dvě RAMky, zkusím je postupně vytahovat, víc mě nenapadá

Obrázek uživatele Michal Čížek

0x24 při pokusu o přístup k NTFS....... - souborový systém nebo struktura diskových oddílů je poškozena, jak je starý disk? Vlož sem screen ze záložky HEALTH HD Tune trial 5 www.hdtune.com/files/hdtunepro_500_trial.exe
Udělej i test RAM, návod je uvnitř memtest86 DOS http://www.ulozto.cz/10168586/memtest-dos-zip pokud je více modulů, nechat otestovat zvlášt a pak dohromady, jednotlivé testy, alespon 3 hodinky.

Obrázek uživatele simiruz

díky za rady,

provedl jsem teda znovu memtest na každé RAMce zvlášť cca 10hod a obě jsou ok, navíc počítač padá i pokud jedu jen na jednu ramku (zkoušel jsem obě zvlášť i v různých slotech), takže ramky to nejsou, leda by byly špatné obě

v HD Tune jsem zkoušel dvakrát error scan a bez chyb, ale v záložce Health velmi rychle narůstá první položka. Je to Seagate Barracuda 1TB, SATA3, padá to od novoty.
mám možnost půjčit si jiný HDD a otestovat to s ním, má to smysl nebo bude problém jinde?

v příloze screen z HD Tune a z bluescreenview (nových pádů bylo hned několik)

Obrázek uživatele Michal Čížek

Tak je to jasné, disk hod z okna.

Obrázek uživatele simiruz

Tak jsem zkusil celý harddisk naklonovat (xxclone) na půjčený starý WD a jedu z něj. Systém padá dále.

Dva pády způsobil asi ovladač grafické karty nebo celého chipsetu (ati2cqag), tak jsem zkusil nahodit jinou verzi ovladače a pak to spadlo kvůli ovladači zvukové karty, tak jsem aktualizoval i jeho. I když se mi to zdá divné protože grafika i zvuk jsou integrované na základní desce (MB GIGABYTE AM3 MA78LMT - US2H).

Pak se objevil další pád počítače - na pár vteřin zamrznul a pak se samovolně vypnul. Tento pád mi neregistroval bluescreenview.

Chyba asi bude buď v instalovaném systému (XP, ovladače,...) nebo v základní desce

V příloze je HEALTH půjčeného disku a poslední bluescreenview.

PS: Původní disk tedy příčinou nebyl. Je vysoká hodnota Raw Read Error Rate přesto důvodem k reklamaci?

Děkuji

Obrázek uživatele Michal Čížek

ano je, systém neklonuj, ale čistě nainstaluj. Může být poškozen už systém a pak ho zklonuješ i s chybama.

Obrázek uživatele praskovas

Zdravím, taky mám problém s modrou smrtí...
Technická informace následující:
STOP: 0X00000124 (0x00000000, 0xDCC3C028, 0xB6494000, 0x00000145)
Kdyby mi někdo dokázal poradit co tomu je, budu moc ráda.
Předem děkuji za jakkoukoliv informaci

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, stáhni BSOD viewer www.nirsoft.net/utils/bluescreenview.zip spust, maximalizuj okno a udělej screen, ten sem vlož.

Obrázek uživatele praskovas

Díky za rychlou odpověď, ale jak to mám udělat v tom noťasu, co nejede...
Omlouvám se, jsem holka a budete to mít se mnou pekelně těžké... Seč se snažíti budu velice :D

Obrázek uživatele Michal Čížek

Aha on vůbec nenastartuje? co režim nouze s prací v síti? při startu mačkat F8 dokud nenabějhne nabídka spuštění windows a hned druhá položka je nouzový režim s prací v síti.

Obrázek uživatele praskovas

No po jeho úmrtí do mrtva jsem zkoušeli recover, ale skončilo to opět u modré obrazovky, teď když mačkám F8, tak mi to spustí startup repair a pak to napíše, že to automaticky nedokáže opravit :(... Je mrtev, že? :((((

Obrázek uživatele Michal Čížek

no, vypadá to na mrtvej systém, to neznamená, že stim nejde nic dělat. Bude potřeba vytáhnout disk a připojit ho do funkčního stolního PC jako další disk, tam by měl být disk vidět a popř. zazálohovat hned důležitá data, následně disk prohlídnout HD Tune trial 5 www.hdtune.com/files/hdtunepro_500_trial.exe nainstalovat, spustit, zvolit disk z NTB, jít na záložku HEALTH udělat screen, tím zjistíme, jestli systém kleknul vlivem poškození disku, nebo např. virem. Pak budeme řešit novou instalaci.

Obrázek uživatele praskovas

wau, tak to jsou docela dobré zprávy, tím vložením do stolního PC ho nemůžu tím případným virem nakazit? hned jak dorazí přítel z práce tak to zkusíme, děkuji moc a k večeru pošlu screen, jestli se nám to povede... díky moc :-)

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak samozřejmě může, antivir musí být aktivní a data zkopírovat do nějaké označené složky, tu pak nechat antivirem prohlídnout, ale viděl bych to spíš na chybu disku, jak je NTB starý a co je to za značku?

Obrázek uživatele praskovas

jedná se o ASUS a mám ho asi 3 roky

Obrázek uživatele Michal Čížek

Dobrá volba, takže jen z této informace se nejspíš bude jednat o vadu na disku, jak často byl NTB čištěn, hlavně výfukový otvor chlazení z NTB, myslím tím to žebrování uvnitř? Pokud nikdy, bude nutné ho vyčistit. To žebrování se zanáší prachem, obzvlášt rychle, je-li NTB v provozu v postely, na koberci a všude jinde, než na čistém stole, nebo podložce. Tím se výfukový otvor ucpe a veškeré teplo se roznáší po vnitřku NTB, takže i k HDD, které samotné je zdrojem tepla.
Disk teda vytáhnout, a připojit ke stolnímu PC, zatím co budeš kopírovat, pusttě se do čištění. Až bude spodní dekl odšroubovanej a byla by fotka spodku, řeknu s jistotou, jestli vyčištění bude jednoduché, bez nutnosti rozebrat více částí. U ASUSu by to neměl být problém, tam nejspíš půjde odšroubovat jen větrák a hned jak se vytáhne, uvidíš takovej filc prachu. Vyčistit větráček a pak to žebrování, musí být vidět ven.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.