kOLAPS PC (*VYŘEŠENO*)

Zdarec, takovej problem: Parim parim, najednou chyba musel sem restartovat pc a uz sem ho nenastartoval, po spusteni se mi na monitoru objevi jen logo zakladni desky s moznosti setup nebo odejit, v biosu se moc nevyznam tak tam radsi moc nehrabu a kdyz dam odejit objevi se mi vpravo nahore kurzor, ktery na nic nereaguje. Jo a nejde mi ani dvd. navic mi zakladovaka hlasi uz nekolik dni ( po vymene chladice cpu) Nizky nebo vadny otacky cpu fan, to sem prehlizel protoze teplota cpu mi nepresahla 35 C.Nevite nekdo co by s tim priblizne mohlo byt? Premejslel sem ze by mozna pomohlo restartovani biosu, ale s tim si taky nevim radne rady, pomoh by navod :)) . Dik za rady

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Tohle sice není moje sekce, ale pokusím se tedy jako první zapojit do debaty; bylo by dobré, kdyby si nám sem hodil screen nebo fotku toho počítače, co se ti tam všechno zobrazuje, či nám sem přepsal, co tam všechno je napsáno pod tím logem atd. Měli jsme tu už jednou takovýhle problém a dost nám ten obrázek pomohl. Možná, že ve tvém případě to bude náročnější, ale to poznáme až po bližším prostudování ... ;)
Pokud by si tedy bal tak hodný. Tohle je zatím ode mě asi vše!

Obrázek uživatele zeli

jeste bych potreboval vedet jak se sem vkladaj fotky. Jinak po spustei- velky logo ai pod tim life style pod tim m2n-e a pod tim je malym pismem:pres del to enter setup, Pres tab to display bios post mesage.Kdyz zmacknu delete objevi se stranka:

Phoenix- award bios v6 00 pc
Copyrhight (C) 1984 - 2007, phoenix technologies, ltd
asus m2n-e, acpi bios revision 0802

Main procesor : amd athlon(tm) 64 X2 dual core procesor 3800+
Memory testing: 2096128k ok (instaled memory. 2097152k)
Primary ide master : none
Primary ide slave : none
sata1 :none
sata2 :none
sata3 st3250620as 3. aae
sata4 : none
sata5 : none

***Warning:your computer CPU FAN fail orspeed too low***
You can also disable this waring mesage in SETUP

Pres F1 to continue, DEL to enter setup

Kdyz dam F1 tak se mi objevi ten kurzor a nic se nedeje.[/u]

[/code][/list]

Obrázek uživatele Jiří Molnár

No, už jí sem dávat nemusíš, když si to tak přesně opsal.
Výborně, jsem rád, že jsem měl pravdu, že to z toho poznáme. :eek:

Quote:
***Warning:your computer CPU FAN fail orspeed too low***
You can also disable this waring mesage in SETUP

Tady je všechno napsané. Máš nějaký problém s větráčkem na prosesoru. Přesněji -> větráček nefunguje vůbec, nebo běží příliš pomalu a nestačí chladit procesor. Možná u tebe došlo k vypadnutí napájecího kablíku, nebo se zanesl a neroztočí se už patřičnou rychlostí a nebo má svá nejlepší léta už za sebou :)) . Být tebou, tak bych se na to podíval dovnitř do bedny.
Samozřejmě systém se dá dále rozchodit, sám ti to dále oznamuje. V biosu (to je ten setup pod DELETE) stačí pak u CPU vypnout jen upozornění na poplašné zprávy a počítač ti ihned naběhne dál, ovšem může dojít k přehřátí toho procesoru, takže bych si dal na to dost velký pozor a snažil se to tedy spíš opravit, než přes systém blokovat. Tohle upozornění ti právě zachránilo procesor .... :cool:

Obrázek uživatele zeli

To je prave divny, ja sem chladic cpu menil (mam tam zalman cnps 7500 cu a ten toci az 2600) a teplotu cpu mi to v biosu ukazuje 28 C. To hlaseni se mi tam objevovalo uz delsi dobu a vzdy to slo obejit F1 a pc normalne nastartoval, ale kdyz to zkusim ted tak mi tam najede jen ten kurzor :shock:

Obrázek uživatele zeli

No a jeste k tomu ta dvd mechanika, nevim proc vubec nereaguje. Kde se prosimte vypina to hlaseni cpu fan?

Obrázek uživatele zeli

Takze ted sem zjistil proc to hlaseni fan: Misto v cpu fan sem mel vetrak zapojenej do cha fan 1, uz sem to prehodil a zadnou chybu mi to uz nehlasi nicmene pc mi nenstartuje po nabidce setup mi tam najede zas jen ten Zas... kurzor a nic, jedine vypnout nebo restatr a vsechno se opakuje.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Aha, takže teď když zapneš pc, tak ti normálně at úvodní obrazovka proběhne a pak tam zas jen skočí an ten kurzor a nic? Setup už teď není potřeba, když ej ta hláška pryč ... Takže jen úvodní obrazovka - načítání komponentů - kurzor a konec jo?!

Obrázek uživatele zeli

Presne tak zhasne mi klavesnice kurzor a nic.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

A co bootování? Neudělal si něco v tom biosu, když si tam hledal tu hlášku? Kdyžtak dej bios -> load default setings -> ulož to a znovu to zkus spustit ....

Obrázek uživatele zeli

To uz sem bohuzel nekolikrat zkousel, ale porad to samy. Vypada to ze sem tam asi neco odkouril, kdybych aspon vedel co.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

No, jestli jsi zkoušel i to defaultní nastavení i to bootování a pořád nic a na začátku spuštění ti na obrazovce neprobíhají žádné chyby a jsi si jist i zapojením větráčku, tak už ti zbývá jen jediné: odpojit přebytečnou periférii, nechat jen grafiku, klávesnici myš a HDD a zkusit to spustit jen takhle. A když ani tohle, tak už snad jen resetování biosu přes základní desku ... Jinak sám za sebe už nevím!

Obrázek uživatele zeli

A jak mam prosimte resetnout ten bios?

Obrázek uživatele zeli

Tak sem zkusil vypojit dvd a hura najelo to bez problemu, ted uz si v kompech prohodit mechaniky a uvidim na cem sem. Parada dik moc.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Uf ... Ještě, že mě to s tou periférií napadlo ;)
Super, jsem rád, že jsme na to přišli. V případě jakýchkoliv dalších problémů, víš, kam máš jít .... :-)
LOCK