Jakou grafiku???

Dobry den. Trápí mne velké dilema. Mám dvě grafické karty jedna je atina tahle... http://www.alza.cz/asus-eah5770-cucore-g-2di-1gd5-d187958.htm a druha je nvidia geforce 9800gtx+ 1GB , obe dve dle parametru velmi podobne karty.... potrebuju si vybrat jednu z nich jenz zasadim do sveho pc... 4GB RAM AMD athlon II 2X 2,90 GHZ.....potrebuji grafickou kartu se kterou se mi nejlépe budou hrat hry například Zaklínač 2 v budoucnu ME3 , nebo hry jako je mafia 2 COD apodobne... Prosim odpovezte mi na otazku ktera z techto dvou grafickych karet mi poskytne lepsi zazitek z hrani, vetsi plnulost a mene sekancu :) :) dekuji mockrat za odpovedi :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

bohužel, ve tvé sestavě to nebude grafika, co tě bude limitovat, bude to procesor ať už tam dáš grafiku jakoukoliv... parametry nemá moc smysl zkoumat, HD5770 je výkonem poněkud jinde :)) rozhodně bych ale volil verzi Sapphire Vapor-X, pokud bys měl velké štěstí, že se to ještě prodává, neváhal bych vyhledat Sapphire HD5830 Extreme, brutální kartu za pár korun.. ovšem procesr by potřeboval řádný přetakt, což záleží hlavně na jeho chladiči a částečně také na zdroji.
ostatně zdroj může být problém i z hlediska té grafiky, nemusí ji utáhnout. co máš za zdroj? (značka, model, výkon)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

hej dik ale zdroj mam v cajku to mam FORTRON 750W ten vubec neresim...rikas ze lepsiho vykonu ale dosahnu teda s atinou jo? protoze zase sbernice u nvidie je 256 bit kdezto u ati 128 bit...ale zas nvidia je jen ddr3 a ati 5 fakt uz nevim jednu z nich chci prodat a nevim kterou....ktera mi bude slouzit lepe...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jo počkat, takže ty obě karty máš? Tak to pak jo..
No.. Zdroj máš dobrý, ale je vidět že koukáš jen na čísílka a prd tomu rozumíš :-) Máš totiž zdroj špatný! Viz paraboly, kdy zdroj je nejefektivnější ve své 50% zátěži (a to každá elektronická součástka). Tvůj zdroj podává dobrý proud, ovšem ze zásuvky žere mnohem více, než by musel, 450W zdroj by byl ke tvé sestavě ideální...

A u těch sběrnic jsou to opět čísla, kterým nerozumíš... Ne že by na počtu bitů nezáleželo, ale záleží i na frekvenci práce jednoho bitu, kdy 3x rychlejší DDR5 paměť na poloviční sběrnici stále komunikuje 1,5x rychleji, ale ani o to nejde. Jde také o to, zda má samotný grafický čip šanci tuto propustnost využít.. Je to velká alchymie, ale ve výsledku je podstatná jediná věc - jaký to má výkon. To, jakou cestou je výkonu dosaženo by laikovi mělo být jedno.. Dále je ještě zajímavá spotřeba a cena, ale jinak nic..

Srovnávat však HD5770 a GF9800GTX+ je jako nebe a dudy, nVidia je už poměrně stará a neschopná karta, nepodporuje nové technologie a má menší výkon při větší spotřebě. je znát, že už mezi nimi je nějaký ten rok rozdílu, konkrétně 3. Pokud chceš abych ti podrobněji vypsal, v čem se liší, rád to udělám :)) Ale přijde mi směrodatné co, co jsem již popsal..

Rozhodně ale nečekej buhvíjaké výkonové orgie, asi víš na čem jseš pokud je máš obě doma a obě jsi je mohl vyzkoušet a sám se přesvědčit.. Obě by si však zasloužily o hodně lepší procesor (a tuším i základní desku)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jestli chces hrat Mafii 2 tak urcite GeForce

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a z jakého důvodu? kvůli PhysX? to by na něj tahle karta musela mít výkon :)) na HD5770 mám ozkoušeno, že Mafie v plných detailech běhá na FullHD monitoru... to neudělá nVidie ani bez PhysX, natož s ním :)) je už prostě stará..

Obrázek uživatele Peca

Souhlas s Tobasem. Nech si tu 5770. Je novější, výkonější a spořivější.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.