HDD 500Gb (*VYŘEŠENO*)

dobry den.
koupil sem si 500Gb western dig..chtel sem nainstalovat windows coz se mi take povedlo..ale ne tak uplne..tak sem chtel zacit odznovu..ale narazil sem na problem..
1) disk ma objem 500Gb ale pri vytvareni oddilu mam k dispozici jen asi 136Gb
2)po zkopirovani souboru na disk a naslednem restartu se zacne opet nacitat cd (=instalace zacina odznova a furt dokola)...kdyz ale zmenim prioritu na HDD a restartuji objevi se mi hlaska: Z tohoto disku nelze cist, zkontrolujte cestu k disku a pripojeni....

takze se nedostanu dal nez za zkopirovani souboru z cd na disk...a dalsi vec je to s tim mistem..proc mam jen 136Gb....volal sem jednomu cloveku a ten mi rekl ze Windows nedokazi pracovat s tak velkym diskem..a ze je potreba na to "finta":) aby to slo....za onu fintu chce 400,-KC ..coz se mi za 4kliknuti ktery udela na klavesnici davat nechce!!
muzete mi prosim poradit??
KimPhan@seznam.cz

-jeste jedna vec:) kdyz se mi predtim podarilo XP nains. chtel sem ze stareho HDD udelat "preneseni souboru" nebo jak se ten nastroj nazyva...no ze pripojite novy pc ke staremu a zkopirujete si soubory..to se mi nepovedlo...odpojil sem tedy novy disk a zapojil zpet stary...prekvapeni ale bylo ze po spusteni windows se mi objevi akorat pozadi!!! zadny start, plocha nefunguje, zadne ikony, nejde dat pravou mys, jediny stesti je ze se mi otevre slozka dokumenty, odkud sem si byl schopen pustit mozillu!!...takze nemam v provozu novej, ale uz ani starej disk!
prosim poradte!!

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

jeste jsem zapomel dodat ze stary disk u ktereho se mi nezobrazuje start ani ikony se tak chova i v nouzovem rezimu! a pritom predtim sel bez problemu..

Obrázek uživatele TheALuminium

Jak máte starou základní desku? Windows XP by měl podporaovat normálně velké disky, myslím, že na systém to nemá vliv, protože já mám 320GB a je v pořádku, to spíš v BIOSu na MB.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

zakladni deska je asi necele 2roky stara - DFI nF4 Infinity,Skt 939,PCIe,LAN,SATA,5.1z,FW

diska ma sata2 pripojeni...

Obrázek uživatele TheALuminium

Hm tak na to fintu tedy neznám, mě napadlo, že to bude stará deska, která by neměla podporu velkých disků a tak by stačil reflashovat BIOS, ale buďto bude znát někdo jiný odpověď, nebo se kouknu na netu ...

Obrázek uživatele TheALuminium

http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=8294&highlight=500GB
Tohle Vám snad trochu pomůže s tou velikostí. A s tou instalací jak myslíte, že jako začíná od znova? Nahrají se systémové soubory do PC pak to vyžádá restart a pak stále dokola? Nebo až po samotné instalaci Win?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Problem sem uz vyresil! dekuji za vas cas a snahu..napisu postup pro pripad ze ma nekdo stejny problem..takze: pokud mate prilis velky disk ktery po pripojeni hlasi mensi velikost(pri instalaci XP) nez skutecne ma jako v mem pripade - mam 500Gb instalace povoluju jen 130Gb...problem je v ovladacich zakladni desky!..se zakoupenou MB(zakladni deska) byste meli mit v krabici disketu s ovladaci - SATA drivers..postup je nasledujici:
zapojime disk->vlozime cd XP->program zacne nacitat cd a tak vlozime disketu s ovladaci->objevi se modra obrazovka a hned v ten moment zmacneme F6-radsi nekolikrat:) ...coz zpusobi nacteni diskety..po chvili se objevi dalsi modra obrazovka kde je napsano ze muzete pridat ovladace-nepamatuji si pismeno ktere je pro to urcene ale mate oci ne?:D je to tam napsany:)..zmacneme tedy pismeno a ted: mel sem tam na vyber asi 8 ovladacu a absolutne zadne poneti ktery nainstalovat takze- u 2prvnich ovladacu bylo v zavorce REQUIRED(pozadovane)->najel jsem tedy na prvni a dal myslim Enter->objevi se predchozi obrazovka a nahore vidime pridany ovladac ->zmackneme klavesu pro pridani dalsiho ovladace a najedeme na dalsi ovladac s napisem REQUIRED->zase enter ->pridat dalsi ovladac->a ted: je tam nekolik ovladacu pro win ME a jiny a pak nekolik pro XP..nevedel sem ktery mam vybrat tak sem vybral ovladac pro XP Sata RAID..bohuzel si nepamatuji presny nazev..->a dal Enter..takze jsme na obrazovce kde vydime 3 vybrane ovladace a dame pokracovat v instalaci...nainstaluji se ovladace z diskety a pokracuje instalace XP z cd kde woala mame najednou k dispozici onech 500Gb! disk o takoveto kapacite je samozrejme nutne rozdelit na cast pro system a zbytek-nechcete snad riskovat formatovani 500Gb a ztratu tolika dat!..no a pak pokracujeme podle navodu http://www.pcporadenstvi.cz/pruvodce-instalaci-windows-xp#comment-71 ...pozn. je dost mozne ze mate system ovladacu na diskete uplne jiny ja mam MB od Dfi Infinity..takze u jinych MB to asi bude jine...nicmene instalaci ovladacu by se mel problem vyresit...

mam jeste jeden dotaz: kdyz nainstaluji XP bez Service Packů musim potom nainstalovat nejdriv SP1 a pak SP2?? anebo staci rovnou SP2??

Obrázek uživatele Honza

Tedy nejsem si jist, ale podle mě už v xp je integrovan sp1 takže jenom doinstalujete sp2, ale to nevím stoprocetně. :)), usuzuji ze svych zkušenosti, ale spíše Vám navrhuji pokud stále váhate normal windows update a tam se stahne i sp2 a další potřebné záplaty - prostě to co by chybělo pc.

Obrázek uživatele TheALuminium

Přesně tak, ale jsou i starší vydání Windows XP u kterých SP vůbec nebyli, takže je to možné a děkujeme Vám za to, že jste sem napsal postup, rozhodně se to bude hodit pro ostatní. Ten satový řadič mě nějak nenapadal, myslel jsem, že ho máte již nainstalovaný, proto jsem hledal chybu jinde. Díky a já zavírám téma
LOCK