Disk boot failure

Dobry den,
poradte mi prosim, co mam udelat, kdyz se mi pri startu pocitace zobrazi hlaska: Disk boot failure, please enter system disc....systemove dvd jsem vlozil a stiskl enter, chvilku se to nacitalo a pak se to zaseklo. Mam windows vista.

Dva dny pred zobrazenim teto hlasky jsem defragmentoval disk, pak jsem PC vypnul. Den pred zobrazeni teto hlasky jsem PC znova zapnul -vse nabehlo v poradku a pak jsem si nainstaloval aktualizace pro Windows Vista a vypnul PC. Dnes jsem zapinal PC a zobrazila se mi tato hlaska a PC jsem uz nespustil.

Omlouvam se pokud jsem to napsal nejak nesrozumitelne.

Predem dekuji za odpovedi.

Obrázek uživatele tatik

Ad chybová hláška : jednoduše, nelze najít disk se sytémem.
Ad provedené akce :
defragmentace - ke ztrátě dat by mohlo dojít, když v okamžiku, kdy jsou data načtena v RAM, např. dojde k vypnutí počítače a data se nestačila uložit
aktualizace - je pravda, že ne všechny aktualizace se vždy povedly. V poslední době ale nevím o nějakém větším problému.

Když se načítání seklo, neobjevila se nějaká hláška nebo něco bližšího lze napsat?

Obrázek uživatele george40

zadna chybova hlaska nevyzkoci.... Proste pustim PC zobrazi se mi nazev zakladni desky a pak se mi zobrazi disk boot failure, please enter system disc, vlozim dvd s Vistama a pak se to nacita z dvd-nacitani dobehne do konce a pak se uz zacne spoustet system ale zasekne se.

Obrázek uživatele tatik

Je vidět disk v BIOSu?
Je vidět disk v POSTu?
Při načítání z CD se to sekne kde? U načítání ovladačů?

Obrázek uživatele george40

V Biosu disk neni videt-hledal jsem ho v main a pak v sata 1-4 a byla tam jen opticka mechanika...... co je to POST?...kdyz jdu do ASUS express gate, tak disk taky neni videt..... z dvd se to zkopiruje, sekne se to hned kdyz se zacne nacitat windows - podle toho, co jste naznacil to vypada tak ze nereaguje disk.

Obrázek uživatele tatik

Mě se totiž nepozdává ta reinstalace. Průběh by měl být takový, že stisknete libovolnou klávesu pro bootování z CD. Pak se začnou načítat ovladače. Po potvrzení pár dotazů se zeptá kam instalovat. Musí najít disk. Dostanete se až sem?
Další věc je, že může být problém s nastavením v BIOSu. Řešil jsem případ, kdy byl nastaven RAID, ač ve skutečnosti žádný nebyl.

Obrázek uživatele george40

Tak k te reinstalaci: jsou dve moznosti jak se k tomu dostat:
-bud stisknu F8 a zepta se me to na to odkud chci bootovat - dam ze chci z opticke mechaniky [jina moznost neni] pak se mi tam zobrazi: windows is loading files... a toto se nacte az do konce, pak se tam uz zobrazi nacitani Vist, ale hned se to zasekne
-nebo pockam az mi to napise disk boot failure a vyzve k vlozeni systemoveho dvd a pak se zobrazi windows is loading files... toto se nacte az do konce, pak se tam uz zobrazi nacitani Vist, ale hned se to zasekne

EDIT:
Tak jsem si s PC trochu hral a povedlo se mi dostat do nouzoveho rezimu- je tam moznost preinstalovat system, tak se chci zeptat jestli se mi smazou soubory kdyz preinstaluji sytém (Upgrade nelze)

Jeste bych se Vas chtel zeptat jestli to dokazu spravit sam s Vasi pomoci, nebo to spis mam dat do opravny? Jsem spis amater.

Take jsem nasel jednu moznost- Obnovení systému a napise mi to, ze nemuzu obnovit system offline a pokud bych chtel, tak at napisu do prikazoveho radku: rstrui.exe /OFFLINE:C:\Windows , kdyz to napisu, tak mi vyskoci, ze na disku nebyly vytvoreny zadne body obnoveni. A pritom si vzpominam, ze se mi vytvarely- vzdycky zabiraly spousu mista :-) . Co s tim mam udelat, aby mi slo to obnoveni?

Take jsem zkusil moznost- Oprava pri spusteni a vypise mi to:

Diagnostika nastroje Oprava spousteni systemu a protokol opravy
---------------------
Pocet pokusu o opravu: 1

Podrobnosti relace
---------------------
Systemovy disk = (nic tam nebylo napsano)
Systemovy adresar = (taky nic)
Spousteni automaticke kontroly= 0
Pocet hlavnich pricin potizi = 1

Proveden test:
---------------------
Nazev: Zkontrolovat aktualizace
Vysledek: Operace byla uspesne dokoncena. Kod chyby = 0x0
Doba trvani = 16 ms

Proveden test
---------------------
Nazev: Test systemoveho disku
Vysledek: Operace byla uspesne dokoncena. Kod chyby= 0x0
Doba trvani = 0 ms

Zjistena hlavni pricina
---------------------
Pevny disk nebyl nalezen. Pokud je pevny disk nainstalovan, nereaguje.
---------------------
---------------------

Poradte mi prosim, co s tim mam delat.

A jeste mi to pise nejake informace ktere jsem odeslal (pravdepodobne do Windowsu]

Obrázek uživatele tatik

Ad preinstalace
Pokud přeinstalujete systém, data na něm zůstanou. Pouze budete muset přeinstalovat programy, protože se přeinstalují i registry. Proto můýe být problém se spuštěním některých programů. To vče platí za předpokladu, že nebudete formátovat.

Pokud se dostanete do nouzáku, zkuste příkaz chkdsk
Jak jste na tom s daty? Máte na disku nějaké, o které by jste nechtěl přijít?

Obrázek uživatele george40

Na disku bych nechtel prijit o fotky,jinak vse je nahraditelne. A mám nový problém 8-) - Kdyz zapnu PC, tak je cerna obrazovka, mys nesviti, ani klavesnice nesviti. - Rozhodl jsem se to dat do opravny, protoze je to nad moje sily. Takze moc dekuji za pomoc... az se to nejak vyresi, tak napisu jak.

Obrázek uživatele tatik

Tak to je nepříjemné. Že by disk byl počátek problémů?
Dejte vědět, co počítači bylo.

Obrázek uživatele george40

Tak uz PC zaase pustim,....v Biosu jsem nasel nejake nastaveni SATA- mam tam nastaveno ide (disk sata podporuje) a jinak tam jsou jeste dve moznosti- RAID, AHCI ....je to spravne, ze je tam IDE?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.