Corsair Force Series 3 ​- 120GB

Zdravím zhruba před 14ti dny jsem koupil u CZC SSD disk Corsair Force Series 3 ​- 120GB, celou dobu OK, ale v neděli a pondělí se začal comp zasekávat, hlavně při pouštění filmů a prohlížení netu.
Při zapínání se mi několikrát stalo, že to hodilo hlášku:
NTLDR (nebo tak něco) nenalezen
Restartujte stisknutim Ctrl+Alt+Del
Vždy pomohlo v biosu znova nastavit správné botování t toho SSD disku, ale bylo nutné to dělat skoro pokaždé znova.
Nedávno se to seklo při prohlížení netu a spadlo to do modré smrti, po zapnutí zase ta hláška, ale v biosu už ten disk nebyl vidět.
Ráno to bylo zase v pořádku jen stačilo nastavit správné botování a od té doby to je OK. Když jsem poslal výpis disku na CZC, tak mi řekli, že to je OK, ale že jej klidně vymění.
Ale to bych nerad, protože zase instalovat všechny ty věci je na dlouho.
Tudíž bych potřeboval poradit, jak mohu důkladně zátěžově otestovat HDD, resp jaký program na to použít, abych zjistil, zda-li to byla jen náhoda, nebo jestli disk má defekt.
Díky za radu

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, koukni na první položku v tabulce, jaký kvantum dat blbě četlo, nerozmejšlej se a jdi ho vyměnit. Nestrkáš ho do tý desky, co ti v ní disky blbnou? Udělej si ještě error scan. Až ti ho vyměněj mrkni na novém disku do záložky HEALTH at máš představu jak novej a zdravej disk vypadá.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jelikož SSD používají uplně jinou technologii a ještě je neznáme, těžko z toho usuzovat. Co je ale jasné - mraky chybných čtení a zápisů. Buď je problém v disku, kabelech, nebo základní desce... Trochu mi to zde připomíná jeden problém s deskou MSi - nejsem si jist, jestli jsi to ty.... Nechal bych si disk vyměnit...

Žádný test "poškození" neznám, klasický sektorykontrolující SW na to nepůjde, jelikož HDD pracují úplně jinak.. ALe můžeš to v HD Tune zkusit - Error Scan

Obrázek uživatele Apofis

Ještě přikládám další screeny z HD tune a zprávu co jsem od nich dostal, prej to je dobré.
Desku mám úplně novou Asus M5A97 PRO, té desky MSI jsem se už zbavil :-D.

"Dobrý den,

mluvil jsem s technikem. Viděl Váš email a otestoval nový SSD disk. Hodnoty jsou totožné. Máte funkční SSD, akorát prý můžete mít špatně alokovanou partition. Teplota u SSD disku ukazuje 128 st. proto, protože se přes program neměří. Kolega ještě dodal, že tento disk je jeden z nejrychlejších.

Nevím, zda reklamace SSD nebude zbytečná, každopádně abych Vás neodradil, tak stále platí, pokud budete chtít, že SSD přesuneme na Muzeum a vyměníme.

Dejte mi však info, zda mám posílat či ne.

Předem děkuji."

Obrázek uživatele Michal Čížek

a foto z HEALTH neposla, aby jsi se mohl přesvětšit? Zkus ještě použí první 4 prográmky, jestli to ukáže něco jiného http://technet.idnes.cz/software.aspx?c=A080709_162525_software_dvr
Jinak fakt nevím jak jinak, než reinstalem odzkoušet znova správnou funkci.
Nebo ještě i toto http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Win7 nemá s alokací oddílu problémy, ale těžko říct, ta alokace se opravdu nemusí zdařit.. Ale když jsou technici tak šikovní, tak ať to naalokují správně :D

Obrázek uživatele Apofis

Tak po 14 dnech klidu zase problémy s diskem. Počítač se začal sekat při prohlížení internetu, pak zamrzl úplně ctrl+alt+del nefungovalo a byl nutný reset. Po náběhu počítače to napsalo bootmgr nenalezen restartujte ctrl+alt+del.
Následně SSD disk v biosu nebyl vidět a až po vytáhnutí ze zásuvky na 30 vteřin ho bios viděl a šlo z něho v pořádku nabootovat. Když jsem ho pak nastavil jako výchozí, tak to večer šlo dneska ráno taky ale najednou modrá smrt:
Meměl jsem čím fotit a tak jsem to aspoň opsal.

A PROBLEM HAS BEN DETECTED AND WINDOWS HAS BEN SHUT DOWN TO PREVENT DAMAGE YOUR COMPUTER.
A PROCES OR THREAD CRUCIAL TO SYSTÉM OPERATION HAS UNEXPECTEDLY EXISTED OR BEEN TERMINATED.
IF THIS IS THE FIRST TIME YOU´VE SEEN THIS ERROR SCRREN, RESTARTYOUR COMPUTER. IF THIS SCREEN APPEARS AGAIN, FOLOW THESE STEPS:
CHECK TO MAKE SURE ANY NEW HARDWARE OR SOFTWARE IS PROPERLY INSTALED. IF THIS IS A NEW INSTALATION, ASK YOUR HARDWARE OR SOFTWARE MANUFACTURER FOR ANY WINDOWS UPDATES YOU MIGHT NEED.
IF PROBLEM CONTINUE, DISABLE OR REMOVE ANY NEWLY INSTALED HARDWARE OR SOFTWARE. DISABLE BIOS MEORY OPTIONS SUCH AS CACHING OR SHADOVING. IF YOU NEED TO USE SAFE MODE TO REMOVE OR DISABLE COMPONENTS, AND THEN SELECT SAFE MODE.

TECHNICAL INFORMATION:
Stop: 0x000000F4 (0x0000000000003, 0xFFFFFA8005165470, 0xFFFFF800031CF300)
COLLECTING DATA FOR CRASH DUMP…
INITIALIZING DISK FOR CRASH DUMP…

Po restartu zase disk zmizel a zase bylo nutné vypnout PC úplně, po té bios disk už viděl a šlo z něho nabootovat. Všiml jsem si, že toto to udělá vždy po resetu.

Obrázek uživatele Michal Čížek

chyba jasně mluví o disku, kabely k disku jsi také měnil? rady jsou aktualizace biosu a kontrola kabeláže k HDD. to je hodně divný, že by SSD disky měli takovéto problémy? fakt to bylo zničeho nic?

Obrázek uživatele Apofis

Celou dobu klid pak po 14ti dnech prásk, pak zase klid a dneska modrá smrt už dvakrát. Do bedny jsem vůbec nelezl.
Poslal jsem jim popis a napsali mi, že je to na reklamaci a, že disk ihned vymění za jiný protože tam nemají momentálně tentýž, tak mi nabídli tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=94632

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Patriot bych si nevzal, ale do Kingstonu HyperX bych šel hnedle..

Obrázek uživatele Apofis

Rvát do toho další prachy nehodlám, patriota mi nabídli jako alternativu be doplatku.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Patriota neshledávám rozhodně srovnatelného s tímto Corsairem.. Chtěj Corsaira za Corsaira, nebo peníze a Corsaira jinde, na to máš právo.. Patriota bych si fakt nevzal..

Obrázek uživatele Apofis

Patriot je ještě rychlejší a nemá takovou šílenou poruchovost 15%, co jsem četl celá tato série byla nějaká vadná.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Dobrá tedy.. Já už si dlouho od Patriota nic nekoupil, mám na něj stejý názor jako na MSi..

Obrázek uživatele Apofis

Tak mohu jen doufat, že se tentokrát budeš mýlit a disk bude běhat dobře :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

:D


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.