Chrastění (*VYŘEŠENO*)

Dobrý večer,
můj počíatč chrastí při větší zátěží a projevuje se to i při běhu aplikací. Když začnu hrát hru a začne to chrastit a když to zachrastí hlasitěji hra se trochu začne sekat nebo to chrastí i u rolování internetové stránky.

Sestava:
Procesor: 3.2 ghz
Ram: 2048 MB
Grafická karta: 512Mb radeon X1900XTX
Pevný disk: 250Gb
Zdroj: 500W

EDIT -> přesunuto do správné sekce ...

Obrázek uživatele TheALuminium

Když mi řeknete co přesně chrastí tak Vám řeknu více ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Nejde přesně poznat odkud ten zvuk vychazí co jsem zkontroloval a jsem si jist, že nechrastí je Grafická karta, Pevný disk, DVD mechanika. Zvuk vychazí z Místa kde se nachází procesor až zdroj.

Obrázek uživatele Honza

Dobrý večer,
tak pokud jsou zaneseny lopatky prachem a to jak u zdroje tak i u procesoru, tak čím větší rychlost otáček tím více to vydává zvuk samozřejmě.... koukněte se jestli to není zanešené, také můžou být ojetá ložíska....

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobrý večer,
lopatky jsem zkontroloval všechny krásně čistounké a stále je slyšet chrastění. Ještě jednou dodávám, když začne být chrastění chvilkama se počítač seká.

Obrázek uživatele Honza

Tak to dělají zřejmě ložiska chladiče...podle mě ted jde o to zjistit, jestli to dělá procesor nebo zdroj.... trošku přibrzděte prostředek větračku procesoru na sekundu na dvě jenom lehce a pozorujte, co se děje....

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobrý večer,
nejsem si jist zdami zcela rozumíte chrastění má vliv třeba i na běh hry. Příklad zapnu princ of persia začnu hrát najednou to začne strašně chrastit k tomu se rozjede větrák u proceru na maximum začne k tomu taky řvát. Pro jistotu jsem udělal co jste chtěli, ale stále to chrastilo.

Obrázek uživatele Honza

Tak je to divný, ja Vám rozumím, ale pokud to nedělá procesor tak už jedině zdroj, pokud to správně diagnostikujete..... to, že zatěžujete počítač a pak to začne jen nasvědčuje tomu, že to dělá větrák, ale divné, že by zrovna zdrojový - co máte za zdroj - má automatickou regulaci podle tepla nebo jede stále stejně?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Má automatickou regulaci, dneska teda chrastilo fest nahlas.

Obrázek uživatele TheALuminium

Zkuste taky pozastavit větrák zdroje, tak jak už radil kolega s větráčky, pokud ani jeden z nich nezpůsobuje to chrastění, tak by to třeba taky mohlo být jiskření ve zdroji, ale to nemůžu takhle na dálku říct s jistotou, protože furt nemůžu vyloučit chybu větráčku třeba ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobrý den,
myslím, že můžeme tuto diskuzi vyloučit včera počítač cvaknul a vypl se nešel znovu nahodit a po dalšim pokusu jen prolítla jiskřička. Neváhal jsem a počítač jsem odvezl do alzasoftu myslím, že tam už si stím budou vědět rady.

Obrázek uživatele Honza

Tak to dělal tedy nakonec zdroj.... ted je jen otázkou jest-li sebou nevzal něco dalšího. Přeji Vám at to máte zase co nejdřív doma. LOCK