CDrom a HDD na IDE

Zdravim.Daval som dokopy PC.Vsetko ide okrem HDD.Na zakladke je len jeden 1 port.na predchazajucej som mal dva a vsetko bolo v poriadku.Na novej je jeden a tak musim CDROM a HDD prepojit jednym IDE kablom.HDD nema Sata.Vsetko je zapojene ked zapnem pc a na ide su pripojene obidve zariadenia BIOS nedajde ani jedno.Ked zapojim len HDD tak ho najde ale zas nejde CDROM.A tak nemam ako nainstťalovat Windows lebo bud nejde CSROM alebo HDD.Co mam spravit aby tieto zariadenia mohli byt zapojene na jednom IDE kably?

Je to zakladka MSI 760GT-p33

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

čau,

todle bývá problém, jež jsem řešil také.. je potřeba disk i mechaniku najumperovat - mechaniku na slave a disk na master a zároveň je propojit tak, že ten konec co je dál od prostředního konektoru kabelu musí ját do desky, prostřední do mechaniky a blizší konec do disku.. u mě byla jediná funkční konfigurace totálně bez jumperů jen takto zapojeno kabelem, tak to zkus jako prvni..

Obrázek uživatele Snox

JJ dik som cital daco take:Neviem ale dojst jak to najumpretovat.Mozes my to pls popisat.Jediny jumper co viem de je je na zakladke tym sa resuteje nastavenie biosu ci co su tam tri koliky a dva su spojene jeden volny.Dik

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, to je ono.. taková svorka která spojuje ty dva dratáky - piny.. disk i mechanika na sobě mají šest kolíků a nad nimi napáno CS, MS a SL - tebe zajímá SL - slave - ty dva musíš spojit na mechanice, a MS - master - ty spjíš na disku..

Obrázek uživatele Snox

Jo mam to.Dik


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.