Bude potřeba přeinstalace s novým procesorem ?

Dobrý den , dnes jsem si na Aukru za 500,- objednal procesor Intel Core2Duo E6400 2,13Ghz do patice 775 . Má otázka zní : Budu muset po výměně procesoru nějak aktualizovat BIOS nebo přeinstalovat Windows ? Bude výkon vyšší než u mého stávajícího procesoru Intel Pentium D 820 2,8Ghz ? Jaká by byla k tomuto procesoru adekvátní grafická karta ? Teď mám LOW-ENDOVKU nVidia GT610 1Gb od Gainwardu . CHipset na desce je Intel 82945G , ktrerý by měl být kompatibilní (Podle fór na GOOGLU ) Rozjel bych na tomto PC nějaké novější hry s lepší GK ? Teď rozjedu Mafii 2 na 1920x1080 kolem 15FPS , ale když snížím rozlišení tak FPS neklesnou , dle toho tedy usuzuji že brzdou pro můj pc je právě procesor .PC : INtel Pentium D 820 (Brzy Core2Duo) , 4GB RAM DDR2 , GT 610 , PSU : 450W . Předem Děkuji za rady :) S pozdravem Petr H.

Obrázek uživatele kiko261

Takže takto budeme potrebovať tvoju základnú dosku takže tú sem treba dopísať pretože keď chceš vymieňať starý cpu za nový musíš ešte pred tým aktualizovať bios pre tvoju základnú dosku aby ti podporovala nový procesor po aktualizácii by si mal PC vypnúť vložiť do dosky nový procesor a PC zapnúť myslím že tam ešte niečo budeš musieť nastavovať...Ak by ti nezaplo pc po tej aktualizácii a v doske budeš mať nový cpu existuje na doske taká vec a volá sa jumper a dokáže vyresetovať celý bios na default ako to vyresetovať potom nájdeš na youtube...Potom je ešte hlavné aby tvoja doska podporovala daný procesor.Windows preinštalovávať nemusíš ale keď preinštaluješ je to len +... Tento procesor čo si si objednal je výkonnejší od toho pentia čo máš teraz, poznám jedného čo má i core 2 duo (neviem aký presne) gpu má dosť slabú (tiež neviem akú má) :-) ale takto hral už na tom AC 2,Mafiu 2, TF 2,skirim a podobne... Ešte teda k tej GPU zatiaľ ti možem odporučiť túto: http://www.alza.cz/gigabyte-n630-2gi-d330739.htm
Toto celé je vlastne taká háklivá vec veľa ľudí s tým odporúča chodiť do servisu...
Takže zatiaľ tak nejak tu ti dám pár zaujimavostí o biose a je tam písane niečo aj o tých aktualizáciách: http://www.fi.muni.cz/usr/jkucera/pv109/2004/xpitonak.htm

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud chceš ověřit který BIOS potřebuješ na ten procesor, musíme znát přesný model desky (bude na ní napsán) a doufat, že výrobce ještě vede stránky s podporou..
Určitě bude procesor hrdlem systému, ale i to C2D nebude žádný zázrak. Tam už by se dala teda narvat třeba HD4850 z bazaru, nebo něco podobného, eventuelně pokud máš dost peněz, tak HD7670 nebo 7770. Nebo starší 5770. Nebo nějaký ty ekvivalentní GeForce, ale ty nebyly moc dobré..
Reinstall systému není nejspíš nutný, ale pomůže - nové CPU má nové instrukce a tak, a systém si pro ně při instalaci tvoří podporu...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ahoj , tak jsem CPU úspěšně vyměnil a šlape jako hodinky , předtím se mi zdálo že CPU brzdí grafiku , ale teď je to naopak . Výkon procesoru mi plně dostačuje při Mafii 2 je vytížení procesoru 67% , při GTA IV 72% max. . Už jsem dokonce dělal zátěžový test přes "StressMyPc" (100% zatížení) - teplota se vytáhla na 67C° (To byla běžná teplota Pentiumu při malém zatížení ) . Na typ desky si teď z hlavy nevzpomenu a nemám ho jak zjistit (Jsem mimo domov ) . Vím jen že má chipset Intel 82945G , DDR3 paměti , při bootu se ukazuje logo HP (Na této stránce jsem ověřoval kompatibilitu), je od ASUSu a je standartu ATX - tím navazuji na to že bych si chtěl zároveň s grafikou pořídit novou case (Mám jen starou bílou :D ) Rozhodl jsem se že grafiku koupím HD7770 , má ji kamarád a bude kupovat HD7870-ku , takže mi tu svoji starou prodá za 1500 ... K case - chtěl bych si pořídit Cooler Master Elite 334U , myslíte že je dobrá\kvalitní ? :) .. Ještě abych nezapoměl - Na co si dát pozor při výměně case ? Musí se při tom sundávat chůadič z procesoru ? Jak zapojím spínací tlačítko ? K desce totiž manuál nemám .. Předem díky za rady :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ta koupě grafiky je dobrá volba, ale chce za ní dle mého soudu celkem dost..
Když procesor funguje, tak nemusíme desku řešit..
334U je za ty peníze dobrá skříň, ale jako na CM Centuriona nemá :-)
Kabely si ideálně zapiš, co bylo na kterém pinu připojeno (drátky by měly být popsány), a pak tam stejně připojíš stejně popsané drátky z nové Case... Chladič procesoru obvykle sundavat nemusíš. Je lepší ho instalovat (i s novou pastou) na vyndanou desku, a vložit desku do skříně již chladičem osazenou. Jsou ale desky, u kterých dojde ke kolizi, nebo chladiče, u kterých se nedostaneš ke šroubkům.. Pak je potřeba ho sundat, a při každém sundání novou pastu.

Obrázek uživatele PetrH.

A co říkáte na skříň Corsair 200R Carbide Series ? Není to zlotřilost cpát takové staré šlupky do takové skříňe ? :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Je :)) Ale ta skříň může žít několik generací hardwaru, je to dlouhodobější investice... Jinak velmi dobrá skříň. Když jsme ale u toho, Define R3 (R4) je asi nej v této kategorii. :-)

Obrázek uživatele PetrH.

Tak maximálně 2 roky a budete mi pomáhat při stavbě novýho pc pod i7 :3

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jak maximálně 2 roky?

Obrázek uživatele PetrH.

Že do 2 let budu skládat nové pc :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Aha. No tak klidně budeš moct použít tu novou skříň za předpokladu, že pro staré komponenty budeš mít jinou skříň nebo kupce... Obvykle to úplně nejhorší vyhodíš a tím uvolníš novou skříň..

Obrázek uživatele PetrH.

No právě :) Pak bych staré komponenty přeskládal z5 do staré skříňě a prodal bych ji , myslím si že za 2 roky nebude ještě to C2D-ško nejhorší , když vidím že teď v roce 2013 ještě někdo dokáže fungovat třeba na Sempronu 2600+ :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak jsme v době, kdy Sempron už na prohlížení internetu a psaní emailů stačí, a stačit vždy bude.. Takový 286tka už se ale nechytá, pokud po ní chceš to, co znáš z WinXP. Ale na nějaké hry na C2D za 2 roky zapomeň. Zahraješ si na tom ty dobové, a současné hry na nízké detaily, ale s novými nepočítej.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.