Brutální zásek

Zdravím, mám teď takový dost palčivý problém se zásekem počítače.
Nejprve jsem spustil comp a hryz při otevírání složky s obrázky...
CTRL+ALT+DEL nefungovalo a na reset to fungovalo tak, že to jen hučí a nic jinýho. Když to deaktivuju tlačítkem na zdroji, tak to pak jde spustit znova, ale ten samej problém.
Mezitím se to hryzlo i při načítání systému jak XP, tak W7, dokonce i ve chvíli kdy se ukázalo logo výrobce desky.
Hromě HDD je většina komponentů stará od prosince a od té doby bez problémů, až na dočasné záseky prohlížečů, lehký zásek (15s) vždy při otevírání skladovacího HDD a celkové mírné zpomalení, které je ovšem asi způsobeno celkem slušně naplněnými disky, které mám 500G (sys W7) 8G (sysXP) a 640G takový sklad.
Disky mám zaplněné cca z 60-80%.

Sestavu mám tuto:
ZD: MSI 890GXM-G65
Zdroj: Fortron Everest 500
VGA: 6850 Toxic
CPU: AMD II X4 640
HDD: 500+640+8G
RAM: 2+2+1+1G
Case: CM HAF

Napadlo mě, že by to mohl být prach, protože tato case moc dobrou ochranu proti prachu nemá a tak zkusím vyčistit a uvidím, ale obávám se, že to bude horší problém.
Díky za Vaši radu

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, podpojuj všechny HDD krom systémového, zkus funkčnost a pak vždy pojednom přidávej a zase testni funkčnost. Odpoj i cd mechaniky.

Obrázek uživatele Apofis

Odzkoušeno, bez efektu. Teď to ani nenaběhne vůbec. Jen to hučí a reaguje na zapnutí. Mechanika také reaguje a case větráky se točí ale nic víc...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

restartuj BIOS vyndáním baterky... je možné že problém je i přímo v BIOSe, pokud to zamrzne "u loga desky", nebo v ramkách nebo v HDD...

Obrázek uživatele Apofis

Bez efektu, RAM i HDD jsem úspěšně testoval v jiném compu, tak mě napadá snad jen ZD nebo zdroj.

Obrázek uživatele Michal Čížek

radši se přesvěč memtestem, ZD by to klidně mohla být, ale to bys jí musel nechat upíct, tudíž chlazení bedny, jen konstatuji, po memtestu s kladnym výsledkem, nech bednu otevřenou a zkoušej, jestli i pak bude výsledek nulovaj zkus zdroj, jak jsou natom teploty CPU a GK?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zdroj snadno ověříš, ale tohle bude nejspíš v desce kámo... a pokud se to potvrdí, moji averzi vůči MSi to jen posílí...

Obrázek uživatele Apofis

Tak to byla deska a Tobiasova averze vůči MSI se může zdvihnout, byla to ale bazarovka a dostal jsem za ni jinou bazarovku, naštěstí podobnou což mě zachránilo od přeinstalace systému, čímž bych přišel o kupu věcí.
Teď tam je toto a jede to http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=63690

Re: Misacek, upečení je velmi nepravděpodobné, neboť ta skříň chladí hodně dobře a nejvyšší teplotu jsem tam měl necelých 60st.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.