bootovanie 12 min

Dobry den, Zo dna na den zacal pocitac bootovat windows xp 12 min z povodnej 1 min. Sformatoval som disk, nahodil vsetko nanovo, bez zmeny. Uz proces instalacie bol dlhy kvoli bootovaniam. Urobil som diagnostiku procesora, ktora bezala 8 hodin, nic sa nezistilo. To iste s ramkami, taktiez su v poriadku. Na disku nie su ziadne chybne sektory. Natiahol som novy bios, tiez sa nic nezmenilo. Vymenil som graficku kartu a odobral staru zvukovu kartu, tiez sa to nijako neprejavilo. Skusal som aj
p-ata disk pripojit, ci nahodou sata radic nie je poskodeny, ale sprava sa to rovnako.
Linuxi ani unix nejdu nainstalovat vobec. Mandriva zmrzne, ubuntu vypise, ze dosla pamat a no killable processes. Bsd vypise read_big medium error, acd0: failure inqury illegal request asc=0x24 ascq=0x00. Neviem, co by som este vyskusal.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ideální by byla vylučovac metoda - zkoušej komponenty jednu po druhé jinde a vylučuj je. Stejně to vypadá na ramky nebo disk. Problém SW můžeme díky reinstalaci vyřadit rovnou.
Máš na skříni status ledky? Jak se chová ledka pro pevný disk? Měla by asi konstantně svítit, pokud je problém zde.. Případně jde o nastavení BIOSu - starší baterka se vybila, BIOS se hodil do defaultu, ve kterém je třeba CPU nastaven na nízkou frekvenci, disk na pomalý režim, atd.. Takže pak zkontrolujeme i BIOS.
Klidně i PIO mód by mohl dělat starosti - je to mód disku, kdy data jdou skrz procesor, což jej totálně zaseká, jenže to by se ledka HDD usvítila k smrti..

Obrázek uživatele albert666
[69002] re:

No já bych to tipoval spíš na problém s deskou

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Deska a procesor jsou bohužel jediné komponenty, které nejde vzít a vyzkoušet v jiném počítači. Proto si je necháme na konec..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.