Bluetooth - přenos dat z mobilu do notebooku (*VYŘEŠENO*)

Zdravím,potřeboval bych radu,když dám poslat soubor z mobilu Samsung Wave S8500 do notebooku,tak mi to napíše odeslání se nezdařilo,když dám přes ikonku bluetooth v liště win7 a dám přijmout soubor a pak odešlu z mobilu soubor,tak to funguje...ale já chci aby to šlo přímo z mobilu,kliknu na soubor v mobilu,odešlu a nejde,čím to je?Dříve mi to šlo,ted ne,čím to je?Děkuji za případnou odpověď.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Zdravíčko...

Abych se přiznal, mně to jinak také nefunguje. Vždycky si musím aktivovat příjem souborů prostřednictvím bluetooth v pc a pak teprve odesílat z mobilu. Jinak nejsem schopný soubor přijmout.

Jste si jist, že to i bez této tabulky fungovalo? A zkusil jste znovu "spárovat" zařízení?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

ano,jelo to automaticky,jakmile jsem v telefonu odeslal soubory,tak už mi vyjelo okýnko z lišty,že se kopíruje a také zvukově to hlásilo při každém novém přenosu souboru....má domněnka je,že se to podělalo buď kvůli stáhnuté aktualizaci na bluetooth na můj notebook Lenovo thinkpad x121e a nebo nevím čím to je :-(,zkoušel jsem i Váš návod,co jste radil tady jednomu človíčkovi s tím zástupcem přes shell:sendto....zkoušel jsem i znovu spárovat,právě mi to jde spárovat když to dělám přes pc,když to udělám přes mobil,tak mi vyjede kod na spárování,ale ten nevidím v pc....nevím,jsem z toho na mrtvicu :-D

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobře, zkusme tedy následující: jestli máte podezření na aktualizace ovladače bluetooth, můžete vrátit jeho předchozí revizi. Zapněte bluetooth, dáme Vlastnosti Tento Počítače - Správce zařízení - Radiostanice Bluetooth - Vlastnosti - Ovladač - Vrátit změny ovladače.

Taktéž doporučuji přejít do "Ovládací panely\Všechny položky Ovládacích panelů\Zařízení a tiskárny\Zařízení Bluetooth" a pokud je zde váš telefon, odstraňte jej a proveďte znovu spárování přes "Přidat zařízení".

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

díky,ale bez úspěchu,ještě se mi to ptá na mobilu po přidání mobilu do pc,jestli chci připojit DUN k pc nebo co.Mám dat ano nebo ne?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Vymazal jste i počítač z mobilu, jako ze spárovaných zařízeních? A co tedy nyní konkrétně nejde? Jako ani provézt automatické spárování?

DUN aktivovat nemusíte, to je technologie, která umožní počítači využívat mobilní telefon jako modem...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Spárované to mám,teď jsem vyzkoušel vymazat pc z mobilu a vymazat mobil z pc a znovu spárovat,vše ok,ale pořád když kliknu v mobilu na obrázek a dám odeslat přes bluetooth a vyberu pc,tak mi to hodí v mobilu hlášku odeslání se nezdařilo,musím jít v pc do lišty a přes ikonku bluetooth dát přijmout soubor a teprve nyní kliknout v mobilu na obrázek a dát odeslat přes bluetooth,je to funkční,ale zdlouhavé,po instalaci win7 to šlo z mobilu hned,nemusel jsem dávat přijmout soubor přes ikonu v liště v pc.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak vyřešeno,zkusil jsem nainstalovat pro můj notebook ovladač na bluetooth a už to fachčí,ale děkuju za pomoc a snahu a vše nej v Novém roce.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Zrovna si s tím také hraji. Takže je to skutečně v ovladači. Děkuji vám za odpověď s řešením...
Přeji i vám jen to nejlepší v novém roce. (A co nejméně problémů s technikou. Ale kdyby přeci, tak vzhůru za námi... :-P)