Bíla obrazovka (hp pavilion dv6)

Dobrý deň,

mám notebook hp pavilion dv6. Podarilo sa mi mierne poliať obrazovku, ktorá sa následne behom chvilky rozsvietila nabielo. Notebook som ihneď odpojil a vytiahol baterku. Nechal som ho odpojeny zhruba 24 hodín. Následne som ho skusil znova zapnuť, no obrazovka ostane biela. Pripojil som notebook k externému monitoru, a okrem obrazovky na notebooku všetko funguje tak ako má. Som presvedčený že problem bude len v nejakom konektore alebo kábli, pretože poliatie bolo naozaj velmi mierne. Podla mna bude stále mokrý (vlhký). Sudim podla toho, že tento problem s poliatou obrazovkou sa mi stal bohužial už druhý krát a aj vtedy sa týkalo o tento notebook. Vtedy som mal problem naprosto rovnaký, vyriešilo sa to tak že zhruba po dvoch týždňoch obrazovka notebooku sama naskočila a problem sa už viac krat neobjavil.

Preto sa chcem opýtať či máte skúsenosť s rozobratím tohto notebooku, aby som mohol display prípadne nejaky konektor alebo kábel veduci k displayu vysusiť a nemusel tak čakať dlhu dobu dokym problem sám odide. Ak teda odide aj po druhý krát sám.. za odpovede ďakujem.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, zkušenosti s rozebíráním jsou, ale to ti moc nepomůže pokud jsi ho sám nerozebíral. Byl politý LCD, nebo tělo NTB a zateklo pod klávesnici někde u pantů?

Obrázek uživatele TomášSK

Politý byl LCD, konkrétne spodní pravý roh kde se následne zjevil flek, který už skoro uplne zmizel. Jak jsem psal jedna se o spodní pravý roh, přímo u pantu, takže tipuju že mohlo zatect i tam.

Obrázek uživatele Michal Čížek

pak by to mohlo být zatečené jen na LCD. Je na plastech LCD nějaká známka záslepek? Pod nima býávají šroubky a následně to nehtem odcvakat, pokud tam záslepky, nebo gumové stykové plošky nejsou, bude to jen zacvakaný plast

Obrázek uživatele TomášSK

Ne záslepky žadne nejsou, jak jsi psal je to jen zacvakaný plast. Zkoušel jsem to sundat, vrch i kraje vpohode, no spodek neodcvaknu, drží to panty. Napadlo te neco co by mohlo s tím LCD být, nebo jak to spravit, když jsi mel tuhle otázku? Podle mě by mohlo být neco s nejakým kontaktem, protože jak už jsem psal v prvním příspěvku, tento problém jsem už jednou měl. Naprosto totožný. Obrazovka tehdy po nekolika zapnutích a vypnutích notebooku sama naskočila zhruba za 2 týdny..

Obrázek uživatele Michal Čížek

toto většinou bývá vadou samotného LCD, propojovací kablik z MB do rozkladové elektroniky bude vpořádku. Je to na domácí poměry oříšek, v servisu odzkouší jiný panel a vylučovací metodou mají během hodinky jasno. Pokud to opravdu bude LCD, nezbyde ti nic jiného než koupit jiný. Zatečením konektoru se do elektroniky se mohlo dostat napětí někam, kde nemělo a je hotovo, ale opravdu těžko říc co konkrétně je vadné.

Obrázek uživatele TomášSK

Dám to tedy do servisu a uvidím. Samozřejmě dekuji za reakce.

Obrázek uživatele tomket

dv 6 jsem mel rozebrany a konektor k lcd je na leve strane u tlacitka na zapinani notebooku, na prave strane zadny konektro k lcd neni


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.