Audio

Mam taku otazku ktora nepriamo, ale predsa suvisi s PC a technikou. Mam doma sietovy prijmac AV od Sony s dvoma reproduktormi, televizor a DVD. Chcem vsak spojit DVD tak aby mi siel obraz cez TV a zvuk cez reproduktory. Zapojil som teda do DVD Scart kabel, ktorym som spojil DVD s TV. Potom som spojil jackami (biely a cerveny kabel) Audio OUT z DVD do Audio in DVD na primaci od Sony. Zapol som TV presiel uvodnymi nastaveniami a po vlozeni disku mi zvuk ide cez TV. :o Skusal som uz asi milion kombinacii a stale nic. :-( DVD ma Audio vystup, Scart vystup a Digital Coaxial vystup. Neviete mi prosim poradit ako by bolo mozne tieto komponenty spojit tak aby ten zvuk siel cez to repro?? Poznamka: DVD- Sony DVP-SR100, TV Panasonic Viera, prijmac Sony STR-DH510 (iny typ, ktory som nenasiel, ale je to nieco podobne ako tento novy). Dakujem.

Obrázek uživatele Mikynka
[56455] Audio

Zapojené to máte správně. Když pomocí scart kabelu propojíte DVD s TV, bude Vám DVD přehrávat obraz i zvuk na televizi, proto na televizi musíte zvuk vypnout (ztlumit). A dále u propojení DVD s přijímačem od Sony, musíte na přijímači přepnout vstupní zařízení, myslím, že to bude označené AUX, popř. zkuste jiné, ale mělo by to jinak fungovat.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[56456] Audio

Vstupne zariadenie, hmm mám tam teké, že RADIO, SAT, TV, CD a DVD. Dať to na to DVD a stíšiť zvuk??

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[56457] Audio

Dobré odpoledne,

ve vašem případě se totiž upřednostňuje SCART připojení.
Já mám doma něco podobného, jen to mám trochu víc složitější, protože mám ještě set-top box, stařičké video a domácí kino - taky nechci zvuk z TV. Takže u mě to řeším tak, že domácí kino je "středem vesmíru" a stará se zvuk ze všech zařízení.

Když propojíte DVD rovnou z TV pomocí scartu, povedete i zvuk. Máte Vieru, jak říkáte. To jsou velmi slušné televize, v rodině máme dvě (my tedy doma ne, abych se šel podívat), tak pokud vím, tak ta by měla mít zvukový výstup také. Pokud reproduktory zapojíte přímo do ní, bude problém vyřešen.

Teď mě ještě napadla jedna věc - není v nastavení DVD v menu nějaká možnost volby výstupu? Díval jste se na to? Kdybychom se dostali do stavu, že by se povolil i zvukový výstup dalším kanálem, dal by se pak jen zvuk na TV vypnout a reproduktory by hrály sami. (Náš DVD přehrávač je myslím propojený scartem, ale jde z něho i koaxiál do audia.)

Obrázek uživatele Mikynka
[56458] Audio

Ano, postupně zkuste vybírat z těch vstupních zařízení co jste uvedl a jeden Vám bude určtě fungovat, myslím, že ve Vašem případě to bude TV, potom stačí jen vypnout zvuk na relevizi a můžete si užívat hudby z reproduktorů od přijímače Sony :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[56459] Audio

to jome: Tie repro nemaju koncovky s cinchami maju len take vsuvacie kabliky do Sony. V menu su volby AUDIO typu, ze Digital output (to bude asi coaxial) a potom obycajny output (to zrejjme na cerveny/biely kabel) a podobne. Momentalne mám navolene Digital output, ale zrejme mam zly kable (moj ma zltu koncovku ako video kabel, co koaxial asi nebude). Myslite, zeby to slo, keby som to prehodil na to obycajne audio a nie cez digital??

to Mikynka- Dakujem vyskusam tu TV a ak nie, tak DVD. :))

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[56460] Audio

Určitě zkuste přehodit, a i variantu od uživatele "Mikynka".
A dejte pak vědět, jak to dopadlo... ;) Metodu pokus omyl prostě miluju... :D

Obrázek uživatele Mikynka
[56461] Audio

Uvidíte co Vám bude fungovat :).. pak dejte vědět, jestli se to povedlo.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[56462] Audio

Jasne, idem vyskusat uvidme ako to dopdne.. :)) Ale uz sa s tym hram skoro pekny tyzden. :???: :shock:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[56463] Audio

ad reproduktory - jome nemyslel připojit napřímo reproduktory (to by nehrálo a spálilo by to TV), ale připojit tu HiFi věž do TV namísto do DVD... problém je v žom, že už přes Scart nejde zrovna nejkvalitnější zvuk a pokud není dobře stíněn, ještě se to zhorší a u levnějších televizí dojde ke zkreslení ještě na samotném zvukovém obvodu v televizi směrem do cinche.. takže jen taková deslší a méně kvalitní trasa...

to, o čem mluvil Mykinka je ale taky blbost, je potřeba rozlišit vstup a výstup - měnit na DVD vstupy je hloupost, tam musíme najít jiný výstup, aby posílal zvuk ne do TV, ale do toho cinche (červený a bílý).. a na HiFi věži je potřeba správně nastavit vstup, aby věž brala zvuk z cinchů a ne z antény či CD.. na to by měl být ten AUX, ale většinou jsou vstupy vzádu popsané stejně, jako jejich příslušné čudlíky na předním panelu.
problém je to ale u toho DVD, které se musí nastavit, aby přehrávalo zvuk do těch cinchů.. otázkou je ale zase kvalita toho DVD, aby mělo smysl upřednostnit jeho cinche před cinchi v TV.. pokud se ti to nepodaří zprovoznit, Viera by měla mtí cinche taky a pak by měl zvuk jít do věže a ne do repra... a pokud by nešel, tak by se to muselo přenastavit i někde v té TV.

ono tady je těžké laborovat, protože každý výrobce si to pojmenuje jinak a sková jinam.. je snadné na to přijít, kdybych měl ty přístroje před sebou, ale takhle je to složitější... pomohlo by nafotit všechny možné kouty menu DVD i panel věže..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[56464] Audio

takto, ja vam tu nahadzem nejake foto a mozno na to prijdeme... :-))
DVD http://pdf.crse.com/manuals/4115668141.pdf
Sony http://www.electronichouse.com/images/slideshow/Sony_str-dg910.jpg

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[56465] Audio

nečekal jsem, že budeš mít tak solidní AV reciver.. proč nevedeš do recieru rovnou i obraz z DVD a odtud skrze HDMI do TV?

v manuálu k tomu DVD jsem nenašel jedinou zmínku o možnosti změny audio výstupu, takže by měl jet automaticky... říkám, dokud nevidím menu a nemůžu se tím proklikat, jsem jak slepý..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[56466] Audio

Nemozem, lebo DVD ma len scart (pri kupe som na to nemyslel), nema ani HDMI, ani Video vystup. Obraz mozem tahat len cez scart kabel a ten zas nezapojim do toho Sony. v DVD menu je nieco o tom Digital a ze ked to nezapnem, tak to znamena ze nemam pridavny audio system. (je to pri nastaveniach zvuku, potom tam je, ze Dolby Digital a blablaa).. Neviem ci nebude prave v tomto zakopany pes, ze to mam v DVD zle nastavene alebo tak. Lebo ja teraz vediem scart do TV, tam mam vypnut zvuk, a cinche mi idu z Audio out do sony audio dvd in. Mam tam smareny aj digital coaxial out do dogital coaxial in na sony, ale myslim, ze mam zly kabel. Ale nehra to. Som z toho uz na nervy..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[56467] Audio

digital audio jak bylo v návodu je pouze nastavení kvality a netýká se nijak analogového zvuku (scart, cinche).. ale koax by ti měl šlapat i ty cinche... ale je to prostě pokus omyl mačkat na tlačítka a zkoušet... a co když připojíš do reciveru cinchema rovnou televizi? taky nic?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[56468] Audio

este skusim aj to.. zapojit audio z TV (line out) do audio in na sony.. to znie celkom mudro.. :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[56469] Audio

no nezní to uplně mudro, digitální koax by měl zvládnout 5.1 audio přenášet do toho reciveru (pokud DVD obsahuje 5.1 stopy), zatímco scart a cinche umí jen 2...
nezapomněl jsi při tom koaxu nastavit na reciveru správný vstup?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[56470] Audio

Vstup v menu (vpredu na displeji), ano?? hovorim, jedine co tam ja maam su DVD/TV/Radio/SAT/CD, ale Digital sa mi nezda, zeby tam bol- ak hovorime o tom istom.. Pozriem sa na to, lebo momentalne nie som pri tej masinke, ale budem.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[56471] Audio

no digital v tom nejspíš asi neni.. ale asi takhle - prostě to dycky nějak zapoj a proklikej všecky tyhle vstupy, ono to při jednom hrát začne :D


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.