ATI Radeon 4870 1GB Catalyst

Dobrý den.Prosím o radu. Mám sestavu Intel 4x2,67mhz, 4Gb ram, P5Q SE PLUS a na ní Ati 4870 1GB od Catalyst + orig. w7 Prof.. Počítač běží normálně, ale jakmile začnu hrát nějakou novější hru (modern warfare2, Crysis atp.) a zapnu náročné efekty jako AA, Specular map apod. (1900x1200), počítač mi po několika minutách zamrzne. Vyměnil jsem orig.chladič na grafice za Accelero + 12"větrák(odsávající) + další 12"větrák foukající na kartu a nic se nezměnilo. Přitom v okamžiku zamrznutí má karta odhadem cca max.50 stupňů. Prosím pomozte, nechci zbytečně kupovat novou kartu, desku atp.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no tak nikdo neříká, že ti hoří grafika.. klidně to může být procesor, mohou to být ramky, dokonce i deska.. jak je na tom teplota procesoru?

btw grafiku od Catalyst určitě nemáš ;) Catalyst je název ovladače, ne výrobce ;)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[42344] 4870

Aha, no tak ovladač Catalyst :) První mě napadlo, že to je grafika, protože jinak počítač valí v pohodě (Fruityloops a podobné aplikace náročné na CPU) a navíc jsem četl v různých fórech nezávisle na sobě, že kdo má tuto grafu a chce hrát, tak si "musí" koupit lepší chlazení, např. to "moje" accelero. Prosesor má při hraní cca do 65ti stupňů. Navíc jsem tu grafiku strčil kamarádovi do pc, abych zjistil, kde je chyba a tam sice topila, žes na ní ruku neudržel ani sekundu, ale šlapala OK. Lidi na fórech mají podobný problémy, ale jednou je rada změnit desku, jindy podtaktovat a jindy zase ovladače od Catalyst NEBRAT. Mno a jelikož nejsem profík, tak fakt nevím :( Resp. můžu nainstalovat ovladače od někoho jinýho, nebo tak něco? ..abych na to šel vylučovací metodou.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ne, ale můžeš zkusit jiné verze ovladačů Catalyst, myšleno nejnovější 10.4 a případně pokud nepomůže, nějaké starší.. ty už ale musíš googlit, nové jsou na www.ati.com

může to být nekompatibilita s deskou, může to dělat vada napájení desky či zdroje.. ono zdroj je u výkonných komponent dost podstatný - jsou náchylné na jakékoliv nevyvážené napětí atd..

toto můžeě ověřit metodou zkusení jiného kusu hardwaru.. bohužel přesně to jde určit jen těžko, pokud nevynaložíš úsilí..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobře, vyzkouším... Super a díky


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.