ATi a 6pin a 8pin?

Tak vás tu zdravim, na procesory sem fakt machr , dokonce se i vyznam v základkách a ramkách ale Grafiky ? To už vůbec ne, poslední grafika kterou sem viděl je ta moje Geforce 6800 Gs. Tak vás chci někoho poprosit o vysvětlení 6pin a 8pin zapojení do Grafiky:-) Na internetu sem našel jen jak to vypadá, vim že teďka mam 6 pin ale nevim co stim 8pin , jestli to má každej zdroj pro zapojení, nebo to neni potřeba zapojit nebo jak to vlastně je ? Díky moc, co si ještě nevymyslej:-)

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak mi prosím pošlete link jak to vypadá. Jako v grafikách se trochu vyznám, ale ve Vašem případě jsi nejsem zcela jist co tím myslíte.

Obrázek uživatele Grinder

http://www.ddworld.cz/graficke-karty/ati-hd2900pro-zabijak-v-mainstreamu...

Hned ta prvné fotka , jak leží na tý krabici, tak tam má dvě ty černý zástrčky, na 4pin a 6pin, tak bych chtěl vědět kčemu to jako je :-)

Obrázek uživatele TheALuminium

Nejsou to náhodou konektory pro napájení? :-) já s těmahle novýma grafikama praxi nemám, ale myslím, že by to mělo být ono.

Obrázek uživatele Grinder

jj sou to pro napájení , a já se stím chtěl kapku seznámit , jako jakej to má význam že tam sou dvě a jestli musej být zapojeny oboje a jestli je to napájení v příslušenství atd.. víte jak , neikde sem nic nenašel tak jestli o tom něco nevíte :-)

Obrázek uživatele TheALuminium

Jelikož jsme se s těmito kartami osobně nesetkal, tak přesně Vám to nepovím. Ani v poslední době nemám moc času na sledování nových technologií apod. navíc ty grafické karty jsou čím dál tím složitější. Ty konektory v balení mít budete, pokud nekoupíte verzi BULK. Jinak co se týče napájení, tak já sám nevím k čemu jsou dva a proč zrovna 6pin, nebo 8pin. Nejspíše je to pro různé obvodové veličiny, jakože jedno napájení je třeba pro procesor a druhé pro jiná příslušenství grafiky jako jsou paměti atd.. Omlouvám se, ale přesně to doopravdy nevím, jen můžu hádat ...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.