ASUS M2V po restartu se už nenačte systém,je vadnej HDD ?

Zdravím mám tu ASUS M2V po restartu se už nenačte systém,je vadnej HDD ? V HD Tune se tváří jako OK i v UBCD,nainstaluju W XP ,ovladače + pak k GPU po restartu to už nenajede ani připojení na net nesvítí,nejdřív jsem měl zato že to dělá vadná GPU protože ani nešla instalace a mrzlo to,tak jsem tam hodil starší a vše ok i po restartu jenže jak jsem nainstaloval ovladače nVidia a restart tak to zase nenajelo při načítání se to sekne,když Pc vypnu na tvrdo zase zapnu tak to najede v pohodě po restartu už zase ne.GPU je OK ,zdroj taky,RAM taky HDD se tváří taky OK ale typnul bych to na něj může tohle dělat deska?Když jsem zkoušel Live Xubuntu tak to najelo normálně jenže bez netu.

Obrázek uživatele Michal Čížek

deska to dělat může, jestli CPU, zdroj, RAM na jiné desce jdou vpohodě, tak ti zůstane jen základka, odzkoušej jinej disk a musí to být jasný

Obrázek uživatele Stiletos

No ten HDD je plečka,deska s jiným jela OK,bych to typoval na ten HDD jenže ten je všude OK,jinej tu už na testování nemám,jenže mě nejde do hlavy že to z Live Xubuntu nenačetlo net...Až teda nato žlutý ale je u toho OK-

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) ten disk rozhodně OK neni

Obrázek uživatele Stiletos

No tabulka ukazuje vše OK i na jiný poradně to potvrdili tak nevím...

Spin retry count je absolutne nepodstatna hodnota,pokial je status ok,ukazuje to len počet zapnuti disku,nič ine,nič to nevypoveda o tom,či po x zapnutiach disk skolabuje slebo nie,kriticky status je teplota disku,hw ecc recovered,udma crc error count ,raw read error count a podobne ukazovatele

Tady jestě jnej program Crystal DiskInfo.

Obrázek uživatele Michal Čížek

V HD Tune položka 01 a 07, seagate nějakej starší, disk se netváří jako na pokraji kolapsu, ale spolehlivej neni. K čemu vlastně skládáš tyhle stařešiny.

Obrázek uživatele Stiletos

Tak já ještě taky jedu na DDR2 na Pc který mám na hraní a pak jsem sestavoval k tv MMC jenže tahle MB má debilně udělaný sloty na RAM a ty s chladičem vedle sebe nedáš tak jsem koupil jinou MB a tuhle zase prodám + CPU,RAM,zdroj + HDD tak se to prodá líp než po částech...Ten HDD je šrot starej,malej kámoš ho někde našel když se vyhazovali z Pc ze školy a měnili HDD na SATA,takže jenom řeším jestli je ta MB ok HDD k tomu prsknu,je to stejně všechno bez záruky až to bude fuč už nechci IDE HDD ani vidět. :))

Obrázek uživatele Michal Čížek

pokud deska nemá naběháno, tak opravdu jdi po disku, co se týka LANky u Xubuntu, bude tam problém s ovladačem než vada HW, pokud ti LAN na widlích chodila.

Obrázek uživatele Stiletos

Já už nevím měl jsem tam totíž GT 430 která normálně jela než jsem tam dal ovladače respektivě nedal instalace vždycky selhala pak se to rozdrbalo,nainstaloval jsem Xubuntu vše OK kromě LAN a ani v Live to LAN nenačetlo ,pak jsem zkusil W7 taky nic při znova instalaci XP se už to nechttělo ani doinstalovat prostě se to vždy seklo,pak jsem koukal že písmenka v instalačce jsou takoví rozmázlí tak mě napadla vadná GPU po výměně za starou GT 7600 se najednou LAN rozsvítil a instalace i s netem OK ,tak jsem měl zato závada jasná GPU,ale po instalaci ovladačů který šli tentokrát nainstalovat normálně opět zásek po restartu,Live Ubuntu už ovšem OK i s netem,W XP jdou spustit jenom jednou a pak z restartu už ne ,načte se klasicky to logo projíždí ty čárky pak to zmitne,objeví se znova to Logo s těma čárkama ovšem ty už jedou zabržděně až do úplnýho záseku a to se opakuje,když Pc na tvrdo vypnu a zapnu objeví se spusti běžným způsobem a najede to jak má a vše normál,ovšem nesmí se restartovat jediný co můžu spustit je nouzák bez sítě a to najede jinak se sítí atd už ne. :mad:

Obrázek uživatele Michal Čížek

pak může být vadná i deska, ale nejdřív bych šáhnul po jinym disku

Obrázek uživatele Stiletos

No jasný jenže jinej už bohužel nemám,to možná nesouvisí ale jak jsem na tý MB jel tak mě tam skákalo to Marwel to jsem vypnul,pak chcípnulo napájení CPU to jsem taky musel vypnout jinak jsem najížděl přes F1 takjestli se to nezačíná hroutit jak dům z karet. :))

Obrázek uživatele Stiletos

Takže výměna za jinej HDD vše OK i po restartu jenom NET se nenacte, tak jsem hodil ten původní HDD a ten se načet taky a kupodivu i po restartech NET chvilku jel a po třetím restartu už nejde,dioda nesvítí, takže je asi v hajzlu sitovka,otázka proč se to už neseka ten původní a jestli to bylo tím HDD.

Obrázek uživatele Michal Čížek

jelikož je pravděpodobně LANka na základce vadná, může být nakopaný i ještě něco jiného, nyní máš systém na jiném disku, takže ten námi označený za vadný nepracuje. Pokud dáš na ten vadný disk kopírovat něco velkého, je možné, že zpomalení uvidíš.

Obrázek uživatele Stiletos

No ten SATA jel úplně v pohodě, ale bez ovladačů GPU to nenajela ta sitovka , tak jsem tam hodil ten starej IDE a ten už jel najednou taky i s netem,tak jsem párkrát restartoval a vše OK az na tu sitovku která po třetím restartu už nenajela,takže vim zase kulový co to dělalo. Akorát při startu toho původního IDE se me zdálo jako by vytuhnul při načítání plochy pak se ale rozjel......

Obrázek uživatele Michal Čížek

ten vadnejdisk odpoj a sleduj to jen na tom SATAckym, není mi jasné co má společného ovladač GPU s LAN, bud je ta LANka vadná a výpadky jsou tím normální, nebo je špatný ovladač, ale rozhodně instalací ovladače GPU ti nezačne LANka fungovat, nebo přestane.

Obrázek uživatele Stiletos

To ma společného to ze nestahnu ovladače k ty GPU a ty problémy začali už tím ze nesli vůbec nainstalovat k ty GT 430,ty k ty GT 7600 pak šli jenže po restartu to začalo zamrzat jak jsem psal
A když jsem instaloval systém s tou GT430 tak lan nesvitil a instalacka se pokaždé sekla,když jsem tam hodil GT 7600 tak se instalace dokončila a LAN začala svítit,jsem měl ze to je tou GT 430 jenže po restartu se to setkalo i s tou GT 7600,ta LAN šla si do háje jednou jela pak ne,ten SATA jsem musel už vrátit nicméně teď jede i ten IDE normálně a není vůbec jistý ze je vadnej ,me to připadá ze jde do hajzlu ta MB, chybná hláska Marcell při startu,pak error fan,potom se setkal ten systém a nakonec sitovka.....

Tak další pokus se starým HDD to najelo v četně netu s GT460 ovšem ovladače k ni prostě není možné nainstalovat,zkusil jsem doinstalovat ovladače pres Drive Boost při stahování ovladacu se to seklo ,restart a černá obrazovka,výměna za GT7600 a to samé jenom se dostanu do BIOSu,zkouška pres Live CD vse v pořádku včetně netu,takže dle mého v hajzlu ten HDD ovšem nevím proč není možné nainstalovat ty ovladače k ty GT 430 a k ty GT 7600 jdou normálně, dřív jsem na ty MB měl Visty s tou GT 430 a ovladače šli v pohodě nainstalovat,jenže se mě PC několikrát při videích na YT nebo seriál cz restartoval,tak jsem ji vyměnil za GT7600 a vše OK,může to znamená ze ta GPU konci?Stres test v Aide to projelo OK a ve Furmarku testovat nemůžu když k ni nemám ovladače, jinak v Aide vidět je ,ale ve správci je pouze VGA žlutej vykricnik a vidět tam není ,ovšem funguje protože bych jinak nic neviděl. :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.