Asus F5R a RAM

Zdravím vás a prosím o radu.
Mám notebook Asus F5R, kde je operační paměť 1GB v jednom slotu. Druhý slot byl volný, tak jsem dneska koupil druhý modul 1GB paměti. (výrobce tvrdí, že notebook podporuje 2GB RAM)
Obě paměti jsou DDR2 667 MHz. Ale když tam přidám tu druhou, nic se nestane. Systém (ani BIOS ani Memtest) tu pamět prostě nenajde. Myslel jsem, že je špatná, tak jsem vyndal tu původní a nechal jen novou a funguovalo to. Takže ta nová paměť by měla být OK.
Dokáže mi někdo poradit, kde by mohla být chyba?
Díky za každou snahu!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkus test - vyndej původní a místo ní dej novou, pokud nepude, je jasná vada paměti..

Obrázek uživatele Mulder

JJ, to jsem zkoušel jako jednu z prvních věcí. Obě paměti samostatně fungovaly.
Nakonec jsem to vyřešil. Sice ne úplně elegantně, ale mám 2GB Ram a jsem spokojen. Prostě jsem koupil ještě jednu novou gigovou paměť a mám teď dva nové moduly a funguje to.
Chyba byla patrně v tom, že i když ta původní a nová byly parametrově identické, tak prostě stejné nebyly..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, mohla to být nekompatibilita, ale skoro vše se dá nakombinovat s tim, že to bdue mít stejný výkon a vlastnsti, jako ten modul, který to má nejslabší.. pokud třeba ta nová byla na voltáž 1,66V a ta stará 2,00V, tak se nezapla, protože to dávalo 1,66V a když byla sama nová, takt o dávalo 2,00V, jde ale o spekulace, tzo by si musel napsat přesné specifikace obou modulů a nejlépe i notebooku


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.