asus 4870 (*VYŘEŠENO*)

Zdravim vsechny,potreboval bych trosku poradit koupil sem Grafickou kartu 1GB DDR5 (3600MHz), ATI Radeon HD 4870 (750MHz), PCIe x16, CrossFire, 256bit, 2xDVI.\po zapojeni grafiky a zapnuti pc se ukaze cervena hlaska: you have not connected one for you video card power conectors to the power supp ly.pleas refer to the settings started guide for proper hardware instalation.ZApojene to mam spravne,zkousel sem to i v jinem pc a dela to same.MAm 400 wattovy zdroj,windows 7 32.Prosim o radu jestli to taky nekomu delalo,nevim jestli je slaby zdroj nebo mam aktualitzovat bios,nebo co ja vim.Dik moc za radu,fakt si nevim rady a ani lidi v okoli:)MAil:bazz1@seznam.cz

Obrázek uživatele tatik

Na mail se neradí.

První, co mě napadlo, bylo, jestli je správně připojeno napájení karty.

Obrázek uživatele Reverus

Takže máš asi tuto grafickou kartu měla by to být ta samá že ?
http://www.alza.cz/asus-eah4870-2di-1gd5-d168493.htm
No jinak ti to píše neco ve smyslu že Není karta připojena a at se podíváš a zapojíš to správně podle příručky ! no mohl bych vědět tvou základovou desku ! prosím !
Máš tam určitě rozhrání PCI Express x16 verze 2.0 nemáš třeba PCI Express x16 verze 1.0 a nebo potom je také možné že nemáš 256-bitovou zběrnici ! že tvoje základní deska podporuje třeba jen 64 nebo 128 Bitů moc se v tom neviznám možná tady plácám nemysli ale kdyby jsi mi napsal název své základové desky tak se možná dozvíme víc !

Obrázek uživatele Reverus

tatik wrote:
Na mail se neradí.

První, co mě napadlo, bylo, jestli je správně připojeno napájení karty.

No myslím si že v tom problém nebude tato karta nemá myslím napajení vedené do zakladové desky !

Obrázek uživatele Reverus

Dobře dobře nepůjdem se rači podívat na tu moji ramku :D

EDIT by TOBiAS: citace posledního příspěvku netřeba, použij tlačítko Odpvědět. neuháněj v cizích tématech pro sebe :P dostane se i na tebe

Obrázek uživatele Bazz

Muzete mi nejaky rozumny zdroj poradit za rozumnou cenu?jinak velice dekuji za radu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To Reverus: ano, plácáš nesmysly ;)
podpora sběrnic pamětí je pouze mezi čipem karty a jejími pamětmi, dále se to nešíří..
karta je kompatibilní s PCIe 16x 1.0
hláška říká, že karta nemá připojena jeden z konektorů externího napájení (ty černé kostky na fotce vpravo nahoře)
karta má napájení jednak z desky a protože toto je málo, má ještě navíc dva konektory "externího" napájení.. ty se připojují ke zdroji..

To Bazz: ano, může to být slabými zdroji - na jakých zdrojích jsi to zkoušel? (značka, model, výkon), oba měly dvojici 6tikolíkových kabelů? nebo jsi použil redukce ze čtveřice 4kolíkových kabelů? můžeš mi udělat fotku, jak to máš v počítači zapojeno?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

toto bylo v baleni,zapojil sem to tou redukci co k tomu byla.Nemyslim si ze sou potreba dve,to by podle me bylo v baleni.Me ze zdroje nevede ani jeden 6ti kolik.Mam eurocase 400 watt zdroj,ten druhy na kterem sem to zkusel byl taky 400 watt,znacku nevim,.Silnejsi zdroj sem nesehnal na zkousku.Zapojene to bylo tim kablikem z baleni,druhy konektor zustal prazdny a i kdybych mel jeste jednu tu redukci na ctyrkolik tak uz to nemam kam zapojit protoze mam vse obsazene.Zdroj ma malo 4 konektoru,zapojen je jeden hdd,dvd a do karty vedou 2.Takze asi koupim silnejsi zdroj se dvema 6kolikama a uvidi se

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

uvidí se stoprocentně :) ten nezapoejný konektor je problém - kdyby to karta nedetekovala sama, tak by většinou běžela ale při zátěži, kdy by potřebovala víc, by nejspíš došlo k zamrznutí počítače, pádu, vypnutí, restartu, nebo jen záseku obrazu a vypnutí grafiky..

samozřejmě ten EuroCase je nanic.. i tak by bylo potřeba, aby každý 4kolík byl na samostatném kabelu a ne na jednom drátu.. takový postrádá smysl..

kup nový lepší zdroj, Fortron Black Power 450W

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

A bude stacit zdroj 450 watt?At to nedela to same:)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

kvalita toho Fortronu za 1600 se nemůže rovnat s kvalitou toho EuroŠmejdu za 600 :) Eurocase byl schopen podat nanejvýš 300W a ze sítě vzít i přes 500W.. tenhle ze sítě veme taky 500W, ale do počítače dodá opravdu i přes 450W.. utahl by tvoji sestavu třikrát :D

Obrázek uživatele tatik

TOBiASi, koukni na můj odkaz, najdeš tam systémové požadavky.
Já bych přitlačil. 450W se může ukázat jako málo. Otázkou zůstává samozřejmě kvalita zdroje a to, co všechno potáhne.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

celý počítač se bezproblému vejde do 350W.. počítač s HD5870 a Phenom II X4 965 veme 380W..

ale určitě není problém vzít 550W verzi, víc nemá smysl.. ten Black Power má rezervu až do 500W, tedy ne permanentě, ale semtam utahne i víc, než 450W..

a hlavně ta kvalita zdroje vše ovlivňuje, ten EuroŠmejd by nad 350W nedodal..

Obrázek uživatele Peca

JJ souhlas, 450W bude stačit. Když už bude nový zdroj, tak omrknout jestli má 2x6pin na grafiku, aby se nemusely řešit zase redukce. Sic to přes ně jede, tak to jsou zbytečné kabely navíc. Ten Fortron je dobrý.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

dnes sem koupil novy zdroj
http://www.alza.cz/zdroj-xilence-power-580w-d104069.htm
Vse bezi jak ma,zadny problem:)´
Diky za pomoc :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jen jsi si zrovna nejkvalitnější značku nevybral.. jeho wattáž je sice dostatečná pro tvůj systém, ale reálně taky přes 450W nedá.. je to něco jako eurocase s červenym větráčkem a většim číslem.. u těchle zdrojů se dá počítat nanejvýš s 60% výkonem, než je duvádaný a s max 60% účinností.. ale když si nepřiplatíš za kvalitu, tvůj problém ;) já už bych si NIKDY něco akovéhoto obyčejného a neověřeného a "neznačkového" nekoupil.. nejsem dost bohatý, abych si kupoval levné věci, ale ono na to časem také přídeš, až budeš muset tenhle zdroj nahradit..

mohu uzamknout?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

jj muzes uzamknout.diky