Asrock prkno Z170 vs Asus B150 co je lepší volba?

Zdarec chci kupovat MB,CPU a RAM (2x4GB) čekám na ZEN ovšem když to neklapne beru Skylake (kvůli podpoře W7).Vemu i5 možná i i7 non K jenom nevím ohledně prkna jako ověřená kvalita Asus B150

https://www.czc.cz/asus-b150-pro-gaming-intel-b150/184444/produkt

mě napadla jako první,ovšem za tu cenu je už Asrock Z170

https://www.czc.cz/asrock-z170-pro4-intel-z170/176851/produkt

Z nepotřebuju ale za stejný prachy nekup to,osazení co jsem koukal tak Ok kvalita ovšem recenze zahraniční tak všelijak a u nás žádný krom jednoho člověka co Asrock všude chválí.Tak abych si pak nenaběhnul,dřív Asrock žádná sláva vím že High end má špičku ovšem tohle taková střední třída za dobrý prachy....
:-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Každá podezřele levná deska bude mít nějaký háček, ale to poznáš až dlouhodobě. Proto se dlouhodobě držím stejné řady jednoho výrobce, se kterou mám dlouhodobě dobré zkušenosti, konkrétně ASUS. :)
Za desku se nebojím připlatit adekvátně k procesoru, takže mě vždy pobaví, když někdo cpe Core i7 do B150 chipsetu. Je to jako dát do Octavie motor z Ferrari - taky to bude jezdit, ale.. :)
Stejně tak ti silně nedoporučuju stavět nový počítač na W7. Nevim o tom, že by na Kaby Lake neběhaly W7.
Ale na to se neptáš. :) Z levnějších desek bych asi volil MSI Gaming M3, v nejhorším Tomahavk dle recenzí taky nevypadá špatně. Chceš-li to ždímat s i7, měl bys dát lepší podvozek.

Nehledě na to, že bys měl počkat na AMD. už jenom měsíc. :)

Obrázek uživatele Stiletos

Tak jsem změnil názor Skylake nemá smysl když stojí stejně a o krapek horší než KL i za cenu že tam budu muset narvat W10 který nechci,jinak ohledně tý podpory W 7 tady,AMD teda názor změnilo nakonec u ZENU.

http://www.cnews.cz/kaby-lake-a-zen-podporujeme-jen-pod-windows-10-potvr...

Jako čekám na ZEN ,ale už vybírám alternativu když bude stát za prd,RAM už musím koupit teďko raději než je opět zdražej,akorát pořád nevím jestli má smysl 16GB nebo stačí 8GB,otázka jestli u her co maj vyšší nároky jsou hry sprasený nebo nároky všeobecně rostou na RAM-

https://www.czc.cz/crucial-ballistix-sport-lt-16gb-2x8gb-ddr4-2400/16855...

Ohledně prkna mno Asrock je kvalitně osazenej a ne tak reklamovanej jako konkurence,takže jde spíš jestli ho někdo nemá aby se podělil se zkušenostmá,nicméně když bych bral KL tak prkno nejspíš od GB kvůli PCI kterej potřebuju,eventuélně MSI.Asus má prkna bez PCI a tam kde je tak jsou nějak odrbaný na chlazení co jsem čučel.Viz předběžně sestava takhle když ZEN neklapne. :))

https://www.czc.cz/73bo61erm2jam8ibkm6rrdvnjg/seznam

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Musíš-li vybrat paměti teď a nechceš-li aby byly brzdou pro..cokoliv, tak tyhle. Při těch cenách 16GB určitě.
https://www.czc.cz/corsair-vengeance-led-white-16gb-2x8gb-ddr4-3200/1947...
K čemu PCI? Cokoliv do něj dáš ti na W10 asi taky nepojede. :D

Obrázek uživatele Stiletos

Tak taktovat a honit MHz nebudu,navíc jsou vysoký a jelikož jedu na vzduchu tak by to mohlo vadit.Jinak mám zvukovku za dva litry a novou kupovat teda neců,co koukám tak ovladače jsou pro Xonar D1. :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

škoda žes nekoupil PCIe verzi toho Xonaru..

Obrázek uživatele Stiletos

Já jí mám za 700 stovek z Aukra ,ale škoda brát novou když jede jak má.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Škoda se kvůli ní držet zpátky. Kor když ASUS má na desce integrované velmi dobré zvukovky.

Obrázek uživatele Stiletos

Tak oni maj všichni kvalitní zvukovky ovšem otázka jak si ta pidi na MB obstojí proti tý dedikovaný ženu to přes Denona stereo repro tak si nechci zvuk hnojit. :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak to jo! Zkusil bych jí prodat a koupit adekvátní PCIe. Jinak zkusíme vybrat desku s PCI, což mě vrací k Z170A Tomahawk.

Obrázek uživatele Stiletos

Jako uvidíme zatím koupím ty RAM dneska objednávám a pak co bude s tím ZENEM,samý spekulace a čert ví co z toho vyleze tak snad budou stát ty 6/12 za to a cena bude kolem těch 7 ,nebo něco jako konkurence tý i5 ,jestli vylezou jenom s těma 8/16 drahejma tak holt přejdu na intel protože čekat zas na ty 4/8 buhví jak dlouho o ničem.

Jinak nějaký výhrady k tý GB hore KL ? Taktovat nehodlám takže nějaký prkno kolem těch 3,5 nemusí bejt nutně Z který nevyužiju,v původním dotazu jsem jí jenom postnul kvůli ceně jako ty b prkna. :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jasně že může bejt gigáč. Já osobně bych šel pouze do Z chipsetu, stejně jako X na AMD.

Obrázek uživatele Stiletos

jako jo pak to tu ještě skonzultuju až to bude aktuální zatím dík za názor.

Obrázek uživatele Stiletos

Jako dneska jsem objednal těch 16GB Crucial,pokud KL tak viz odkaz na sto procent,takže uvidíme co proti tomu nabídne Ryzen rozpočet je max co dám ,zvukovku zatím hold oželím a pak pořeším dodatečně,ta tabulka běhá po netu ale vůbec není jistý jestli to není nějakej fake. :-)

https://www.czc.cz/73bo61erm2jam8ibkm6rrdvnjg/seznam

Obrázek uživatele Stiletos

Tak dneska jsem si pro ně byl za 3084Kč a už je cena o dvě stovky vyšší než za co je mám tak z tohoto pohledu alspoň Ok i když co stáli mno... Jinak všude na netu a videích se chrochtaj že prej made in US a co přišli mě jsou China takže doufám že to bude stejná kvalita i kldyž to stejně všichni ostatní taky sypou v Číně. :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No a už jsi viděl https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/european_pricing_for_amd_... ?
Nebyl jsem daleko, 16K lze očekávat za nejvyšší model. Intelu nezbývá, než udělat nějaké lepší procesory.. :)

Obrázek uživatele Stiletos

nj to je ale balík prachů ty 8/16 co se zase spekuluje tady tak určitě za 9 lepší i7 než ten 6/12 za stejný prachy jestli to bude tak.4/8 budou zas buhví kdy.

http://www.svethardware.cz/evropske-ceny-procesoru-ryzen-dle-spanelskeho...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ne, čtyřjádra nejsou zajímavá. Chceš výkon minimálně na úrovni i5-7600

Obrázek uživatele Stiletos

No tak potom jasně 6 jádra na 8 járo už nemám a cena vs Intel,ale jestli chtěj konkurovat musí bejt krapek nižší, cena 7500 a 9000 Kč tomu moc neodpovídá i když zase jenom spekulace.Se na to vyse... a dokonce měsíce nezapnu komp než vylezou na trh. :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud budou tyto ceny pravda, tak bude výrazně levnější než Intel..jako byl vždycky.
A už jenom z logiky věci může, protože AMD stojí výroba 8-jádra polovinu co Core i7, protože neplýtvají křemíkem na zbytečné IGP. Nehledě na podstatně vyšší výtěžnost. Takže uvidíme. :)

Obrázek uživatele Stiletos

No nevím 6 jádra dlabu půl roku čekat zase nehodlám,takže to je Ryzen 7 1700 vs i7 7700 A zatím se kloním spíš k Intelu kterej bude lepší na jedno jádro,16 vláken je mě absolutně k ničemu.Čekám už spíš jenom jestli nespadne cena Intelu o něco níž že bych vzal ten K,možná i jetej když na něco kápnu. :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Single-core testy zatím v ruce nemáme, ale v multicore testu je osmijádro 1800X srovnatelné s osmijádrem 6900K na zhruba srovnatelné frakvenci, což může naznačit, že výkon/takt (IPC) je dosti srovnatelný a tedy i výkon/core bude srovnatelný.
AMD dohnalo ztrátu na Intel á i7-7700 tak ve výkonu na jádro ujíždí jenom díky vyšším frekvencím, které na AMD jistě také půjdou popohnat.
A v roce 2017 už je přinejmenším rozumné věřit, že budoucnost je multi-vláknová. :)

Obrázek uživatele Stiletos

Jako jo jenže pak proč nevzít tu i 7 4/8 která stačí taky a je levnější a zajetá v četně prken,navíc co koukám tak prkna B350 mě přijdou nějak odrbaný když porovnám s H270 ten MSI Tomahawk za stejnou cenu u Intelu..Pak ještě ty první nemusí bejt Ok ale až druhý revize jenže to je zase X měsíců navíc .....

http://www.rueducommerce.fr/Composants/10-Carte-Mere/19868-Socket-AM4.ht...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.