Asrock g41c-gs a paměti DDR 3

Čavec tak mám další problém mám tedka základovku Asrock g41c-gs která podporuje paměti DDR2 i DDR3 doted jsem v ní měl kingstony DDR2 800Mh 2x2Gb.a šlapaly parádně. No ted se ke mě dostaly kingstony DDR3 1333 Mh 2x4Gb které jsem tam dal a ty staré samozřejmě vyndal,jde o to že počítač s nimi sice běží ale nenaskočí obraz na internetu jsem se dočetl že na tyto paměti musí deska běžet v overclocking mode ,jen nevim jak přesně na to. do biosu sem koukal ale na na moc sem nepřišel mohl by ste mě někdo navést jak na to???prostě poradit je mi líto ty DDR3 nezkusit!!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Přečti si manuál k desce, protože já ji nikdy neviděl a netuším. Někde tam bude mechanický switch, v manuálu se ale určitě dočteš jak to nastavit... :)

Obrázek uživatele Gregys

Jo jo měl si pravdu jako vždy vše sem udělal ale stejně se to nepodařilo koukal sem na stránky výrobce desky a tyhle paměti nejsou v podpoře no nedá se nic dělat!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tzn deska je kategoricky odmítá? To od ní není vůbec hezké... Ale co se dá dělat. nekupuj levné desky abys ušetřil pár korun. :)

Obrázek uživatele Gregys

přesně tak prostě je nechce ale desku sem kupoval jako náhradu za starou porouchanou asi jedinej asrock dělá ještě desky na socket 775 takže tak prostě budu muset začít koukat po novym kompu asi!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ještě můžeš zkusit přeflashovat bios na nějakou novější verzi, případně alespoň pro sich zkusit ty ramky jinde, resp zkus to ještě znovu - a jen s jedním modulem pokaždé v jiném slotu.
Případně ještě dej staré a koukni do BIOSu, zda vše co se týče pamětí máš na AUTO, a pak tam dej DDR3.

Obrázek uživatele Gregys

Tak do flashování biosu sem se radši nepouštěl,ale jinak ramky běžely v jinym kompu parádně jen ne v tom mym!No a nakonec sem je teda vrátil ve 14 denní lhútě eshopu!Každopádně moc děkuju za rady čavec!


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.