AMD Vishera FX- 6350 přetaktování

Zdravím potřeboval bych vědět jak přetaktovat tento procesor abych z něho vytlačil co nejvíce. :) děkuji

procesor :AMD Vishera FX- 6350
základní deska : ASUS M5A97 R2.0 - AMD 970

Obrázek uživatele Stiletos

Quote:
abych z něho vytlačil co nejvíce

Tak na to nemáš MB,otázka taky co máš za chladič CPU. :))

Obrázek uživatele weendup

chladič : Gelid Solution Tranquillo - revize 3

Obrázek uživatele Stiletos

Chladič taky nic moc,nevím tam by možná stačilo přidat alspoň točák navíc jestli to jde,ale když budeš taktovat co to dá nemusí to vydržet ta MB a záruku ti neuznaj.

Obrázek uživatele weendup

no na chladiči mám 2x točák a pokud to mb nemusí vydržet tak to asi nic no :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tranquillo je dobrý chladič, tady se kousek nahoru posunout můžeš.
Co přesně tě však zajímá? ASUS tam má nějaké auto-oc utilitky, ty můžeš zkusit. Případně pak nejsnazší taktování (hned po pokusu o odemčení dalších dvou jader) je zvedání BCLK - základní frekvence. Zvedej ji o 1 MHz per krok a po každém zvednutí proved zátěžový test nejlépe ve wPrime. Pokud to nespadne, můžeš pokračovat. Neustále je však třeba sledovat teploty, třeba v HWInfo32, aby teplota procesoru nepřesáhla 85°C - pak riskuješ poškození.

Obrázek uživatele weendup

no prostě bych chtěl navýšit frekvenci dál nevím co jde zlepšit :D no zkusím ty utilitky do manuálního taktování atd se radši pouštět nebudu :D

Obrázek uživatele Stiletos

Jedna věc co máš k tomu za GPU ? Taktování je tak pro hračičky co honěj benchmarky, bo výkon většinou stačí v pohodě i bez taktování. :-)

(věc druhá jestli o tom nic nevíš tak bych se v tom nehrabal,buď rád že ti Pc jede jak má obzvlášť když můžeš jenom z lehka bo na nějaká Max nemáš prkno, poradny jsou plný těch co to rozdrbali a už nebyli schopný to vrátit do původního stavu.) :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zas tak blbý prkno nemá a chladič dobrý. Samozřejmě míra přetaktování záleží I na kvalitě napájecího zdroje.
Kámošovo FX6300 jsme lehce poladili z 3500 na 4400 MHz, byť na troche lepší desce.
V případě FX6300 nejde ani tak moc o grafiku, protože dokáže přibrzdit skoro všechny grafiky... :))

Obrázek uživatele Stiletos

Jako s tím brždění grafiky, respektivě že ta GPU nejede na svoje max je plnej net hlavně u AMD,k Athlon x4 640 jsem měl GTX560 a to bylo všude ta karta nejede na svoje max atd,pak jsem vyměnil za GTX770 a Crysis3 kde jsem jel na střední, jedu teď na ultra,nějaký honění benchmarků mě nezajímá.Jak všude čtu každej koupí GPU a jenom honí FPS a řeší proč to či ono místo toho aby hrál.Teď čekám na ZEN tak se uvidí,nový hry stojej za vykuř tak s tou GPU si vystačím ještě hodně dlouho,když nechcípne :))

Neříkám že má špatný prkno ,ale taky nemá nějaký na ex taktování což chtěl,takže otázka na kolik to vytočit aby mu po čase nechcípla,což nevím jak odhadne když mu na nějakých taktech co sá stabilně mu to pojede nějakou tobu a pak třeba šlus,na taktování si měl koupit 990,neříkám že to prkno to třeba nevydrží ,ale je to na vlastní riziko,takovej taktovačů už bylo co pak zaplakali. :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jako jasně, zázrak nemá, ale taky na tom nepojede 24/7 OC, takže pohoda.

Souhlasím že nové hry jsou o ničem. Vystačím si pořád s Rise of Nations a Heroes III, hlavně že mám R9 290. :)) Na ZEN jsem taky zvědavý, ale I kdyby udělali zázrak, pořád mají sto let starý výrobní process proti 14nm Intelu a to je položí. Výrobně dražší čipy prodávají levněji... :(

Obrázek uživatele Stiletos

Uvidíme no už obměnu potřebuju a zprasenej ohejbající Skylake nechci,mám celkem slušný robustní chladiče a riskovat zda povolí či ne nehodlám.Kdyby byl výkon mezi i5 a i7 jak se spekuluje,tak jasná volba. :-)

Obrázek uživatele weendup

zdroj : Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W OEM
grafika : MSI R7 370 2GD5T OC, 2GB

ale jak čtu tak se radši na to vyseru a nechám to tak jenom mě prostě zajímalo jestli by ten pc dal ještě větší výkon no :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No s 370tkou fakt není brzda proesor... :))

Obrázek uživatele weendup

a ješte bych se chtěl zeptat kamarád má skoro úplně stejný pc jenom tam má tudle grafiku https://www.czc.cz/seasonic-s12ii-620-620w/75373/produkt asi blbá kombinace co ? :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No to má o dost lepší a přetaktovat processor by mu FPS navýšit mohlo.

Obrázek uživatele weendup

no byl jsem právě u něho a díval jsem se přes AMD OverDrive™ Technology na stav procesoru a todle to ukazuje jenom při zapnutém pc https://ctrlv.cz/shots/2016/08/24/1PAt.png :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.