Aky zdroj pre zostavu

Dobrý deň. Prosím vás o radu. Chcem si postaviť novú zostavu pre domáce použitie (aj hry) a neviem aký zdroj by bol pre ňu vhodný. Plánovaná zostava:

CPU: Intel Core i5-3570K
MB: MSI Z77MA-G45
RAM: 8GB DDR3-1333MHz Kingston CL9 kit 2x4GB
HDD OS: 120GB SSDNow V300 Kingston SATA3, 2.5" 7mm, kit
HDD DATA: 1 TB WD Green
VGA: AMD Sapphire HD7870 2GB (256) aktiv
DVD: DVD-RW LG

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ověřené tu máme zdroje Fortron Black Power 500W, který by té sestavě měl s klidem stačit. Pokud plánuješ do budoucna OC nebo upgrade, vem 600W verzi.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

My teda s Fortronem žádné problémy nemáme, takže tak. Black Power tu máme jako ověřený (desítky kusů). Naopak bych do téhle sestavy nedával zdroje kolem tisíce. Ty mají sice výtečný poměr cena/výkon a slušnou kvalitu, ovšem spíš do sestav do 20 tisíc. Enermax je pak jiná cenová kategorie, pokud se bavíme o těch opravdu kvalitních zdrojích.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Nic osobně proti Fortronu mam ho taky BlueStorm II 500W a šlape jak hodinky už 4 roky i když podle recenzí se tato serie moc nepovedla ale kdybych kupoval novej tak asi Seasonic kterej dělaj od levnejch až po mastný a je to záruka kvality,netvrdím že je Fortron špatnej ,ale když už kupovat novej tak ten lepší.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No Blue Storm II patřil k nejlepším a nejrozšířenějším zdrojům "střední třídy" své doby.
Ty, co jsi vypsal, naopak jsou horší oproti tomu Blackpoweru, vyjma S12II, který je na stejné úrovni. Je to asi celkem jedno, jaké značce dáš přednost, u mě je to Fortron :-) Hlavně nekupovat ty uplně nejnižší série, kam spadá třeba i Naxn.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.