acer aspire 5720ZG - zčernání obrazovky

Dobrý den,
můj notebook (starý cca 5 let) se již přes rok občas "vypne" - obrazovka zčerná, jako by byla vypnutá, avšak kontrolka zapnutí notebooku stále svítí, že je zapnutý (ne uspaný atd) a je nutné ho vypnout natvrdo zapínacím tlačítkem, ctrl alt del nefunguje.po zapnutí se objevuje, že systém byl náhle ukončen.
před třičtvrtě rokem mi v servisu vyměnili novou grafickou kartu, která tehdy přestala fungovat, ale tento problém nijak nevyřešili. dřív k černání docházelo tak 1 x týdně, nyní je to několikrát za den. dochází k tomu častěji při používání internetu a powerpointu než při užívání wordu a excelu - tedy v případě, kdy se notebook samotný sám více přehřívá, ale nijak zvlášť, často se vypne i úplně po zapnutí, kdy přehřátý být nemůže.

počítačům moc nerozumím a znovu se mi ho do servisu dávat nechce, jelikož nová graf. karta stála skoro 4000 a investovat další peníze do jeho opravy mi vzhledem ke stáří přijde zbytečné. vzhledm k tomu, že nyní píši diplomku tak je to pro mě opravdu velký problém se kterým bych potřebovala pomoci.

děkuji komukoliv, kdo by se zamyslel a poradil.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, předpokládám, že jsi ho uvnitř za ten rok nečistil, dle popisu to vypadá na klasiku vadný chipset a to opraví jen servis.

Obrázek uživatele ezali

ahoj,
no vevnitř se notebook čistil právě při té výměně karty, opravdu se pak tak měsíc méně přehříval, ale jinak nenechávám ho nikdy nějak přehřátý, vždycky ho nechám vychladnout když se mi zdá, že je na tom špatně.
nevíš, kolik by taková oprava stála, příjde mi to už že jsem do něho investovala hodně...
a také, jestli se tato vada bude stále zhoršovat?
děkuji

Obrázek uživatele Michal Čížek

výměna chipsetu ( za předpokladu, že to je opravdu chipset, vypadá to tak) je cca 3000-3500,- přesně ti to řekne servis, může to být i znova grafika, ale dle popisu spíš chipset.
A ano bude se to zhoršovat pokud to chipset opravdu je.

Obrázek uživatele ezali

děkuji za radu, asi nezbývá než doufat, že vydrží co nejdéle.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

uz jsem par takovych notebooku vratil z kremikoveho nebe, nevim odkud jste ale mohl bych vam to spravit mnohem levneji,. pohybuju se kolem prerova, olomouc, hranice, ostrava


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.