Acer 5551G - černá obrazovka

Hezkou sobotu přeji, již pár dnů se zabývám problémem, že mi z ničeho nic přestal fungovat můj Acer Aspire 5551G - je již po záruce
-> koukal jsem se na jízdní řády, pak jsem ho uspal a iuž se neprobudil

rozebral jsem ho tedy, jelikož jsem chtěl vyndat CMOS a zkusit reset biosu, nicméně má už CMOS přidělanou k motherboardu, tak jsem ho alespoň vyčistil a zase dal dohromady, zkusil jsem ho opět zapnout a stále nic, je nějaká jiná možnost, než že odešla deska ? jediné co jsem vypozoroval, že reaguje na CD v mechanice - a to i v externía když mačkám při startu fn+esc, tka z něj zkouší něco natahat -> je to utilita na reset biosu, nicméně se mi asi nepovedlo ho správně vysmažit...

Za každou radu děkuji předem -Petr

Obrázek uživatele sasha.cz

Je úplně mrtvej, nebo nenajede win?

Obrázek uživatele petapl

úplně death.... :) kdyby jen nenajely win by to byla prd*l ... :D
no napadla mě ještě RAMka,ale přijde mi nepravděpodobný, aby odešly obě dvě :)

Obrázek uživatele sasha.cz

Když připojíš nabíječku, svítí dioda nabíjení?

Obrázek uživatele petapl

jj baterku to nabíjí :) a i se změní z oranžový na modrou, když je nabito ;)

Obrázek uživatele Michal Čížek

pak to nemusí být komplet deska, třeba jen nesvítí podsvícení LCD, když ho zapneš, problikává aktivita disku? Nebo něco co by značilo, že win nabíhá, ale jen nezobrazuje? Zkus připojit externí monitor.
Jinak pokud na desce něco odešlo, bude to pravděpodobně chipset, nebo GK. Pokud je nějaká aktivita v cd mechanice pak chipset vadnej nebude.

Obrázek uživatele petapl

na exteráku nic, disk nic - v jinym kompu OK ...
-> v mechanice to roztočí CD a chvilu to něco dělá, pak nic...
-> v externí mechanice - roztočí CD chvilku ančítá, pak se přestane točit...

když vytáhneš disk, také nezačne nabíhat?
co znamená v jinym kompu OK, jako disk, že se načte?

Obrázek uživatele petapl

nezačne :) -> disk v jinym noťasu normálně najede win 7

tím víš, že diskem a systémem to není. Zjisti jestli s připojenym diskem ukazuje aktivita disku při nabíhání systému, nějaká kontrolka by měla blikat nepravidelně po celou dobu nabíhání systému.

Obrázek uživatele petapl

disk se točí, nicméně nic nebliká, nesvítí, jen diody, který svítěj jakože je to zaplý... :)

Pak už jedine servis

Obrázek uživatele petapl

tak co se dá dělat no... :)

řekl bych, že bude něco s chipsetem, nejspíš upečenej. Některé servisy dělají diagnostiku zdarma a navrhnou cenu, pak se lidi rozhodují

Obrázek uživatele petapl

jj

Obrázek uživatele viteknovak

Zdravím, tak mě to také postihlo. Úplně ten samý problém. Můžu se zeptat, jak jsi problém nakonec řešil? Díky! :)

Obrázek uživatele petapl

Neřešili :) Vypadáto buď na desku enbo chipset a asi se finančně nevyplatí to dávat na servis...

Tak jsme na tom stejně. Problém s mrtvou obrazovkou se podle různejch jinejch fór objevuje docela často, ale asi z jiných příčin. Pak se to dá vyřešit takhle:

http://www.youtube.com/watch?v=iHkGkw9EE8c

http://www.youtube.com/watch?v=0OkAwxcJ1Ms

Obojí jsem zkoušel a nic. Ale tak... Za zkoušku nic nedáš, zabere to tak 10 minut. Co noťasem jsem se už rozloučil, teď už řeším jen to, jestli z něj půjdou nějak vytáhnout data. Nevíš jak?

hele tak je po problému. Vůbec to nechápu. pořád jsem to zkoušel, pořád. pak jsem se naštval, nastartoval ho, nechal ho asi půl dne jen tak běžet na prázdno (dělal přesně to co jsi psal), pak jsem k tomu přišel, byl úplně rozžhavenej. vypnul jsem ho natvrdo, pak zapnul a hle - naskočily windowsy, spustil se jako by se nic nedělo - dokonce byl ve stavu, jako by se probral z hybernace (byl i puštěný prohlížeč, nějakej program atd.), přitom jsem ho asi tisíckrát vypnul držením tlačítka, vyndaval baterku apod.

Takže se potvrdilo co psali i ostatní - pár dní na notebook nesáhli, pak přišli a bylo po problému. Tak to nevzdávej a čas od času to zkus :)

jo mimochodem, nevim jestli to má s něčim souvislost, vůbec počítačům nerozumim, ale během toho co jsem ho nechal puštěnej byla v USB flashka s biosem pro 5551G (http://support.acer.com/us/en/product/default.aspx?tab=1&modelId=2166) a byla vyndaná baterka, i při tom úspěšnym zapnutí. Ale fakt nevim, jestli zrovna tohle něčemu pomohlo.

Obrázek uživatele petapl

zajímavý :)) hele ten bios na flashku jsi pojmenoval zg5ia32.fd ?

btw. v týdnu si ho ještě jendou vezmu a dokud nenajede bude zapnutej hajzl xDD

tak to dej vědět, to mě zajímá

sorry za prodlevu. Ano ano, takhle jsem to prejmenoval, to je nutny. Zkousel jsem pred tim flashku formatovat jak na FAT, tak i FAT32, i kdyz netusim, jakej je v tom rozdil - jen jsem cetl, ze to hraje roli. Ale hlavne si nejsem jistej, ze ta flashka pomohla. Podle ruznych navodu je signal, ze ten notas s tou flashkou pracuje, ze na ni blika dioda - to ta moje vubec neblikala. Ani se pak neobjevil bios, proste sem ho po tech par hodinach natvrdo vypnul, zapnul a nacetly se rovnou windowsy.

Obrázek uživatele petapl

no tak dneska běžel hajzl celej den a prd... no a zkusím to ještě jednou (zkoušel jsem tam načíst utilitu pro reset biosu FN + ESC) nicméně to asi nepomohlo :) takže ještě zksuím jen dát na flashku a pustit znovu

mě FN+ESC taky vůbec nereagovalo, zkoušel jsem asi milion různých kombinací. Na flashce jsem měl dva soubory, "flashit" a ten zg5ia32.FD, před tim naformátovaná na "FAT". Z noťasu vytažená baterka. Ale jak jsem psal... dioda na flashce neblikala, tak pochybuju, že s ní ten noťas pracoval.

Tak problem se uz dvakrat vratil, pokazdy se to nastesti po par minutach podarilo rozchodit. Ani nevim jak. Hybernaci uz to nebylo, ntbk byl normalne vypnut. Aspon sem si zazalohoval data a do budoucna uz s nim moc pocitat nemuzu...

Obrázek uživatele petapl

je to opravdu zvlášní, nicméně to funguje xDD teď flashuju bios, jelikož to po každym vypnutí udělá tu samou chybu - zčerná a až po 3h to jde zapnout -_- no nicméně přeinstlauju win a takovýhle věci a uvidíme co se stane, určitě dám vědět, je to celkem Hardcore :D

Obrázek uživatele petapl

tak po flashi biosu -> černá obrazovka, hard reset s FN+esc a najelo to s updatovanym BIOSem ... tak uvidíme co dál, záloha a reinstal to jistí

no tak to jsme na tom stejně. windowsy bohužel nepřeinstaluju, měl jsem jen OEM verzi, ale určitě mě zajímá, jestli to pomůže. Tak držim palce

Obrázek uživatele tomas131

Povedlo se v flashnout ten bios? Mne ta zlratla Fn + Esc nejede... Diky za odpoved

Obrázek uživatele petapl

Tak já jsem došel takto:
-> stane se problém ?
=> vypněte notebook, zapněte nechte aspoň 5 hodin běžet nic nemačkejte :)
-> už uběhl čas ?
=> vypněte notebook a znovu ho zapněte
-> Naběhl notebook ?
=> přes windows flashněte bios
-> Nenaběhl ?
=> opakujte postup od začátku a nechte ho déle zapnutý

nicméně přeinstaloval jsem systém, flashnul bios, ale když notebook vypnu, tak se problém opakuje :D takže prostě nevypínat -_-

hmmm pak to nemá nic společnýho s tím problémem, já bych to viděl na vadu chipsetu.

Obrázek uživatele terryjohn

uz jste nekdo vyresili tento problem?ja ho mel pred pul rokem a poslal sem ho do servisu,oprava grafickeho subsystemu za 4800 a po pul roce opet to same..cerna obrazovka a nic se nedeje!!!!!

Obrázek uživatele Kosta

hele mam hp pavilion dv6 a taky z niceho nic mi prestal jit problikavaj mi diody na kapslok a num lok a cd rom funguje I hadr se toci I v jinym kompu funguje a kdyz sem nota rozebral uplne do posledniho sroubku a vindal zakladovku odpojil obrazovku a zase dal dohromady tak porad jedna a ta sama chyba skousel sem ho zapnout y bez ramek a normalne to hlasy ze tam nejsou trikrat pipne a pak chvylku nic a pak znovu a vazne nevim co stim delat vyskousel sem uplne Vsechno co umim a porad nic tak jestly ste nekdo prisly na to jak to dat dohromady tak my pls. napiste jelikoz vazne nevim co delat a do servysu se my moc nechce davat :) tak jestly ste na neco prisly tak my napiste nejlip na e-mail anderlemichal@seznam.cz nebo piste tady dik

Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.