9800 GT - kod chyby 43 a vyvstale artefakty

Dobry den, pri snaze "nahodit" jednu graf. modifikaci do hry (jednalo se o Doom3 a mod NGT) po jeho aplikaci na chvili zcernala obrazovka, posleze se samovolne zrestartoval PC a od te doby me jak pri spusteni ci zrestartovani PC hned na obrazovce co jsou vypsany technicky parametry, tak posleze i v samotnych windows se objevuji nepekne zelene a jine artefakty, podival jsem se do Spravce zarizeni a je s timto nejspise problem s mou graf. kartou (9800 gt), kod chyby 43 a po vyhledani reseni ve zminenem okne to vypsalo ze "nelze nacist software ovladace". Zkousel reinstaloval ovladace ke gk (vc. nejnovejsich), obnovu systemu, nicmene nic muj vyvstanuvsi problem nevyresilo a z toho co jsem googlil na zahranicnim netu nejsem s timto problemem sam, na nekolika mistech je dokonce uvedeno, ze se timto graf. karta nejspise v podstate oddelala (at uz prehratim ci necim podobnym) Tak se chci zeptat co si o tomto myslite, zda-li se domnivate ze by s ni jeste neco slo delat (spravit) a nebo nezbyva nez zakoupit gk novou (coz jsem ostatne mel v nejblizsi dobe v planu, byt puvodne ne jeste takto brzo)? Za pr. odpoved predem dekuji PS: Otevrit nvidia control panel tez nejde, stejne jako nejde nastavit moje defaultni rozliseni ktere jsem doposud pouzival tj. 1680x1050, samozrejme nejde ani spustit zadna z her.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Vypadá na poškozenou grafiku ty artefakty... Můžeš hodit grafiku do jiného PC pro ověření?

Obrázek uživatele Frater Omega

Bohuzel, tu moznost u sebe v okoli u znamych nemam, nicmene z toho co jsem podrobneji procital cca 20 odkazu pres Googla to tak skutecne v souvislosti s "9800 gt a code 43" vyhlizi... Lidem nepomohly ani reinstaly OS, stejne jako me reinstaly ovladacu, obnovy systemu apod - proste jakekoliv 3D je mrtvy (funkce aero tez nefunguje). Snad kdosi doporucoval pro me tezko uveritelny pocin jakesi "peceni" karty, nicmene nic takoveho radeji podstupovat nechci :) Stejne je mi ale s podivem, ze se toto stane, cekal bych, ze karta bude mit nejake bezpecnostni opatreni aby k takovemuto nejspise odpaleni nedoslo. Samozrejme karta je standardne 1/4 roku po skonceni zaruky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No, také mě to překvapuje, ale občas se dějí nepochopitelné věci.. může to být jen souhra náhod, může to být vada v ovladači (ve tvém případě), ale pokud ti nepomáhá reinstall.. Dokud ale kartu nezkusíš jinde, nemůžeme si být jisti.. Pokud tak učiníš a projeví se stejně, upečeme ji..
Metoda pečení je velmi zajímavá a prakticky se podobá samotnému výrobnímu procesu, tam se ale "peče" pouze čip a ne celá karta, protože takové kondenzátory, ty kulaté elektrolytické, nejsou na takovou teplotu dělané a většinou je to pro ně smrtelné.. Ovšem je fakt, že pečení většinou alespoň dočasně funguje a hlavně, jesi máš kartu rovnou vyhodit, to se myslím pečení vyplatí. A dokonce se občas dá péct stále dokola a udržet ji tak při životě i další roky..
Ovšem nebudeme ji péct, dokud si nebudeme jisti, že je vháji hardwarově..

Obrázek uživatele Frater Omega

Diky za reakci, nicmene jelikoz jsem stejne do pul roku planoval udelat upgrade gk, tak to jiz nebudu nejako hrotit s moznym pecenim a jeji kremikovou smrt se snazit oddalovat :), zvlaste, kdyz by to stejne bylo nejspise reseni nejiste a jen docasne, nicmene jak bude moznost tak ji jiste jeste v jinem PC vyzkousim ohledne ujisteni, nicmene jak rikam, ta karta je dle meho out, vykazuje to presne znaky co u jinych jimz se tato nemila vec stala.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.