Zřízení wifi připojení

zdravím vás,
mám dotaz,bydlím na vasnici většinou obklopenou kopci,z hřebenu střechy vydím na několik vysílačů.Kontaktoval jsem firmu starnet,jejich přislíbení vytvoření přístupového bodu v areálu jzd bylo zajímavé avšak zřejmě v nedohlednu.Rád bych si pořídil veškeré zařízení,s tím že bych se pokusil najít nějakej signál a na ten se následně připojil. Otázkou je co všechno musím mít a v jaké modulaci,nejvližší vysílač je cca 1km ten nejvzdálenější asi 12km takže anténu která dokáže chytit tak vzdálený signál. Pak nějaké skenování pro vyzkoušení různých frekvencí nebo jak to funguje?
Vřele děkuji za reakce

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, ikdyž získáš přehled nějakých signálů, nedostaneš se tím na internet. Musíš si zjistit, jaká společnost v obci již rozvod internetu poskytuje a ten pak určí co je potřeba použít. Takto budeš vyhazovat peníze z okna a to jen pro zjištění sítí. Takto přístupy na internet nefungují.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Toho sem si vědom,problém je že v obci je jistý pouze internet O2.A ten nechci a shánět potencionální firmu která by tam mohla být je trochu na dlouhé lokte..Tudíž předpokládam že dnes již většina firem jede v pásmu 5GHz,tak bych nakoupil potřebný hardware a po zjištění nějakého signálu kontaktoval konkrétního poskytovatele,případně kdybych se nedostal k žádnému signálu,tak bych pak holt počkal na ten starnet..

Obrázek uživatele Jiří Moos

Kontäktuj ještě další firmy a snaž se získat i ostatní lidi pro internet aby firmy měly kšeft.. Jakmile se jim to vyplatí, tak ti kývnou.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Obáám se, že 12km nemáš šanci chytit a i u 1km bych se vsadil, že bez naprosto čisté viditelnosti taky nebude signál..

Obrázek uživatele Felix487

No,Starneťák mi tvrdil že se chytil i na 25 km s 60cm anténou,tak ale nevim co je na tom pravdy..Nicméně asi nebude dosah na jinou síť.Ale už vim že obecní internet ve vedlejší vsi jede 2,4.Mám 5460AP anténu k němu,nastavil jsem ap do modu klient,ale neche mi hledat žádné sítě.Co je ještě třeba nastavit?

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jak to myslíš mám anténu k němu? Pro příjem signálu je potřeba mít nasměrovanou anténu na vysílač, jak víš, že ten vysílač vysílá až kvám a tím směrem?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.