Zřízení domácí wifi sítě. (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den, chtěl bych si zřídit doma wifi síť. Poskytovatel internetu je UPC od ktereho mám i modem. CHtěl bych aby síť vypadala tak, že hlavní PC bude z routeru, který bude připojen za modemem, připojen kabelem a ostatní věci jako mobil, příp. notebook přes wifi.
Chtěl jsem poradit s nákupem vhodného routeru, protože jsem žádnou síť ještě nikdy nedělal.Mám vyhlídnuté dva:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39130
a
http://interlink.tsbohemia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=64662

Který z těchto routerů by jste mi doporučili? nebo spíše nějaký jiný? Chtěl bych chytat dobrý signál i přes dvě - tři zdi. Bude to možné?

děkuji za odpovědi a návrhy. :))

Obrázek uživatele TheALuminium
Obrázek uživatele Daff.cz

Ano tento článek jsem četl a přesně podle něj budu postupovat. Z toho soudím, že mi doporučujete router co je obsažen v článku. je to tak?

Obrázek uživatele TheALuminium

Přesně tak, je hodně jednoduchý na nastavení i instalaci.

Obrázek uživatele Daff.cz

V tom případě není co řešit. snad jen potom případné detaily při instalaci, ale to předbíhám. Mockrát děkuji za radu a ochotu. :))

Obrázek uživatele Daff.cz

Chtěl bych se ještě optat na nastavení Wifi sítě Ve Windows Vista?64bit. někde jsem četl že visty mají s wifi potíže.
a druhý dotaz jestli by mi mohl někdo prozradit, ten kdo si tvořil wifi síť a má net od UPC, jestli je potřeba něco navíc platit upc, nebo něco registrovat?

Obrázek uživatele Jiří Moos

Nic registrovat nemusíte, ani nic platit nemusíte - pouze za router v obchodě. Doporučuji však nastavit šifrování a WEP klíč kvůli zvíšené bezpečnosti.

Visty s WiFi potíže nemají, spíše lidé většinou s Vistami neumí, takže to dělá potíže spíše těm lidem.

Obrázek uživatele Daff.cz

Ok, mnohokrát děkuji.

Obrázek uživatele Daff.cz

Dobrý den, tak jsem si již pořídil výše zmíněný router Ovislink WT 2000R, postupoval jsem podle článku ve vašich návodech a vše jsem zprovoznil, tak jak to má být. Vše fungovalo. Jenže mi teď nastal problém, omylem jsem vytáhl ze zásuvky modem i router. po opětovném připojení mi nejde net ani na PC ani přes wifi. Píše mi to chybu, že se nemůže připojit k primárnímu dns serveru. zkoušel jsem opravu připojení ta nepomohla, tak jseem začal od začátku, router jsem hodil do továrního nastavení a postupoval jsem znovu podle návodu, ale net se mi stále nerozjel, nebo když už tak jen na chvíli a spadl. Prostě když to mám nastavené na static ip adres a vyplněný dns servery tak mi nejede net, dhcp mám automaticky.. proto mám router v továrním nastavení (dynamic ip adress), jen jsem dal zabezpečení WEP a teď mi vše jede. Nevíte co mám udělat abych mohl mít router nastavený podle vašeho článku a jelo to, nebo proč mi to s tím nastavením nefunguje a píše mi to tu chybu s prim. dns serverem? Poradíte prosím?děkuji.

Obrázek uživatele tatik

UPC nemám, ale řeší se tam problém Mac adresy. Důležizé je, dovolím si použít citaciz článku :
V mém případě stačilo odpojit modem od UPC na půl minuty, a tím se vyslal signál na změnění MAC adresy, kterou si již po zapnutí modemu načetli.

Obrázek uživatele Daff.cz

to jsem zkoušel, ale nic. pořád ta samá písnička.

Obrázek uživatele TheALuminium

Dobrý den v jaké fázi jste nyní? Jde o to že UPC čas od času změní IP adresu tak je potřeba v routeru v záložce Basic Setting -> Primary Setup nastavit WAN Type na Dynamic IP adress právě kvůli tomuto měnění. Jako první IP nastavíte adresu routeru, takže standardně 192.168.1.254 a dole povoláte Re-Connect, aby se Vám IP změnila když dojde ke změně od providera.

Obrázek uživatele Lee77

Pokud muzu poradit mam to same doma UPC router PC a notebook, bylo mi doporuceno mit na routeru vse na automatcke nastaveni i co se tyce MAC adresy, pokud jsem mel nastavenou manualne pripojeni mi neslo ale pokud mam automatiku tak jde vse v poradku.

Obrázek uživatele Daff.cz

No těš jsem v takové fázi, že mám router nastaven tak jak jsem ho koupil nic jsem neměnil, Wan type mám na dymamic ip adres a zabezpečení wep a jede mi net přes kabel i net přes wifi.

Jen mi právě nebylo jasné, když jsem to poprvé nastavil podle návodu, co tu máte, tak všechno jelo, pak se mi stala ta nehoda se zásuvkou, tak jsem vše zresetoval a nastavil opět podle návodu a už to nejelo. Ale teď co mám nastaveno Dynamic ip adress tak to jede v pořádku. takže asi tak.
Jinak děkuji za rady.

Obrázek uživatele TheALuminium

Takže máme vyřešeno? MAC adresa routeru zůstává, ta se měnit nemůže a podle ní si Vás UPC najde ve svém záznamu a přiděluje Vám potom IP adresy. Nevím jak často je mění, ale rozhodně je lepší nechat Dynamic IP adres, protože v takovém případě už se o to nemusíte starat =)

Obrázek uživatele Daff.cz

V tom případě tedy máme vyřešeno. ještě jednou děkuji za rady.