Zpomalení internetu

Zdravím.
Mám problém s internetem a jelikož jsem už to jednou psal, ale nebyl jsem přihlášen a nezkopíroval to(:D), tak to vezmu stručně.
Internet mi šel rychlostí 2.5Mb/s(jsem z vesnice), ale padal, a tak po zavolání na poskytovatele(O2) byl internet zpomalen na 2.1Mb/s a šel v pohodě. 3 dny zpátky spadl a nešel dobrých 40minut, tak táta zavolal na O2, a tam mu řekli, že u nich problém není a po naskočení se zpomalil na 1.7Mb/s. Při hraní online her (Call of Duty 1,2,4,5,7 a Wow) mám při mluvení na TeamSpeak 3 velmi vysoký ping, ale jen když mluvím, internet mám navíc dělený se sestrou, a když je na internetu, tak mám taktéž velmi vysoký ping. Kamarád mi poradil, že by mohl pomoct jiný modem, teď mám modem značky ZYXEL(dostal jsem ho od O2 k internetu) a modem značky HUAWEI(taktéž od O2), modemy jsem měnil jen když internet jel rychlostí 2.5Mb/s a nechtěl naskočit, až budu mít jiný modem tak mám zavolat na O2 ať mi internet zrychlí zpět na max. rychlost. Tak se chci zeptat, jestli by to pomohlo a případně jaký modem si pořídit, děkuji..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Internet od O2 má typicky mizerný upload a ping, zejména na vesnicích se stoletými ADSL kabely.. Tady se asi moc dělat nedá, snad jen doporučuju, jestli máte satelit, chytat od UPC aj s internetem rovnou, to je asi nejlepší řešení..

Obrázek uživatele Hellix
[62865] re

No právě, že když šel ten internet 2.1mb/s, tak bylo všechno v pohodě..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

A co když ti na O2 zase oříznou ten net na 2.1Mbit? Bohužel s takovýmyhle problémy jsem se asi ještě nesetkal, na chalupě máme 1mbit a ten je prostě otřešný, jakože otřesný a jediné co s tím lze dělat je přežít to... Žádné chování není neobvyklé pro tento tarif a umístění, takže není moc co řešit..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.