Zesileni Wi-Fi signalu

Dobry den, chci se zeptat jestli jde zesilit wi-fi signal napr. routerem, mame se sousedem spolecny internet pres jeho router, bohuzel ale chytam signal silne jen v jednom pokoji, v dalsich pokojich je signal uz slabsi, tak bych chtel vedet zda se da zesilit jeho signal napr. mojim routerem pres wi-fi. Dekuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

dá se zesílit.. použitím lepší antény na visílači i přijímači, či umístěním na vhodnější místo..

bohužel ani WiFi není nekonečné, přes překážky se šíří blbě a je potřeba použít další zařízení.. například dvojantenkový router, který umí jednou anténkou přiímat a druou vysílat.. tím by se druhotný zdroj signálu stjené síly jako sousedův přesunul přímo pod tvou střechu..

Obrázek uživatele TheALuminium

2 antény nejsou potřeba. Jedna anténa stačí aby posílal i přijímala singál. Jak by jinak fungovalo standardní Wifi, když tu mám Wifi AP s jednou anténou? To bych nemohl nic posílat zpátky :)) jde o funkce tzv. routerů. Pokud má funkci bridge nebo repeater atd. pak ser to dá vymyslet, ale musím upozornit, že sdílení internetu je u většiny ISP nelegální :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

providerovi to může být jedno, můžeš říct, že je to tvuj NTB nebo druhý počítač.. ale logicky, provider by rád, aby každý, i když to sám nevyužije, platil své připojení..

k těm antenkám: tak to jsem nevěděl, popravdě se sítěmi skoro žádné zkušenosti nemám.. dík Ali :)

Obrázek uživatele TheALuminium

Jinak providerovi to jedno nebude, protože tak přichází o zákazníka, takže sice to nemusí poznat, ale pokud to zjistí, tak jsou z toho velké pokuty :???:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.