XP Home v síti

Zdravim, mam 2 počítače spojený v síti. Na obou XP Home s nainstalovaným Security Configuration Manager Tool
Na obou PC mám uživatele třeba "Pavel" a "Admin", Admin je správce.
Na PC1 jsem jeden disk nasdílel, aby byl dostupný v síti. Pro Admina jsem mu přidal všechna oprávnění, pro Pavla pouze "List folder contents".
Pokud chci na tento nasdílený disk vstoupit z PC1, tak vše probíhá přesně jak má. Pokud na něj chci vstoupit z PC2, tak i když jsem přihlášen jako Admin nebo Pavel, tak mohu pouze "List folder contents" a "Read", což je pro Admina málo a pro Pavla hodně. Zkusil jsem cvičně odstranit všechna oprávnění pro Everyone a pak už sem na disk z PC2 neměl přístup vůbec.

Chvíli jsem hledal ne googlu a našel sem zmínku o tom, že se XP Home k ostatním PC v síti přihlašují jako Guest (ikdyž je zakázaný). Zkusil jsem tedy přidat na stavení pro Guest a hned sem měl k disku přístup z PC2.

Už sem ale nenašel, jak udělat, aby se XP Home nepřipojovali k ostatním PC v síti jako Guest - tudíž aby se oprávnění vytvořená pro uživatele v PC1 aplikovala i na stejného uživatele v PC2 - což teď nefunguje, protože se PC2 připojuje jako Guest, takže se použití Práva pro něj. Lze to nějak vyřešit? Třeba nějakým přenastavením Security Configuration Manager Tool? Nákup XP Pro nepřipadá v úvahu...

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ten disk je tedy v PC1?? Zkuste vytvořit nový typ uživatele a povolit pouze jej (nastavte si ho jak potřebujete).


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.