Wifi router - připojení k internetu není k dispozici

Dobrý den přátelé,
Před asi třemi dny jsem vezl svůj tp link router na reklamaci , kvůli tomu , že náhle jsem se nemohl připojit na internet(internet není k dispozici-žlutý vykřičník).Normalně fungoval asi rok v pohodě
Protože ,ale potřebuji internet nebo spíše wifi k práci ,takže nemůžu čekat měsíc na opravu. Proto jsem dnes koupil nový router TP-Link WR740N na spoustu doporučení,ale zrovna před hodinou jsem ho zapojoval a instaloval(nedělám to poprvé) a ouha poslední bod instalace znovu - nejsem připojen k internetu a znovu dole vlevo žlutý vykřičník.
Předpokládám , že problém tudíž nebude ani tak ve wifi routeru jako někde v mé internetové síti.
Přikládám všechny možné screeny ,které by vám mohli pomoci vyřešit můj problém:
http://imgur.com/a/0Mk3C

Síť 2 je normalní moje připojení jak je viděť na prvním obrázku
Síť5 je wifi ,která nefunguje(instaluji na PC2)
Poslední obrázek je podle mě ten problém ,ale nevím co stím.
Musím být momentálně na internetu v práci ,tak nemám moc prostoru hledat na internetu.

Zkoušel jsem klonovat MaC, kontroloval jsem , že IP je nastavena automaticky, zkoušel jsem reset/reboot nepomohlo nic.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, trochu tápu tak to trochu upřesníme, máš 2PC, jeden je propojený kabelem s routerem a druhý potřebuješ připojit wifi. PC1 propojené kabelem funguje, nastavení PC1 je na automatiku a internet jede dle obrázku SIT2.
PC2 funguje na kabel?
Dle posledního screenu internet nefunguje ani kabelem. Když kabel od providera píchneš přímo do PC, internet jede?

Obrázek uživatele Amo

Ano přesně tak to je. Když píchnu kabel od providenta do PC internet jede v pořádku , když udělám klasické zapojení MODEM --> ROUTER (WAN port) --> PC2(LAN port) tak internet už nejde

Ten poslední obrázek , spoustu lidí mi radilo tento postup cmd-ipconfig a napsat tam ty udaje ručne ,ale ani tento způsob nejde,protože v ipconfig je moje IP stejná jako výchozí brána tudiž dochazí k erroru

Obrázek uživatele Michal Čížek

Takže MODEM ---- PC2 LAN, net jede.
1) Propoj kabel od providera s PC, aby net fungoval, pak PŘÍKAZOVÝ ŘÁDEK - CMD - IPCONFIG /ALL
2) opiš si všechny údaje IP, masku, gateway, a DNS, pokud jsou 2, tak obě.
3) Dál si na svém PC změn nastavení z automatiky na manuální zadání a zadej tam IP-192.168.0.101, masku 255.255.255.0 a to stačí. Následně propoj PC LANkou s routerem do LAN a dostaneš se do nastavení routeru.
4) V sekci WAN změn nastavení z dynamic na statickou a vepiš ty opsané hodnoty, nezapomen ukládat SAVE.
5) Jdi do sekce LAN a nastav IP routeru mimo wlanu providera na 192.168.10.1 a mask 255.255.255.0
6) Ulož, restartni router a na svém PC nastav IP jako v bodu 3), ale IP bude 192.168.10.101, znova se přihlaš k routeru.
7) Následně jdi do DHCP sekce a zapni ENABLED, tam musíš nastavit start a end IP adresy mimo wlanu co jsi si opsal, tudíž tam napiš. START - 192.168.10.100, END - 192.168.10.254 DEFAULT GATEWAY - 192.168.10.1 PRIMARY A SECONDARY DNS ty co jsi si opsal.
Ulož, restartni router a na svojem PC nastav automatiku.
Ted by ti to mělo fungovat na kabel.

Jo a jako první udělej reset do defaultu a následně v sekci SECURITY vypni v routeru FIREWALL

Obrázek uživatele mirek85

Zdravím. Prosím o pomoc. Mí známý mně požádali, abych jim v bytě zapojil Wifi internet. Takže jsem koupil tento wifi router: https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051400870UM0UH2HE5 Jenomže oni mají v bytě internet s pevně danou IP adresou, maskou podsítě, atd., které člověk zadá ručně do nastavení a net jede. Když jsem ale připojil wifi router, net už nešel. Zapojil jsem to v tomto pořadí: přívodní UTP kabel od poskytovatele netu do wifi routeru, z něj pak druhý UTP kabel do PC. Mají Win 7 tak jako já, ale já mám net od UPC, čili se mi to připojí automaticky, takže doma u sebe nezjistím, kde je problém. Net mi okamžitě najel, otevřel jsem webovou stránku s nastavením wifi routeru a vše pak šlapalo plnou rychlostí. Pouze jsem zatím zjistil, že problém bude nejspíš s DHCP. Při diagnostice problému s připojením mi to u známých doma psalo, že DHCP není pro síťový adaptér povolen. U mně doma kde nic do nastavení nezadávám, mi píše na kartě upřesnit nastavení TCP/IP - DHCP povoleno, ale u nich díky zadaným hodnotám tam mají nějakou IP adresu a masku podsítě. Díval jsem se i do správi PC, služby a aplikace, služby, klient DHCP a DHCP je tam automaticky spuštěno. Co jsem u nich udělal nebo zadal špatně nebo kde či co musím ještě někde nastavit? Děkuji

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, neplet sem tvoje nastavení doma, trochu se ztrácím co je nastavené utebe a co u známého.
Jestli dobře chápu, provider přidělil pevnou IP a další údaje, tyto údaje máš opsané z PC, na kterém internet šel.
Následně na tom PC, přepni z manuálu na získat IP adresu ze serveru DHCP automaticky.
Ve wifirouteru jdi do nastavení a vyhledej WAN, tam nastav to co jsi si opsal ( přidělil provider).
V nastavení LAN povol DHCP.
Vypni firewall.
Popř. sem dej screen z tech položek WAN a LAN

Obrázek uživatele mirek85

Omlouvám se, že jsem to tak složitě napsal a úplně to zbytečně celé zamotal. Známý má doma internet s pevně danou IP a dalšími údaji. Wifi router budu zapojovat u něj doma. Jen jsem chtěl napsat, že když jsem u mě doma dával dohromady jeho PC (reinstal, nový HW) tak poté jsem jen vyzkoušel na nečisto zapojení wifi routeru. Jenomže já mám doma net od UPC, čili do nastavení nic nezadávám, router jsem jen prostě propojil kabely k PC a ono to jelo. Celý nadšený, že vše funguje jak má, jsem známému vrátil jeho PC a zapojil u něj router a najednou jsem zjistil, že u něj už to nejede. Teprve dnes jsem se všiml, že v krabici s routerem je také nějaký ten návod, asi to chtělo se do něj podívat, ach jo! Tento router se totiž musí nejdřív zapnout "bez ničeho" do el. zásuvky a třeba smartphonem se s ním přes wifi propojit a poté pomocí prohlížeče v něm vše v routeru nastavit. Takže když to takhle vše nastavím, tzn. zadám všechny údaje pro připojení od známého a povolím DHCP, bude wifi fungovat? Firewall musím vypínat? Ve wifi jsem teprve začátečník, mám raději připojení na pevno - kabelem. Poslední můj dotaz. Chci do svého PC přidat další a hlavně silnější RAM, tuším že nejlépe asi od stejného výrobce - stejný typ, frekvence, časování, atd.? Moc děkuji za rady !!!

Obrázek uživatele Michal Čížek

Quote:
třeba smartphonem se s ním přes wifi propojit

to jsi vyčetl z manuálu? já tento wifiriuter neznám, ale nastavení všech wifirouterů probíhá podobně.
Běžně se s nenastaveným wifirouterem přes wifi nespojíš. Dle návodu ho propoj s PC, jestli nemá wifirouter defaultně nastavené DHCP, budeš muset zase dle manuálu zjistit jeho nastavenou IP, např. 192.168.0.1 maska 255.255.255.0 v PC nastav 192.168.0.2 a stejnou masku, pokud je defaultně DHCP zapnuté, v PC necháš zapnutou automatiku. Následně ve webovém prohlížeči zadej IP wifirouteru, kde by na tebe měli vyskočit přihlašovací údaje viz. manuál.
Pak nastavíš položku WAN - změníš dynamic IP na static IP, vyplníš hodnoty a přejdeš na položku DHCP, kde nastavíš primary a secondary DNS dodané providerem.

WIFI nastavuj až po zprovoznění internetu po kabelu, pokud ti nepojede internet po kabelu, nepůjde ti ani na wifi.
jak rozběhneš internet po kabelu, jdi do nastavené wifirouteru do položky WIRELESS, kde si nastavíš parametry SSID a heslo wifiny.

FIREWALL vypni při zprovoznování, pak si ho klidně zapni, ale další máš v systému windows.

Na tu RAM: chceš rozšiřovat, nebo zcela nahradit? máš 32 bo 64 bit systém?
Založ si nové téma na tu RAMku at to tu nemotáme. viz. pravidla

Obrázek uživatele mirek85

Ano, přesně tohle je přímo v manuálu toho wifi routeru. Jen se musí najít wifi sít se SSID "edimax.setup", to je celé. Takže jsem ho předtím kvůli nastavení s PC vůbec ani nepropojoval, jelikož jsem si řekl, že v PC nemám wifi a přes kabel mě to teda zrovna nenapadlo, že i router má nějaké to nastavení připojení. Když jsem to předtím vše u sebe doma na zkoušku zapojil a jelo to, asi jsem měl spíš jen štěstí (IP i vše ostatní mám dynamické) a hned po otevření web. prohlížeče mi naskočilo nastavení wifi routeru, už s připojeným netem. Byl jsem zvyklý návody nečíst, tak ted jsem začal :-D Ted jsem to zkusil propojit čistě jen kabelem router a PC (bez netu) a také se lze bez problémů dostat do jeho nastavení, doufám, že tak snadno to snad už půjde i u známého.

V nastavení wifi routeru v sekci LAN jsou u DHCP serveru položky počáteční a koncová IP, jaké tam mám pak zadat nebo naskočí automaticky?

Omlouvám se, ale kvůli jedné otázky ohledně RAM jsem právě nechtěl zbytečně zakládat nové téma. Mám Win 7 Ultimate 64 bit, zatím mám jen 4 GB RAM DDR3, 1600 MHz, CL 10 (10-10-10-30) a chci ji rozšířit alespon o dalších 8 GB. Takže já bych koupil asi tu samou co už mám akorát 8 GB? Díky

Obrázek uživatele Michal Čížek

pokud má router svojí IP např. 192.168.0.1 , zadej počáteční IP 192.168.0.100 a koncovou 192.168.0.254, nebo 10.0.0.1 - zadej počáteční 10.0.0.100 a koncovou 10.0.0.254

nevím s čím na PC pracuješ, pokud nestříháš filmy, nebo nemáš nějaký konkrétní softík co vyžaduje 12GB RAM, je zbytečné investovat do takového rozšíření. Ani hry si tolik nevezmou, nevezmou si ani 8GB, ale rozšíření na 8GB klidně můžeš, když vezmeš úplně tu samou další 4GB RAM. Pokud vezmeš jinou 4GB, pak ti budou max pracovat jako ta slabší znich


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.