Wifi router O2 - PC přijímá wifi, ale nejde připojit ven

Dobrý den.
Mám následující problém. Po nastěhování do nového domu používám připojení, které tu je po bývalém majiteli. Router vysílá i wifi. PC, které mám zapojené kabelem funguje normálně a druhé, kde používám wifi má problémy. Wifi detekuje zcela normálně, hlásí, že je k němu připojeno, plný signál. Bohužel však nefunguje IE ani FireFox, nejde se připojit na ICQ a podobně. Už jsem strávil hledáním příčiny spousty hodin a opravdu nevím, čím to je. Nikde jinde jsem neměl problémy s připojením přez wifi. Zmíněný počítač sice nepoužíval wifi asi rok (byl připojen kabelem). Děkuji za jakékoli nasměrování na možnou příčinu.

Obrázek uživatele Atoodark

ještě bych dodal, že pakety odesílá, ale nepřijímá.

Obrázek uživatele TheALuminium

Nejspíše bude problém někde v nastavení routeru. Tak já bych zkusil resetovat nastavení routeru na základní tovární nastavení a pak si to nastavil hezky znovu podle sebe, ale nezapomeňte, že jestli tam není firmware od O2 tak budete muset nastavovat i protokoly. Jinak také záleží co to je ze router, třeba u starého "dobrého" Zyxelu fungoval firewall tak účinně, že se nešlo připojit na Net, takže jsem jej musel vypnout :-) ... jinak pokud stále nebude síť fungovat, zkusil bych WiFi na tom druhém PC/Notebooku jinde, ať máte jistotu.

Obrázek uživatele Honza

S restartem modemu by neměl být problém, jen si budete muset nastavit znovu přihlašovací údaje od O2, zapnout wifi, zabezpečit wifi atd... čili největší problém bych viděl v tom, jestli Vám původní majitel zanechal ty údaje...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.