Wifi repeater (*VYŘEŠENO*)

Zdar. Mám prosbu. Mám udělanou v práci malou síť na internet. Jeden router na příjem netu od poskytovatele a jedem na vysílání vlastní sítě. Vše šlape jak má. Potřeboval bych ale signál dostat ještě do jiné části budovy. Využil bych k tomu repeater. Funkci repeateru jsem už jednou využíval, ale to bylo na síť bez hesla. Tuhle síť mám zaheslovanou WEB klíčem. Nevím zda ten repeater k této síti půjde připojit. Když se pak notebook připojí přes repeater do sítě, bude se to chovat stejně jako když ten notebook napojím přes router, kterým vysílám vlastní síť? Heslo sítě budu muset zadat do toho repeateru, nebo až v notebooku kterým se na repeater připojím.

Předem dík za odpověď.

EDIT by Mozek: Přesunuto do této sekce, vím, že je to Hardware, ale souvisí to nejvíc se sítí.

Obrázek uživatele tatik

Pokud si dobře pamatuji, funkcí repeateru není nic jiného než příjem signálu, jeho zesílení a přeposlání dále. Vždy jsem se snažil tomuto zařízení vyhnout a podařilo se mi to. Vycházím-li z toho, že dnes tuto funkci zastává třeba hub nebo switch, problém z heslováním by neměl být. Heslo by se mělo zadávat až v PC.

Obrázek uživatele Dick

Tak už to jede. V repeateru jsem zadal heslo do sítě jež chci zesílit a když se připojim noťasem přes repeater, musím v notebooku zadat opět heslo k síti. Výstupní síť z repeateru si mohu přejmenovat na co chci a heslo přebírám z hesla sítě, do které jsem repeater připojil.

Díky